Taky vyrábím krk i kytaru...fotky někdy pošlu...
btw. TRUST ROUTE (nebo jak se to menuje) sis vyrobil sam?:)
Jak sis to vykutil:P Poraď beznadějnému
Opravdu je lepsi ji koupit. Musis udelat uprostred krku drazku na tu vyztuhu, aby ti vyustovala u hlavy. Pres to pak nalepis hmatnik. Pokud bys to opravdu kutil, tak jsem udelal chybu, ze jsem tu svoji vyztuhu necim neobalil, ty origo jsou potazeny buzirkou. Snad ta moje nebude pri hrani drncet. Klidne se ptej, jestli ti neco neni jasny.Vyztuhu jsem delal z 5mm zavitovy tyce, kterou jsem nad plamenem ohnul. K tomu jsem si udelal takovou "dvoumatici" jedna dira mela 4mm a v ni udelanej zavitnikem 5mm zavit a druha dira mela 5mm, aby v ni mohl ten sroub volne behat. Delal jsem to na stojanovy vrtacce. No a do ty diry se zavitem natocis tu ohlou sroubovanou tyc a tou druhou dirou provliknes ten druhej konec, na nej das podlozku a matici. S tou matici byl problem, protoze se nedala nikde sehnat, u Sollera je asi za kilo, coz je cena cely vyztuhy a nikde jinde sem nic takovyho nesehnal. Chtel jsem tam dat normali matici a dotahovat to nastrcnym klicem, jako jsem to videl nekde na netu v navodu, ale to bylo u krku, kterej mel dotahovani vyztuhy u paty krku - tam je mista dost. Kdyz to chces mit u hlavy, tak je problem s mistem. Ta dvoumatice ma asi 14mm, 2x5mm diry+ misto mezi dirami a na krajich. Hmatnik jsem chtel 5mm a celej krk tlustej 21 mm takze mi zbyvalo nejakych 7 mm dreva.. Takze sem se nakonec rozhod, ze si tu matici udelam sam. Nasel jsem 8 mm kulatinu a do ni jsem pak udelal 4mm diru (asi na treti pokus +- v ose) a udelal zavit, pak jsem pres vrh udelal drazku pilkou na zelezo, aby se to dalo utahovat sroubovakem..
Kvuli ty vyztuze jsem to nechal asi na mesic bejt. Urcite se vyplati ji koupit za kilo u Sollera, me sice vysla asi na 20 Kc, coz je cena ty zavitovy tyce, ale ty prace s tim a vymejsleni.. Takze je lepsi koupit hotovou vyztuhu Wink