Já jsem pro takové nějaké přirozené rozestavení, tak jak by kapela zhruba stála na podiu. Člověk si to zažije a pak nemá na skutečném podiu problém najít si svůj zvuk ani ostatní nástroje/ zpěvy atd.
My máme zkušebnu cca 4x4 metry a bicí jsou uprostřed jedné stěny, kytary každá z jedné strany bicích a zároveň na jedné (pravé) straně basa (4 x 12, 400W)- nasměrovaná na cca střed místnosti. Máme dva klasické zkosené odposlechy umístěné na zemi naproti muzikantům, tak jak to běžně na podiu bývá. V jednom je pouze sólový zpěv (je uprostřed), druhý trochu bokem je pro vokály. Dřív (nebo i teď když je třeba) jsme je měli různě podložené (židle, stůl, nějaká bedna...) aby hrály víc do uší, ale je to o zvyku... Pak u zdi naproti bicím je mix , vlevo PC, vpravo teda ten zpěvákův monitor a pak kamna

pak tam je na zdi regál a reprobedny(monitory) z PC (přez mix...). Dokud s náma hrál klávesák tak byl tak nějak uprostřed místnosti a klávesy měl puštěné do toho jednoho (nesólozpěvového) monitoru. Jinak stojíme tak nějak různě jak komu vyhovuje a kde se nejlíp slyší - tedy většinou v ose svého repráku - zpěvák uprostřed místnosti, já se nejraději opírám o zeď nebo sedím na židli u PC
Místnost je potřeba trochu zatlumit (aspoň těžší závěsy nebo koberce na zdi...). Záleží jaké jsou monitory, jak kvalitní mikrofony, jaké aparáty kytaristů atd. aby se nic nemuselo hulit na doraz - pak jsou problémy s vazbami apod. Bicí je dobré trochu zatlumit - třeba do kopáku strčím do té díry smotaný molitan (mám v něm mikrofon, takže dvě mouchy naráz...). Je potřeba aby hudebníci byli ukáznění a nikdo se nesnažil druhého přeřvat....
No a jedna rada na závěr - vždy mám u sebe balíček vaty