Bicí v mp3

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Bicí v mp3

Příspěvek od pavlii »

:lol: :lol: OK, bereme na vědomí :!: :wink:

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
DaveMurray

Příspěvek od DaveMurray »

No je to fakt fajn, nemůžu si stěžovat. Sice je to zdlouhavé, pokud nechci jen kopírovat (něco někdy zkopírnu, ale chci tam mít trošku změny, ne automat :D ), ale za tu realističnost to stojí!

Spojeno v jeden příspěvek:

Jova jova, ještě mám dotaz než se uložím k zimnímu nahrávání :lol: , víte, jestli se dají ty bicí vyexportovat na více stop? Potřebuju equalizovat snare. Jako ten EZD má mixér a tam se dá to rozdělit na Trk1-8, ale nevím, kde se dají exportovat odděleně! :evil:

Edit: Už jsem na to přišel. Je potřeba dát v EZD možnost Enable multiple outputs, pak si v Mixéru nastavit tracky od 2 do 8 (1 udělá master) a poté v File - Export, až se objeví nabídka, zaškrtnout Split tracks.
Naposledy upravil(a) DaveMurray dne 17.10.2009 18:50, celkem upraveno 2 x.
DaveMurray

Odsouhlasíte mi prosím, že se následující bicí hodí do metalové muziky? Equalisoval jsem zprzněné EZDrummerovské snare, aby bylo použitelnější, snad celý den, a tohle z toho vyšlo:

http://rapidshare.com/files/294303210/e ... s.wav.html
pehve

Příspěvek od pehve »

DaveMurray píše:Odsouhlasíte mi prosím, že se následující bicí hodí do metalové muziky? Equalisoval jsem zprzněné EZDrummerovské snare, aby bylo použitelnější, snad celý den, a tohle z toho vyšlo:

http://rapidshare.com/files/294303210/e ... s.wav.html
chtěl jsem poslechnout ale z rapidu bez šance
DaveMurray

To mi je záhadou:D No tak megaupload, nu, třeba bude lepší :D

http://www.megaupload.com/?d=VJRUFHSP
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Já z rapidu stahovat nemůžu...
Už několikátým rokem mi to hází ,,Your IP ... is already downloading a file."
DaveMurray

Ale z megauploadu ano :D Jo, to samý mi říká Ulož.to a nemůžu na něj ani uploadovat, tak jsem to dal na rapid a pak teda na mega :lol:
pehve

Příspěvek od pehve »

jo mam to.... je to těžko posoudit jen tak nasucho ale mam pocit že do metalu ten snare moc střelba není,možná bude chtít zvýraznit... hlavně chtělo by to potom slyšet komplet a doladit do celku
DaveMurray

Oukej, no tak já jsem udělal celek a tu je to s kytarama a bez basy ale :D

http://www.megaupload.com/?d=1XTSOREY
pehve

Příspěvek od pehve »

jo tak to je v pohodě
DaveMurray

Oh děkuji, to jsem si ani nemyslel, že by to bylo použitelné! No kdyby se objevily nějaké nesrovnalosti tam, tak pište pište kritiku, ať se naučím :mrgreen:
DaveMurray

Oh a co filly, jsou nějaké pravidla, kdy dávat filly? Samozřejmě, že při přechodu, ale jestli třeba už na každé 4té beat nebo jen na 8ých nebo různě? Nebo na 4tých třeba jen dvojkop napálit kopák a snare+hihat otevřený a na 8ých třeba dlouhý fill s tomy apod? Já jen aby to k nečemu vypadalo a nehrálo to jako konstatní krabička na klíček, ale zároveň abych nedal přechody všude možně.

A rovněž bych se chtěl zeptat, jak se nazývá okamžik znázorněný na obrázku - že je kopák s crashem, který normálně by začínal v pětce (a devítce) už posunutý na konec čtverky (a osmičky):
drums.jpg
pehve

Příspěvek od pehve »

pravidla bohudík nejsou, každá skladba je jiná a jiné budou i aranže rytmů :) je to jen ve tvých rukou aby propojení rytmu a harmonie skladby bylo nenásilný a zároven tam bylo všechno co tam má být.
V jednoduchosti je základ takže tam toho nemastit moc dokupy ale nechat tepat zakladni rytmus a do toho naaranžovat akcenty, pauzy a breaky (tedy to co dělá rytmus rytmem) tak aby to nebylo jak pěst na ucho tzn. aby jsi vytvořil živé a dynamické prostředí nejlíp vystihující harmonii skladby.
Pokud na bicí nehraješ je zbytečný aby jsi se tím nějak moc zatěžoval, navíc jako konstatní krabička na klíček to bude hrát vždy protože je to jenom program.

na diagramu je synkopa - akcent na lehké době
DaveMurray

Aha, tak jo, to je moc dobře :D Budu se snažito vytvořit co nejlepší prostředí.

Jo tak, no to je přesně ono s tum synkopum. Ono to pak ta píseň je víc dynamická.

No a pravidla pro použití bellu na ridovacím činelu a okraje ridu asi též nejsou že, stačí tím zvýraznit určité části písně, kde se to bude hodit :mrgreen:

No nehraju na bicí, a tak právě se ptám na takové věci, aby to mělo věrohodné zpracování :twisted:
pehve

Příspěvek od pehve »

já bych ti doporučil zase jako všem -poslouchej kvalitní muziku svýho stylu a ty škopky uslyšíš, třeba ten pupek na ride (bell) je výrazný akcent a ve skladbách je slyšet, tak se pokoukej po bicmenech kde ho tam dávaj ...
DaveMurray

Tak jo, no zrovna ten ridebell slyším právě tak, jak je na obrázku, tj. 2× cink před snare, za kterým se nachází synkopa :mrgreen: No ale co mě vyňalo z míry je to, že ne vždy to tam je, a někdy je použit obyč ride, a někdy se naopak bell vyskytuje i na jiných místech apod.... Je třeba to nějak vyzkoumat, no, je to těžké.
pehve

Příspěvek od pehve »

njn, vědět kde bicmen zahrál a proč svuj uder nebo riff je asi pro kytaristu těžké stejně jako naopak :D
DaveMurray

No to je těžké jak cyp. Kdyby třeba vždycky při nějakém zvýraznění apod. se dávaly pravidelně akcenty anebo tak.. Jenomže prostě několikrát ve stejný situaci (třeba zrovna to 2× cink před synkopu) je to zahrané jednou na bell, jednou na ride body, jednou je tam jeden úder bell a druhý body a jednou je tam dokonce jen jedno ridnutí, ve stejné situaci, to si představte :!: a pak kdo se v tym má vyznat :mrgreen:

Edit: jo třeba takhle normálně jsou bicí jo, a tam pokaždé je jiné to ridování. Jednou je to dvojcink před tu synkopu a je ridový a pak zas bellový, no a pak je tam jen jeden cink, apod. :lol:
http://www.megaupload.com/?d=UDTGS3ZU

napsal jsem tam visiter místo visitor, ale cyp s tym.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2Dave: a není to jedno? Mě nepřijde zrovna moc smysluplné pátrat nad nějakou zákonitostí či "proč a kdy hraje úder sem a sem" - vždyť od toho je přece muzika a aranž a prostě ta míra autorství, no ne? :lol:

Ale zase chápu, že se to snažíš nějak zanalyzovat; to je naprosto OK...akorát z těch příspěvků mám pocit, že to analyzuješ zbytečně moc do hloubky (hlavně v tom směru hledání souvislostí). No ale jinak docela cool studie :wink:

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

DaveMurray píše:No to je těžké jak cyp. Kdyby třeba vždycky při nějakém zvýraznění apod. se dávaly pravidelně akcenty anebo tak.. Jenomže prostě několikrát ve stejný situaci (třeba zrovna to 2× cink před synkopu) je to zahrané jednou na bell, jednou na ride body, jednou je tam jeden úder bell a druhý body a jednou je tam dokonce jen jedno ridnutí, ve stejné situaci, to si představte :!: a pak kdo se v tym má vyznat :mrgreen:

Edit: jo třeba takhle normálně jsou bicí jo, a tam pokaždé je jiné to ridování. Jednou je to dvojcink před tu synkopu a je ridový a pak zas bellový, no a pak je tam jen jeden cink, apod. :lol:
http://www.megaupload.com/?d=UDTGS3ZU

napsal jsem tam visiter místo visitor, ale cyp s tym.
nevím jak kolegové od bubnů, no já sama ych asi do detailu své party nedokázala sepsat do PŘESNÉ partitury s tím, kde je jaký úder na bell nebo rde.
Tak samozřejmě nějaký základ rytmické linky ano, v zásadě i základní inii a rozloení brejků ve skladbě i přímo strukturu brejku samotnho, pochopitelně zdůrazněné doby (akcenty) v celé skladbě.... tovše bych dokázala sepsat a pochopitelně tohle respektuji při jakémkoiv oakovaném interpretování písně.
Ale JAK KONRÉTNĚ se s tím poperu v každé repríze skladby, to u je trochu "ad libit" a záleží na spoustě věcí. Hlavně na tom, jak s moje aktuální nlada sedne s tou skladbou ten konkrétní čas hraní, taky hraje nějaký ten "hráčský kiks" kdy se mi třeba nezdaří přesně trefit bell ( a to pominu že rána na bell vedená o milmetr jinde už má jiný charakter zvuku).... :)

Prostě a jednoduše, do poslední "ghost notes" či nějakého toho "cinknutí" to nejspíš málokdo z ás dá 2x po sobě stejně. To dělá tu muziku živo, barvitou a osobitou. Pro ne-bubeníka pak je to hodně těžké vysledovat, když tam žádné zákonitosti nejsou :D
To jako kytarista víš jistě sám a dobře ze svých partů. Myslíš že třeba Hendrix zahrál 2x to samé sólo do posledního detailu totožně?? Zná prostě strukturu skladby a sóla, zná tempo a tóninu, zn melodii, ale jak se s tím kdy popral, to už záleželo a jeho mmentální invenci a náladě.... :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“