vyber komba mzi 6 a 8 000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Holajs

vyber komba mzi 6 a 8 000

Příspěvek od Holajs »

Zdravim,

Po uspesnem vyberu kytary

http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=13240

kombo bude ke kytare SQUIER BY FENDER - Standard Fat Stratocaster®

se rozhoduji mezi temito modely:
trandaky:
http://kytary.cz/roland-cube-30-x/89754/?SE592:0:0:1:0
http://kytary.cz/marshall-m-mg30fx/1040 ... 92:0:0:1:0
pololampy:
http://kytary.cz/vox-vt15/101810/?SE5231:0:0:1:0
http://kytary.cz/vox-vt30/101811/?SE4808:0:0:1:0

nejradsi z nich bych bral tu pololampu Vox 30W, ale jestli neni zbytecna a nestaci jenom 15W, nebo vzit radsi tranzistorovy, nebo uplne neco jinyho bude to spis na domaci cviceni

Diky za kazdou dobrou radu
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

30W je zbytečná, Vox VT15 je v pohodě :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

no na doma by ti stačila i 5W lampa
jinak to MG nebrat, sám sem slyšel 15W a je to nic moc, i ostatní na foru tady to moc nechválili
Custom Guitar @ ENGL Screamer
Dunlop CryBaby | SansAmp GT-2 | MXR EVH Phase 90 | Boss CE-3
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

ne každýmu vyhovuje 5W jednokanálová lampa nadoma....
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
hal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hal »

5W v lampě na doma je hodně velkej masakr. Já ji hraju s volume na 2,ať sousedí taky něco mají ze života :lol: . Takže na jen doma,bych volil tranzistor.
Ibanez GAX30,Digitech RPx400,flašková 5W hlava HOMEMADE,flaškové 5W kombo HOMEMADE (pokus o JCM800)
absolute__

Příspěvek od absolute__ »

Já bych pro zaačátek na hraní doma koupil crate fw15 ...uplne idelani na nauceni, hraje solidne i potichu....a jak bys mel nekdy zkusebnu, tak bych koupil neco poradnejsiho....
Ibanez GRG 170DX
Crate FW15/Marshall (repro)
Asus U80V --> Line 6 UX2

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Bral bych VT15 nebo Rolanda. Těch 15W je na doma až až. Zvuková kvalita více než dostačující.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

http://kytary.cz/ibanez-val-bee-vbg/850 ... 50:0:0:1:0
Nádherná věc, zvuk od luxusního cleanu po agresivní heavy metal...
Doma to stačí bohatě a ty třicítky to hlasitostí strčí do kapsy a zvukem se nemůžou srovnávat...
Die Hard or Die Home
Holajs

Příspěvek od Holajs »

pujdu do ty VT15, lampa je dobra vlastne nejlepsi :D, ale cetl jsem nejaky diskuze ze je problem doma ji porad zhavit (preci doma hrajes jak je chut takze nekolikrat denne) aby nam doma skakal jistic ze zdi no nevim :D
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Trao píše:http://kytary.cz/ibanez-val-bee-vbg/850 ... 50:0:0:1:0
Doma to stačí bohatě a ty třicítky to hlasitostí strčí do kapsy a zvukem se nemůžou srovnávat...
Tak když to třicítky strčí do kapsy hlasitostí, tak je to přesně to, co je nadoma špatně, ne?
A především, podle mě je lampa na doma dobrá jen pro konzevratoristy, který cvičej 8 hodin denně a maj ji nonstop zapnutou. Pro nás ostatní smrtelnáky, pořád to žhavit a vypínat, jednak je to o nervy a taky to neni moc ohleduplný na lampy.

Jinak nevím, jestli u VT 15 bude nějakej výraznej rozdíl mezi nažhavenuo a nenažavenou ;)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Asanoth píše:
Trao píše:http://kytary.cz/ibanez-val-bee-vbg/850 ... 50:0:0:1:0
Tak když to třicítky strčí do kapsy hlasitostí, tak je to přesně to, co je nadoma špatně, ne?
A především, podle mě je lampa na doma dobrá jen pro konzevratoristy, který cvičej 8 hodin denně a maj ji nonstop zapnutou. Pro nás ostatní smrtelnáky, pořád to žhavit a vypínat, jednak je to o nervy a taky to neni moc ohleduplný na lampy.

Jinak nevím, jestli u VT 15 bude nějakej výraznej rozdíl mezi nažhavenuo a nenažavenou ;)
Ani Marshalla MG15 nevytáhnu doma víc jak na třetinu, tudíž stejně ani u třicítek ani u ValBee nevyužiješ plnej potenciál, co to má. Jde o to, že ten zvuk je už lampovej, prostě luxus...
btw, i na tu hoďku denně co hraje většina lidí tady se ti to žhavení vyplatí, nemusíš dohánět zkreslení krabičkama...
Die Hard or Die Home
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

valbíčko má malej reprák. Navíc při domácím hraním dost dáváš nápěr lampám. ZApnout/vypnout a pod. Chce to uvědomit si, že to bude chodit každej rok na přelampování...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

vyprdni se na kombo :D mně doma leží crate 2x12'' 120W a hraju na sucho, jsem línej něco zapojovat a efekty už vůbec :D
Final Frontier
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

jako, hlasitost na doma stačí jakákoliv.. i když jsem hrával přes roland microcube(2w tranďák) tak to bejvalo tak na půlku hlasitosti.
ty marshally mg co jsem slyšel tak žádnej velkej zázrak to není.
btw, používám teď doma pololampu 65w(laney) a je to fakt problém, protože v hlasitosti kdy se teprve začínaj bejt basy slyšet už to je hlasitý až moc (volume tak 0,8 :) ), ale ještě se to dá
takže bych se vůbec nebál toho voxe 15tky, z toho co tady Holajs posílal odkazy by to podle mě bylo asi nejlepší.
a k tomu, jelikož začínáš, a ještě nevíš co přesně od toho komba chceš, tak se hodí něco co má hromadu možností. což je ten vox.
Holajs

Příspěvek od Holajs »

uz je doma akorat 30W a naprosta spokojenost :twisted:
Predator

Příspěvek od Predator »

Jaguar master píše:vyprdni se na kombo :D mně doma leží crate 2x12'' 120W a hraju na sucho, jsem línej něco zapojovat a efekty už vůbec :D
To nie je práve najlepšia rada ... prečítaj si školu od Jana Militkého a tam už hneď v úvode píše, že treba cvičiť veci podľa možnosti na taký zvuk, na aký sa potom budú hrať. Hlavne sa to týka takých technickejších vecí ako rôzne arpeggiá, tappingy, príklepy, odťahy, sweep - veľa vecí totiž pri hre bez aparátu nie sú počuť a pri skreslení vylezú naplno. Riešenia typu "stiahni si gain a bude to" nefungujú zďaleka na všetko, zasa nie všetko sa dá zahrať na crunch a hlavne nie všetko na ňom vyznie najlepšie. Preto je vhodné cvičiť na takom skreslení, na akom to plánuješ predviesť verejnosti.

A s efektami je to podobné. Treba si na ne zvyknúť a vedieť ich kreatívne využiť. A to sa nedá len tak, že nacvičím trebárs niečo bez delay a potom si ten delay zapnem a je to. Treba si uvedomiť, že efekty sú dôležitou súčasťou zvuku a samotný feeling veľmi ovplyvňujú, treba sa teda naučiť artikulovať hru s nimi.

Ja trebárs používam delay a všetko mi znie čisto, žiaden bordel, ale keď raz tú istú gitaru s tým istým zvukom vzal známy a zahral niečo, miešalo sa mu to do divnej kakofónie, hoci po vypnutí delay to bolo vcelku čisté a prijateľné. Bolo to preto, že sa nenaučil s tým zvukom pracovať, neprispôsobil svoje hranie efektu, bral ho ako "niečo zapnuté do môjho hrania", nie ako priamu súčasť svojho hráčskeho prejavu.
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

[quote="Predator"][/quote]
tak pod to se podepíšu, výbava na koncertech/ve zkušebně by měla bejt pokud možno stejná jako doma, a vešekerý nastavení(krom hlasitosti) taky.
chápu že kombo bejvá jiný, ale u těch efektů k tomu není důvod.
Predator

Příspěvek od Predator »

Graywolf píše:
Predator píše:
tak pod to se podepíšu, výbava na koncertech/ve zkušebně by měla bejt pokud možno stejná jako doma, a vešekerý nastavení(krom hlasitosti) taky.
chápu že kombo bejvá jiný, ale u těch efektů k tomu není důvod.
Však je to logické, a nielen s gitarovým hraním, veď ak chce niekto odviesť špičkový výkon za volantom monopostu, nemôže trénovať na starej embéčke - potrebuje mať "v oku a v ruke" reakciu vozu na každý podnet, potrebuje jeho reakcie poznať ako vlastné boty a pri jazde sa spoliehať na vlastný inštinkt, lebo rozmýšľať nie je kedy. A to, že pozná reakcie embéčky, mu za volantom monopostu nepomôže, lebo ten sa správa totálne ináč.

A s gitarou je to to samé. Nasucho bez zvuku z aparátu si síce môžem nacvičiť to, aké noty zahrám, ale nie to ešte podstatnejšie, ako ich zahrám. A keď chce človek hrať dobre, musí nástroj zvládať stopercentne, aby na pódiu podal aspoň 90% výkon. To však bez znalosti reakcie nástroja na danom zvuku moc nejde.
rea.lista

Re: vyber komba mzi 6 a 8 000

Příspěvek od rea.lista »

Možná by to chtělo trošku studovat technické parametry, něž vyslovíte špatnou radu - komba Vox VT15 a 30 jsou obě vybavena omezovačem výstupního výkonu v rozsahu cca 0,2 W až max, takže je možno nastavit master volume vysoko a dostat z lampy odpovídající zvuk a přitom neohlušit sousedy.
Na doma podle mne ideální kompromis kvality zvuku a soužití se sousedy :) Zadej si do youtube vox vt30, je tam poměrně dost recenzí a testů, většinou s velmi pozitivními závěry.
Já toho Voxe objednávám nejspíš příští týden, rozhoduji se mezi 15 a 30
rea.lista

Re: vyber komba mzi 6 a 8 000

Příspěvek od rea.lista »

ještě si dovolím doplnit názor z nějakého zahraničního webu, se kterým se ztotožňuji. Doporučují i pro domácí cvičení spíše VOX VT30 verzi oproti 15 W:
1) 10" reproduktor oproti 8", při použití omezovače výkonu je výsledná kvalita zvuku lepší při stejné "domácí" hlasitosti. Ten lampově zabarvený zvuk by měl být údajně simulován i ve sluchátkovém výstupu.
2) VT30 je jen o málo větší než VT15
3) když to budeš v budoucnu prodávat, větší zájem bude u 30 w, který je dobrý na doma, do zkušebny, příp., i na klubové vystopení. VT15 je dobrý akorát na doma.

Až budu mít kombo doma, napíšu, jak jsem s výběrem spokojen, pokud vás to bude zajímat.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“