Footswitch - jak na něj a jak funguje

Pedály, multiefekty, procesory, ...
lipo

Re: Footswitch - jak na něj a jak funguje

Příspěvek od lipo »

rain píše:Není tam žádný fígl. Jsou tam relátka. Strč tam normální stereo jack a zkoušej spojovat ring/tip se zemí. Nebo rozdělej ten fsw a zkus tam spojovat dráty - špička (tip) by měla být clean/lead a kroužek (ring) lo/hi gain. Ledka tomu nemůže vadit (správně zapojená pochopitelně). Jestli to nebude fungovat, tak je něco špatně v zesáku.
Nefunguje.....asi to znovu povezu Vladykovi.....ale dík
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

Ahoj, potrebuju poradit, prislo mi kombo s footswitchem (dvojtym) a k tomu i jeden kabel, ale kdyz ten kabel zapojim, tak to nic nedela, kdyz to zapojim pres kabel, kterej sem tu mel (ten nejlevnejsi za 100,-), tak to funguje, co s tim muze byt? ... Kabely vypadaj uplne stejne (jacky) a kdyz ten kabel, pres kterej to nejde, zapojim do kytary, tak taky funguje.:)
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
lipo

Příspěvek od lipo »

Ještě k tomu mýmu nefungujícímu přepínači......četl jsem, že hodně lidem u toho právě nefunguval jen tak jakej nožní přepínač.....tak nevim.....nechci to vést do opravy jen tak
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

Moleek píše:Skoro bych řek, že prostě u tvého komba prostě Reverb footswitchovat nejde...
Možná nějakym bastlem by šla bypassnout reverbová jednotka, ale to fakt nevim, tak nechci kecat, a pochybuju že by sis do komba chtěl vrtat nějaký hlouposti
jen teda jedna věc k mýmu combu. ty kanály se daji přepínat i na kombu(tlačítkama) stejně jako reverb efekt.
mám tímhle nadějí ?
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

Rainmaker píše:
Moleek píše:Skoro bych řek, že prostě u tvého komba prostě Reverb footswitchovat nejde...
Možná nějakym bastlem by šla bypassnout reverbová jednotka, ale to fakt nevim, tak nechci kecat, a pochybuju že by sis do komba chtěl vrtat nějaký hlouposti
jen teda jedna věc k mýmu combu. ty kanály se daji přepínat i na kombu(tlačítkama) stejně jako reverb efekt.
mám tímhle nadějí ?
stačí se podívat do manuálu k tomu tvýmu AXL Rapture kde se píše: Used to select channels remotely from Clean Channel to Overdrive Channel
and vice versa. You will need a single button footswitch (optional).
Custom Guitar @ ENGL Screamer
Dunlop CryBaby | SansAmp GT-2 | MXR EVH Phase 90 | Boss CE-3
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

ee takže to půjde ?
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

"Used to select channels remotely from Clean Channel to Overdrive Channel. You will need a single button footswitch"

To znamená, že tím jednotlačítkovým switchem budeš moc přepnout CH1 / CH2.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
strup

Příspěvek od strup »

Tyjo mam Fender 212DSP s dvojtlacitkovym footswitchem na tri kanaly, ale tlacitko funguje jen jedno. Cejtim se hloupě že mě nenapadlo že tam má bejt stereo kabel. :oops: Na kytary.cz me poslali s kombem mono kabel. Diky moc.
R.I.P. Ronnie James Dio
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

strup píše:Tyjo mam Fender 212DSP s dvojtlacitkovym footswitchem na tri kanaly, ale tlacitko funguje jen jedno. Cejtim se hloupě že mě nenapadlo že tam má bejt stereo kabel. :oops: Na kytary.cz me poslali s kombem mono kabel. Diky moc.
Tak to reklamuj, případně prostě pořiď stereo kábl a je to...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
strup

Příspěvek od strup »

Nero píše:
strup píše:Tyjo mam Fender 212DSP s dvojtlacitkovym footswitchem na tri kanaly, ale tlacitko funguje jen jedno. Cejtim se hloupě že mě nenapadlo že tam má bejt stereo kabel. :oops: Na kytary.cz me poslali s kombem mono kabel. Diky moc.
Tak to reklamuj, případně prostě pořiď stereo kábl a je to...
A sakra dneska sem to zkousel a nic. Stereo kabl se tam dal a stejne nic. Neni treba mozny ze by nebyla zem, 1. kanal a 2. kanal na koliku tak jak je to popsano na obrazku. Vim ze by to byla uplna p*covina ale fakt me uz nic nenapada. Na reklamaci ho posilat nechci. Musel bych tejden cekat a navic sem ho uz jednou reklamoval kvuli necemu jinymu tak mi poslali novy. No zkusim si v pondeli vzit na zkousku sroubovak a multimetr a uvidim.
R.I.P. Ronnie James Dio
strup

Příspěvek od strup »

Sem z toho uplne paf. Na kytary.cz pisou ze druhy tlacitko je na overdrive, na fender.com pisou pro zapnuti a vypnutí efektový smičky (in a out jack mezi predzesilovačem a zesilovačem) ale stereo kabl s tim stejne nic nedela. Asi to budu muset ozelit, na reklamaci ho posilat nechci. Navic ani zadny navic efektový krabičky nemám.
R.I.P. Ronnie James Dio
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Na co je to tlačítko, to záleží na konkrétním aparátu! Koupil sis FS, který je kompatabilní s tvým aparátem?

PetrPeter 1975 - 2008
strup

Příspěvek od strup »

Nero píše:Na co je to tlačítko, to záleží na konkrétním aparátu! Koupil sis FS, který je kompatabilní s tvým aparátem?
Ten FS byl pribalenej v krabici s kombem a mono kabelem z kytary.cz. Prvni funguje a prepina mi dva nastavitelny kanaly. Druhy je ale zahada. Ale verim ze je na tu efektovou smycku ale bez toho muzu zit. Jinak diky za venovany cas.
R.I.P. Ronnie James Dio
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Věř tomu, co píšou na fender.com - tzn. první tlačítko opravdu přepíná kanály, druhý (de)aktivuje efektovou smyčku. Pokud v té smyčce nemáš zapojený žádný aktivní efekt, tak holt žádnou změnu na zvuku nepoznáš...

PetrPeter 1975 - 2008
Eric_01

Příspěvek od Eric_01 »

Mám takovej problém. Schánim schema Footswichtche na Messa Boogie Triple Rectlifier a nějak se mi ho na netu nedaří najít. Nemáte ho někdo please k dispozici? Kdyžtak na email Eric.utaman@gmail.com Normálně bych si ho koupil, ale vyhazovat 6.000 se mi fakt nechce. Díky moc
BUSTER
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BUSTER »

čaute .. tak jsem se tady dočetl že footswitch tedy akorát zapíná nebo vypína.. ne? (sešlápnu-je to napájeno ..a naopak) jenže jsem se nekde nedočetl jak to udelat v kombu...stavím malou tran. hlavu s efektem krank DM... nevím jak zapojit footswitch-? moc díky.
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Tak v "tranzistorových" věcech se to většinou řeší opět tranzistory - mrkni na schemata různých Bossů nebo Valvestatů. V lampáčích (ale klidně i jinde) se nejčastěji používají relátka. Je to vlastně mechanické přepínání cest signálu (třeba ze schemat Englů to krásně pochopíš). No a někde se používají optočleny - ledka a fotoodpor (Soldano Slo, Mesa DR, Framus Cobra/Dragon atd.)
Tady je odkaz na články co vyšly kdysi v Amatérském rádiu co se týče lamp v muzice a "hudební elektroniky" jako takové. Netvrdím že je to vyčerpávající, ale lecos tam pochytíš (včetně přepínání kanálů...) http://www.4shared.com/file/AEe1xvwv/Elektronky.html
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

v tomhle případě bych volil relátka , snadný zapojení a nestojej moc
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
BUSTER
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BUSTER »

core88 píše:v tomhle případě bych volil relátka , snadný zapojení a nestojej moc
hmm...sory.. ale nechápu:/ (ty relátka spínají-takze bych potreboval 6 relátek?...) potřeboval bych videt jestli máte nekdo o brazek jak je to zapojené- prosím - na netu sem našel jen zapojení footswitch .. ale zapojení v kombu...to uz ne ..:(
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Prostuduj schemata, najdi si teorii, datasheety atd, něco jsem ti nadhodil... materiálu je spousta, nebo snad chceš aby to někdo udělal za tebe ??!!!
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“