Oldschoolove stage piano

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Lovecduchu

Oldschoolove stage piano

Příspěvek od Lovecduchu »

Pratele, hledam nejake stage piano v nizke cenove relaci 3000-5000Kc. Predstavuju si nejake starsi osvedcene piano s pokud mozno dobrou kladivkovou klaviaturou. Nemohli byste sem dat nejake tipy? Nebo aspon jakych znacek se drzet? Kupovat budu v Britanii na ebay, kde je toho celkem mraky, ale nevim, k cemu se priklonit. Videl jsem tam nejake starsi Rolandy, Fatary,...
Prip. mam se bat investice do klaves, ktere jsou starsi nez napr. 10 let? Skrabance mi nevadi, jde mi spis o tu klaviaturu. Jak draha je vymena jedne klavesy?
Jedinou podminkou je dobra klaviatura. Pokud by tam sly vkladat nejake zvukove moduly a bylo mozne spojeni s pocitacem bylo by to idealni.
Diky moc.
Asanoth

Re: Oldschoolove stage piano

Příspěvek od Asanoth »

Já mám clavinovu starou 10 let, svého času za 40 000. A myslím, že klaviatury udělaly obří pokrok za tu dobu, proto bych investoval do něčeho novějšího.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Lovecduchu

Myslis, ze je v tom takovy rozdil. Ono muzu koupit neco novejsiho, ale bude to naprosty lowend. Napr. Yamaha s kladivkovou mechanikou zacina nova asi za 5500Kc. Do toho se mi ale moc nechce. Spis bych chtel nejakou starsi kvalitu (Roland, Kurzweil, Kawai...).
Napr. neco takoveho: http://cgi.ebay.co.uk/Studiologic-SL-99 ... %26ps%3D63
nebo
http://cgi.ebay.co.uk/Fantastic-Kawai-E ... 2303caeda2
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ten rozdíl nebude tak velký obzvláště u hammer mechanik, nevím zda to víš ale např. ten Studiologic je jen masterkeyboard, tzn. nemá vlastní zvuky, musíš si k tomu dokoupit ještě nějaký zvukový modul - moduly. A když "oldschool", tak třeba Roland SC88 apod.

EBay mne ale trochu děsí, když si představím, že bude mít nástroj nějakou skrytou vadu, posílat to zpátky, dohadovat se o penězích, to se Ti docela dobře může stát, že se nakonec dostaneš na cenu nového nástroje. :lol:
Zkusil bych taky pokouknout po českých bazarech, občas se tam objeví zajímavý kousek...
A taky www.midi.cz
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

No, upřímně, ty levný stage piana jsou s****y. Zatím jsem nehrál na nic slušnýho. Náš klávesák má taky nějakej Stage od Yamahy za 7(nevim, jestli je v tom kladívková mechanika neb ne, ale pokud jo, tak není rozpoznatelná). Zkusil bych sehnat starou Yamahu P-80(nebo jinou týlhe řady), to by ses moh vejít do 5ti tisíc. Na Ebay bych kašlal uplně, souhlasím s Atkinsem.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Lovecduchu

Diky za rady. S ebay by nebyl takovy problem, protoze jsem ted dlouhodobe v Britanii a pro nastroj bych si prijel osobne. Jake by to mohlo mit skryte vady krome poskozenych klaves, coz bych zkontroloval?
Na tu Yamahu se podivam.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Špatný návrat některého z kladívek, nefunkční tlačítka, nefunkční některé konektory pro externí zařízení (MIDI, HOST, EXP), problémy s napájením a mnoho dalšího - je potřeba nástroj detailně prozkoušet.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“