HI GAIN AMPS

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
xmarox

HI GAIN AMPS

Příspěvek od xmarox »

Nevím kam to hodit, kdyžtak se to přesune :)

Pro ty kdo nemají jasno v higain zvuku jsou tu masakr setkání s tunou higain aparátů a jejich přímé porovnání na jednom rifu, americká a holandská odnož....
http://www.youtube.com/watch?v=zJGO5frt69Q
http://www.youtube.com/watch?v=KZV8qXss ... re=channel

Jsou to první videa, zbytek si už najdete pod uživateli :D holandských je nějakých 11 a je to docela přehlednější...

Jestli to tu někde je tak soráááč...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: HI GAIN AMPS

Příspěvek od Wohma »

Huh, mne to rpijde jako jeden velkej chaos, predevsim to holandsky. Naprosto nechapu, kde je ta finalni ukazka, prijde mi, ze se tam furt jenom nekdo rozehrava a ze zkousi zvuk.

Ale ten home-made preamp v 9ce hraje slusne :) A ten novej FireBall a Blackstar S200 taktez.

U toho americkyho mi prislo, ze u tech samplu na Soundclicku je kazdej trochu jinak hlasitej, coz je podle me zavaznej nedostatek.

A u obou mi prislo, ze do toho soli nejak moc gainu, kdyby se to dualtrackovalo, tak z toho bude slusnej bordel...

Kazdopadne lepsi nez dratem do oka :D
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Jakože já v tom měl vcelku jasno :D Ty holandské jednou z kompu aby to co jde do ampu bylo 100% identické, v té vedlejší místnosti jsou 3 různé bedny různě nazvučené, akorát tam furt někdo mele, jinak ty zvuky vždycky začínali na mírnějším nastavení se mi zdálo a pak to vždycky někdu přitnul :D
jinak já se jen přesvědčil v tom, že Soldano musím mít :D

a překvapení pro mě byl Matamp...luxus...i ta laboga zněla hodně po svém...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jasne, ale tim ze to je jen tak z kamery v prostoru a jeste do toho kecaji lidi, tak mi to neprislo moc profesionalni :)
Nicmene ja se aspon presvedcil, ze alespon ve staji ENGL nema smysl nikam moc upgradovat, Morse i Invader neznely nejak vyrazne lepe nez Blackmore. Soldano hralo fajn, ale otazkou je, jak se takovej apec snese v kapele s nejakym dalsim obycejnejsim, muze to byt super a taky to muze byt peknej pruser :)
Somnus Aeternus
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Ideální je srovnání jako na hlav.instrumento.... stejná nahrávka pouštěná do aparátu a znova nahraná..
BTW nevíte jestli se nedá sehnat ta originální čistá nahrávka (+doprovod) abych si moh udělat pro porovnání zvuk svého ampu?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Moleek píše:Ideální je srovnání jako na hlav.instrumento.... stejná nahrávka pouštěná do aparátu a znova nahraná..
Az na to, ze minimalne ti holandani to tak delaji.
Somnus Aeternus
xmarox

Příspěvek od xmarox »

jakože blackmore mezi englama docela vyčnívá...zbytek je pro mě vrchol zahuhlanosti a takový vylepšený "scoop" což šlo slyšet i na tom videu...solidně tam zahrála i mark III nebo 800 - 2205..

Jinak to sldano si myslím že bude asi hodně nad kapelou :D jakože ten avenger je pro mě naprostý ideál, osekané SLO :D akorát sehnat to jeté bude docela problém...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mark III mi prave tolik nesedl, asi by ho chtelo prikrmit, pripadne mi to (asi ne moc prekvapive) jako takovej 80kovej zvuk. Verim, ze s TSkem by to byl jinej brutal :)
Somnus Aeternus
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Wohma píše:
Moleek píše:Ideální je srovnání jako na hlav.instrumento.... stejná nahrávka pouštěná do aparátu a znova nahraná..
Az na to, ze minimalne ti holandani to tak delaji.
Jasně, ale...
Jasne, ale tim ze to je jen tak z kamery v prostoru a jeste do toho kecaji lidi
Ale je pravda, že tam je odkaz přímo na ty mp3ky no...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Kde? Ja tam vidim jen odkaz na ty americky :shock:
Somnus Aeternus
Vladtepes

Příspěvek od Vladtepes »

No mne sa tiez najviac pacili tie soldana. Steve Morse krasne svietil, ale zvuk som cakal odost lepsi. Inak vsetko klasika. Na kila sa mi pacil este Marshall JVM, ale len na kila. A este ta Rivera mi prisla celkom zaujimava
Schecter HELLRAISER V 1, Jackson JS327, LTD M 401 FR, Cort G 254
ORANGE Jim Root Terror, ORANGE Micro Terror, ORANGE PPC 112,
AKG WMS PRO 40 Set flexx, Ibanez TS 7 BOSS NS 2, Behringer TU 300
http://bandzone.cz/haluzotvoristika
xmarox

Příspěvek od xmarox »

tak dlouho jsem poslouchal všechny Soldana a halvně avenger a laboroval jak to šlo a počítal a znova poslouchal a hledal a znova poslouchal a vzpomínal na jednu hodinu strávenou s SLO :D, že už mám jeden avenger v jednání :D:D sice přijdu o super box ale časem zas 4x12 od mesy pořídím :) tak držte palce ať cena moc nevyskočí :D sice se dá sehnat v us i jetý i za pitomých 750 dolarů ale tak uvidíme do 30 se snad vlezu :D:D
nity

Příspěvek od nity »

noo, jen do toho...můžu? proč zrovna avenger?
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
xmarox

Příspěvek od xmarox »

tak pěkně od začátku :D
žeru zvuk SLO, žeru celkově zvuk soldana, vedle mesy to byl pro mě vždycky top zvuk akorát krapet "nedosažitelný"...libuju si v netradičních zvucích, proto mám např. caliber namísto recta atd.....hraju vcelku jednoduchý hardcore/disbeat, potřebuju ale spolehlivý "higain" aparát protože hodně koncertujem a navíc hraju ve třech kapelách....časem jsem zjistil že prostě potřebuju jen jeden nabouchaný overdrive, a nic víc co by se na aparátu mohlo "po*rat"....dále čím míň ovládacích prvků tím pro mě líp, stačí mi jen dva snímače, volume a clona a pracky...ale víceméně s kapelou jedu na 90% na kytaře na "všechno doprava"....zbytek nastavení je "volnočasové" :D:D čistý zvuk nepotřebuju, a když bych jednou musel tak si třeba pořídím blackheart hlavičku nebo podobně ale to fakt neplánuju...overdrive z avengeru je tvrdý, hutný a přitom dost konkrétní, depth poťák fakt není moc potřeba :D přitom to není nějaký klasický higain...nepotřebuju smyčku, nepotřebuju reverb, takový aparát jsem si chtěl nechat postavit ale tohle mě vyjde sice dráž ale přecijenom je to prodejnější záležitost než nějaký "custom" dord apod, kdyby náhodou bylo potřeba prodat....Sice součástky použité v avengeru už nejsou to co v SLOčkách ale v rectifierech už taky ne to co v mark sériích a pořád to hraje :) jediné co netuším je reakce avengeru na různé boxy...třeba caliber je v tomhle peklo protože na každém boxu hraje jak jiný zesák...což je věc, která mi občas překáží, páč se občas vymele auto, jedem osobákem a tam tu svoji kraksnu nenarvu a pak se divím co mi z toho leze když to postavím na jiný box....je to sice v mnohém výhoda ale v těchhle případech fakt moc ne.... navíc budu kvůli toho avengeru prodávat svůj box a postavím ho nejspíš na 1960 nebo 1960AV, nebo jinej box do 10tis....časem ale chci našetřit zase na 4x12 do mesy protože ten zvuk je prostě jinde :)

Jinak avenger je pro mě ve zkratce, jednoduchost, spolehlivost, síla a jedinečnost....což je přesně to co potřebuju :) navíc je to cenově dostupná záležitost :D:D
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

tak preju at ti to vyjde :) soldana jsou top. akorat toho boxu bych se nevzdaval, takhle dobry veci se nepoustej dal ;)) podle me uz ten box je z 60% vyhra u zkreslenyho zvuku - lepsi bednu na tvrdarny zatim asi nikdo nepostavil. ty marshally AV maji ten charakter dany reprakama ale je to pro me z nevysvetlitelnych duvodu (asi material a konstrukce mesy) susteni nehtem o papir proti recto bedne.
xmarox

Příspěvek od xmarox »

tak preju at ti to vyjde :) soldana jsou top. akorat toho boxu bych se nevzdaval, takhle dobry veci se nepoustej dal ;)) podle me uz ten box je z 60% vyhra u zkreslenyho zvuku - lepsi bednu na tvrdarny zatim asi nikdo nepostavil. ty marshally AV maji ten charakter dany reprakama ale je to pro me z nevysvetlitelnych duvodu (asi material a konstrukce mesy) susteni nehtem o papir proti recto bedne.
Dík :), akorát situace se má tak že to soldano strašně moc chci ale finance mi to prostě nedovolí, takže mi nezbyde než box prozatím prodat.....ale slyšel jsem třeba SLO na normální "prachsprosté" 1960 s g12T a byla to paráda, já sice potřebuju zvuk do tvrdé muziky ale zatím musím vydržet, ale stejně si ten box jednou zase koupím, to vím jistě :) Ještě má borec kousek od nás nějaký homemade box s eminence legend tak ho asi zajedu zkusit, sice je hnusný zelený a B ale možná si to s tím avengerem sedne...přecijen E. legend bývaj i v boxech od soldana...ale zas konstrukce je top class oproti tomu homemade....ale uvidím...nechám se překvapit, teď jen čekám na nějaké zájemce až se rozhodnou a pak už to bude jen krok od pekla :D :D
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

xmarox píše:
Dík :), akorát situace se má tak že to soldano strašně moc chci ale finance mi to prostě nedovolí, takže mi nezbyde než box prozatím prodat.....ale slyšel jsem třeba SLO na normální "prachsprosté" 1960 s g12T a byla to paráda, já sice potřebuju zvuk do tvrdé muziky ale zatím musím vydržet, ale stejně si ten box jednou zase koupím, to vím jistě :) Ještě má borec kousek od nás nějaký homemade box s eminence legend tak ho asi zajedu zkusit, sice je hnusný zelený a B ale možná si to s tím avengerem sedne...přecijen E. legend bývaj i v boxech od soldana...ale zas konstrukce je top class oproti tomu homemade....ale uvidím...nechám se překvapit, teď jen čekám na nějaké zájemce až se rozhodnou a pak už to bude jen krok od pekla :D :D
za kolik bys tu bednu nechal ? :)
xmarox

Příspěvek od xmarox »

za kolik bys tu bednu nechal ? :)
asi za 20 jsou tam oděrky a asi 2 nebo 3 tak 1x1 nebo 2x2 cm trhliny na tolexu....nic pro ouchyláky co chtěj mít za zadkem naleštěný kus nábytku, při hraní si stejně člověk jen užívá zvuku tohodle monstra a neřeší krávoviny :) konstrukčně je to peklo pořád stejné hraje to jak ďas...je to odrbané ale dávám na ni bacha, většina věcí tam byla už když jsem jí koupil, žádné drkotání s kolečkama po dlaždičkách, v autě pěkně zabalená v dece atd.
Je to starší ročník a teda všichni jsou po*raní z toho jak je těžká :D i nová recto bedna co měl kolega na koncertě byla o něco lehčí než ta moje stará příšera :D další zas machroval že jeho engl má 50 kilo a že tahle jen 47 a málem si cvrnknul do gatí když ji nesl asi 15 metrů :D:D
Na fotkách vypadá fakt podstatně hůř než v reálu, přesvícené, špinavá čočka a svítí tam každé smítko prachu takže vypadá jak po druhé světové :D musím to nafotit znova při nějakém normálním světle a ne mobilem :D:D ty bílé fleky vůbec nevím co jsou :D:D v reálu je to šedé a je to asi jen bordel z auta...pár minut s hadříkem a polovina věcí tam nebude :) vyčistím a nafotím znova:
mrkni zatím na fotky tady: http://www.tinyurl.com/mesacaliber6
nity

Příspěvek od nity »

sem si myslel že ses to ty s tou bednou..škoda že ses tak z daleka, kdybych měl možnost zkoušky tak bych se asi nechal zviklat:)
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
xmarox

Příspěvek od xmarox »

sem si myslel že ses to ty s tou bednou..škoda že ses tak z daleka, kdybych měl možnost zkoušky tak bych se asi nechal zviklat:)
To věřím, s tou bednou se každý rozmlsá :D :D jsem zvědav jestli si budu schopný zvyknout na jný box :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“