Asanoth: Naprosto s tebou souhlasím. Nicméně Nero odsoudil možnost nových položek v profilu kvůli obavám ze zdvojování informací v podpisech. Jaké by ale byly konkrétní negativní dopady zdvojení, už moc nechápu.
Možnost dát diskuzi do profilů bych rozhodně nezavrhoval. Teď jsem se bavil s
adminem OM, kde jsou profily opravdovou ozdobou a nabyl jsem pár důležitých informací.
1) Vlastní pole profilu
Mýlil jsem se, jde to opravdu jednoduše prostřednictvím administrace:
Konfigurace Serveru -> Zatížení -> a uplně dole jsou
Vlastní pole.. Vypnutím
"Zobrazit vlastní pole profilu v přehledu témat:" se dosáhne toho, že se Vlastní položky budou zobrazovat jen po rozkliknutí profilu.
Dále by to chtělo, aby v těchto polích fungoval phpBB kód. Je sice nutný zásah do php souboru, ale je to možné.
2) Zobrazení věku
Kdyby byl zájem o tento údaj v tématech, jde to také jednoduše, stačí přidat:
Kód: Vybrat vše
<!-- IF postrow.POSTER_AGE --><dd><strong>{L_AGE}:</strong> {postrow.POSTER_AGE}</dd><!-- ENDIF -->
do viewtopic.html, před:
Kód: Vybrat vše
<!-- IF postrow.POSTER_FROM --><dd><strong>{L_LOCATION}:</strong> {postrow.POSTER_FROM}</dd><!-- ENDIF -->
3) Diskuze v profilech
Existuje spousta hotových MODů pro tento účel. Samozřejmostí je mazání příspěvků samotným uživatelem (jinak by to postrádalo smysl). Tedy vyřešit to v profilech uživatelů je celkem reálné. Rád pomohu s hledáním vhodného MODu. Ostatně rád pomohu, jak budu jako prostá uživatel moci, i se vším, co bude souviset s tímto řešením profilech.
Vlastní pole + diskuse v profilech vs. Vlastní témata
Výsledky ankety bych nezlehčoval, je to 50/13 pro změnu, ale týkala se přidání položek do profilu. Vzhledem ke zjištění nových skutečností mi vychází o dost lépší a elegantnější řešení
Vlastní pole + diskuse v profilech. Naproti tomu
Vlastní témata s sebou dle mě nesou tyto nevýhody:
- další fórum
- nová pravidla
- zátěž moderátorů, pokud uživatelé budou chtít pročistit vlákno
- uspořádání a přehlednost se bude odvíjet od uživatele k uživateli, pokud nebude nějaká šablona -> další pravidla, v profilech by šlo jednoduše udělat více kategorizovaných položek
Byl zde požadavek na vyjádření více uživatelů. Proto navrhuji nastavení tohoto tématu jako
Oznámení a dobu několika dnů. Změnil jsem úvodní příspěvek tématu včetně ankety, aby se orientovali i nově příchozí uživatelé.
Jinak bude dobré počkat na
phpBB 3.0.6, které přinese dost zásadních vylepšení.
P.S.: Co takhle přidat i
Last.fm MOD. Je to tu přeci jen fórum o hudbě, tedy Last.fm tu má docela dost lidí.