před pár měsíci jsem za celkem lidovou cenu koupil kytaru typu Les Paul. Je to nádherný kousek, má krásný zvuk, ale jsem trochu zmaten s její identifikací, chtěl bych s ní pomoci. O historii kytary vím jen to, že pochází ze 70/80 let (důkazem budiž to, že dřevo je krásně vyhrané) a že na ni hrál také hudebník z pro mě naprosto neznáme skupiny Dogma Art. Kytaru jsem koupil od jistého pana Jiráska. Kytara má na hlavně nápis Gibson ale opravdový Gibson to určitě není (odbočka, nebude nikomu vadit, že mám kytaru, která má logo a nápis Gibson i přes to, že to Gibson není?). Na hlavě není napsáno žádné sériové číslo. Hlava je osazená kolíky Wilkinson Deluxe nicméně ty jsem zakoupil až já po nákupu kytary. Krk je lepený ale nejde seřídit, nemohu u něj nastavit rádius (což je myslím jeden z hlavních vykřičníků této kytary). Tělo i krk jsou z masivního mahagonu, kytara je doopravdy hodně těžká, nejtěžší co jsem kdy držel v ruce. Zvláštní je, že krk nemá z boku tečky na polohách, pouze kameny zepředu. K tělu kytary nemám co říct, je to nádherný kousek (za cenu 15000 aby ne). Osazená je (samozřejmě) dvěma humbuckery neznámé značky. Má ebenovou (to mi přišlo zvláštní) kobylu a tady se imho ztrácí něco ze sustainu, bohužel. Našel jsem nějaké nákresy a plány Les Paulů na internetu, poměřil jsem a zjistil jsem, že má přesně rozměry podle oněch nákresů (včetně výšky krku, hlavy apod.). Mám dotaz, zda-li někdo netušíte, jaký původ by tato kytara mohla mít, místo výroby, model kterého je to kopie, prostě cokoliv. Děkuji.
Fotky (omluvte zhoršenou kvalitu, prosím):

Pro zkušenějšího kytaráře by to neměl být problém a nemělo by to být ani až tak drahé.