Fender Stratocaster - otázky
Pravidla fóra
Re: Fender Stratocaster - otázky
Kinx to jsi mi neměl dělat,pouštěl jsem si ukázky tý vH4 dvě hodky furt do kola,jestli to má ve zkutečnosti o chlup horší zvukové vlastnosti,než v těch ukázkách, tak je to bomba,kterou jsem ještě neslyšel.Čtyři kanály,to nepřeberné množství nastavení v každé větvi,poctivých 100watíků, zkrátka projev podle mého gusta.Hned jsem se podělil o radost s otcem a ten mi trochu ubral nadšení,neb to je aparát,který se prý objednává dost do předu,prý nepraktikují skladové zásoby a každý aparát co vyrobí má svého majitele.Otec říkal, že mluvil s nějakým jeho kamarádem ve švýcarsku co má tyhle aparáty krom jiných taky v obchodní nabídce a doporučoval tátovi to schánět v německu .Ve švajcru je to prý snáze dosažitelný, ale cena se pohybuje kolem 5000 SF,kdežto třeba v německu jen necelých 2000 eur.Jsem z toho pryč chtěl bych to hned,ale bohužel si budu muset počkat,ale je to krásný 23 kg bedýnka do ruky akorát do auta a v Praze i na chalupě zůstanou jen repra,no nekupte to. A kytary budou až po novém roce otec na ně prý potřebuje trochu víc času a protože na nic nespěchám tak si počkam a vystačím s tím co zatím mám.V každém případě dík za názory a typy opět se mi vyplatilo sem zajít jsem zas o něco chytřejší což se v dnešní době hodí.
a je tokiss píše:Kinx to jsi mi neměl dělat,pouštěl jsem si ukázky tý vH4 dvě hodky furt do kola,jestli to má ve zkutečnosti o chlup horší zvukové vlastnosti,než v těch ukázkách, tak je to bomba,kterou jsem ještě neslyšel.Čtyři kanály,to nepřeberné množství nastavení v každé větvi,poctivých 100watíků, zkrátka projev podle mého gusta.Hned jsem se podělil o radost s otcem a ten mi trochu ubral nadšení,neb to je aparát,který se prý objednává dost do předu,prý nepraktikují skladové zásoby a každý aparát co vyrobí má svého majitele.Otec říkal, že mluvil s nějakým jeho kamarádem ve švýcarsku co má tyhle aparáty krom jiných taky v obchodní nabídce a doporučoval tátovi to schánět v německu .Ve švajcru je to prý snáze dosažitelný, ale cena se pohybuje kolem 5000 SF,kdežto třeba v německu jen necelých 2000 eur.Jsem z toho pryč chtěl bych to hned,ale bohužel si budu muset počkat,ale je to krásný 23 kg bedýnka do ruky akorát do auta a v Praze i na chalupě zůstanou jen repra,no nekupte to. A kytary budou až po novém roce otec na ně prý potřebuje trochu víc času a protože na nic nespěchám tak si počkam a vystačím s tím co zatím mám.V každém případě dík za názory a typy opět se mi vyplatilo sem zajít jsem zas o něco chytřejší což se v dnešní době hodí.
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Ono pro tu VH4 bude asi potřeba zajet až..... do Hodonína. http://boogiestan.com/index.php?zesilovace
a zas, VH4 neni univerzalni odpoved na reseni kytarovyho zvuku. je to drahy luxusni aparat ktery ma spoustu priznivcu i odpurcu ale je to jeden z mych nejoblibenejsich aparatu. kdybych mel tyhle moznosti a byl v tyhle situaci tak nevaham 
oldschool mesa, osmistovka, diezel - pro me osobne svata trojice
oldschool mesa, osmistovka, diezel - pro me osobne svata trojice
Zdar pro mycountry ,v Hodoníně je to taky na objednávku a ješě k tomu zhruba o 30 litrů navrch než v tom německu,v klidu si pro to dojedu kamkoliv v evropě a ještě si za ušetřené peníze udělán třeba prima výkend
v Paříži,Ač velmi mlád /17/již vím, že v čechách je všechno,zvláště v hudbě, nesmyslně předražený a že i když nemám v oblasti financí téměř žádný problém,umím s otcovým americkým kapesným docela slušně hospodařit.Tak nehněvej ,že nepodpořím českou byť dobrou firmu a radši si pořídím nějakou sladkost do svého
podzemního hudebního kumbálu.Kinx znovu ti děkuji za fundovaný přehledný názor a doporučení určitě se budu řídit tvými doporučeními, neboť jsem si ověřil, že směřují k tomu co bych chtěl mít doma a jakou mám představu o optimální hudební sestavě,dík.
v Paříži,Ač velmi mlád /17/již vím, že v čechách je všechno,zvláště v hudbě, nesmyslně předražený a že i když nemám v oblasti financí téměř žádný problém,umím s otcovým americkým kapesným docela slušně hospodařit.Tak nehněvej ,že nepodpořím českou byť dobrou firmu a radši si pořídím nějakou sladkost do svého
podzemního hudebního kumbálu.Kinx znovu ti děkuji za fundovaný přehledný názor a doporučení určitě se budu řídit tvými doporučeními, neboť jsem si ověřil, že směřují k tomu co bych chtěl mít doma a jakou mám představu o optimální hudební sestavě,dík.
nemas zackiss píše:Zdar pro mycountry ,v Hodoníně je to taky na objednávku a ješě k tomu zhruba o 30 litrů navrch než v tom německu,v klidu si pro to dojedu kamkoliv v evropě a ještě si za ušetřené peníze udělán třeba prima výkend
jasne, danny z boogiestanu ma prirazku ale zase to je servis pro lidi kteri nechteji nikam daleko jezdit a mit problemy s objednavanim / shanenim jete hlavy na ebayi nebo kdovikde. ve finale benzin taky neni levny a on nekdy nabizi ty veci za dobrou cenu. ja osobne teda vsechny drazsi veci kupuju z druhy ruky a posledni vetsi nakupy jsem ucinil v sousednich zemich a muzu rcit ze i pres cas straveny na cestach a benzin jsem usetril hodne.
Ještě že otravuji mimo téma Fender, co bys doporučil k tý vH4 za repro boxy, přiznám se, že v kumbále mám pouze asi "150 let" starý dvě 100W repra od VERMONY,byť asi nikde nehrály neb jsou netknutý,sorry mám pro tuto značku" zběratelskou slabost,"ale vážně co bys doporučil podle svého uvážení, aby ta vH4 měla co potřebuje k maximálnímu hudbnímu projevu.Ještě jednou se omlouvám, že odbočuji od Fendra, ale ten i PRS budou později a až to bude aktualní určitě se podělím o zážitky.
ROFL, dat k VH4 vermonu by byl slusny mazeckiss píše:Ještě že otravuji mimo téma Fender, co bys doporučil k tý vH4 za repro boxy, přiznám se, že v kumbále mám pouze asi "150 let" starý dvě 100W repra od VERMONY,byť asi nikde nehrály neb jsou netknutý,sorry mám pro tuto značku" zběratelskou slabost,"ale vážně co bys doporučil podle svého uvážení, aby ta vH4 měla co potřebuje k maximálnímu hudbnímu projevu.Ještě jednou se omlouvám, že odbočuji od Fendra, ale ten i PRS budou později a až to bude aktualní určitě se podělím o zážitky.
Kinx dík za doporučení,přeposlal jsem to otci,aby snad nedej bohu na něco zapoměl,z privátního sdělení,které tady nemohu prezentovat ,jsi si jako můj odborný poradce vysloužil zasloužené "uznání", no nic budou to asi jeho složitější vánoce 
- tallicaman
zdar chlapi, premyslim o nejakem fendrikovi do 17t pod stromecek, potrebuju tlusty krk a ostrejsi snimace(texas special?), po kterych modelech se divat? texasy ma tusim jen Fender Deluxe Roadhouse, ale ten ma zas moderni C, to asi znamena tenky krk a to opravdu nechci... kdyztak nahodte i levnejsi model, snimace se daji precijen lehce vymenit narozdil od krku...
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
- ...EDGE...
- tallicaman
mimochodem, fender ma nove stranky, narazil jsem tam na Kenny Wayne Shepherd Stratocaster, coz je presne, co chci, cena je tam paradoxne nizsi nez u classic a classic player, ovsem v obchodech to maji nejak naopak... kazdopadne dik za tip, vyzkousim...
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
- ...EDGE...
Jojo, ja do Fenderu zrovna nefasuju, ale myslim ze tenhle kousek odpovida tvym pozadavkum.
zkus classic player 50's popripade 60's, nebo 50's reissue z mexika. byvaji to slusne kytary a profil krku neni uplna placka. za sebe ale muzu rict ze jsem nepotkal moc stratu s vylozene placatym profilem, ja si myslim ez ty krky jsou tak akorat
spis se koukam po tom jaky ma ktery hmatnik radius (mam radeji vetsi->plossi hmatnik)
-
Joe DiMaggio
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý večer pánové, chtěl jsem se zeptat - co je todlencto:
http://www.youtube.com/watch?v=qZktrrqT1A0
hned ze začátku - humbucker veprostřed - jaký to může mít vlastně zvuk a už jste se s tím setkali?
http://www.youtube.com/watch?v=qZktrrqT1A0
hned ze začátku - humbucker veprostřed - jaký to může mít vlastně zvuk a už jste se s tím setkali?
2001 Ibanez RG550EX (EVO /Ibanez S1/EVO)
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
No, "nejběžněji" se s tím lze setkat u Gibson / Epiphone Black Beauty. Osobně mi přijde, že to je takový nemastný neslaný zvuk. Ani krkáč, ani kobylkáč, a rozhodně si to nebere to lepší z nich
Tím ale netvrdím, že se nenajdou lidi, kterým se to líbí a využijí to.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
GanjaShaman
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No tyhle pickguardy s těmito snímači dával Fokus takže to vypadá dost podezřele. Ale krk vypadá jako opravdu Fender, Fokus má to zakončení hmatníku u těla rovné. Působí to dost zmateně. Kdo by si dával na USA strata pickguard z Fokusu? 
Tipuju to na tělo Fokus + krk Fender. Cenu odhadovat moc nechci. I kdyby tam byly jenom vyměněné snímače tak je to spíš downgrade podle mě.
Tipuju to na tělo Fokus + krk Fender. Cenu odhadovat moc nechci. I kdyby tam byly jenom vyměněné snímače tak je to spíš downgrade podle mě.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
-
woro90-1
Podle konce hmatníku houby poznáš. BaCH také dělá oba typy, rovný i kulatý. Počkáme na Kinxe a podobné znalce.
Naposledy upravil(a) woro90-1 dne 7.02.2011 11:49, celkem upraveno 1 x.
Podle SN, je to (aspoň ten krk) USA fender, vyrobenej 93-94...krk bude pravej USA.