Fender Stratocaster - otázky

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
kiss

Re: Fender Stratocaster - otázky

Příspěvek od kiss »

Kinx to jsi mi neměl dělat,pouštěl jsem si ukázky tý vH4 dvě hodky furt do kola,jestli to má ve zkutečnosti o chlup horší zvukové vlastnosti,než v těch ukázkách, tak je to bomba,kterou jsem ještě neslyšel.Čtyři kanály,to nepřeberné množství nastavení v každé větvi,poctivých 100watíků, zkrátka projev podle mého gusta.Hned jsem se podělil o radost s otcem a ten mi trochu ubral nadšení,neb to je aparát,který se prý objednává dost do předu,prý nepraktikují skladové zásoby a každý aparát co vyrobí má svého majitele.Otec říkal, že mluvil s nějakým jeho kamarádem ve švýcarsku co má tyhle aparáty krom jiných taky v obchodní nabídce a doporučoval tátovi to schánět v německu .Ve švajcru je to prý snáze dosažitelný, ale cena se pohybuje kolem 5000 SF,kdežto třeba v německu jen necelých 2000 eur.Jsem z toho pryč chtěl bych to hned,ale bohužel si budu muset počkat,ale je to krásný 23 kg bedýnka do ruky akorát do auta a v Praze i na chalupě zůstanou jen repra,no nekupte to. A kytary budou až po novém roce otec na ně prý potřebuje trochu víc času a protože na nic nespěchám tak si počkam a vystačím s tím co zatím mám.V každém případě dík za názory a typy opět se mi vyplatilo sem zajít jsem zas o něco chytřejší což se v dnešní době hodí.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

kiss píše:Kinx to jsi mi neměl dělat,pouštěl jsem si ukázky tý vH4 dvě hodky furt do kola,jestli to má ve zkutečnosti o chlup horší zvukové vlastnosti,než v těch ukázkách, tak je to bomba,kterou jsem ještě neslyšel.Čtyři kanály,to nepřeberné množství nastavení v každé větvi,poctivých 100watíků, zkrátka projev podle mého gusta.Hned jsem se podělil o radost s otcem a ten mi trochu ubral nadšení,neb to je aparát,který se prý objednává dost do předu,prý nepraktikují skladové zásoby a každý aparát co vyrobí má svého majitele.Otec říkal, že mluvil s nějakým jeho kamarádem ve švýcarsku co má tyhle aparáty krom jiných taky v obchodní nabídce a doporučoval tátovi to schánět v německu .Ve švajcru je to prý snáze dosažitelný, ale cena se pohybuje kolem 5000 SF,kdežto třeba v německu jen necelých 2000 eur.Jsem z toho pryč chtěl bych to hned,ale bohužel si budu muset počkat,ale je to krásný 23 kg bedýnka do ruky akorát do auta a v Praze i na chalupě zůstanou jen repra,no nekupte to. A kytary budou až po novém roce otec na ně prý potřebuje trochu víc času a protože na nic nespěchám tak si počkam a vystačím s tím co zatím mám.V každém případě dík za názory a typy opět se mi vyplatilo sem zajít jsem zas o něco chytřejší což se v dnešní době hodí.
a je to :D
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Ono pro tu VH4 bude asi potřeba zajet až..... do Hodonína. http://boogiestan.com/index.php?zesilovace
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

a zas, VH4 neni univerzalni odpoved na reseni kytarovyho zvuku. je to drahy luxusni aparat ktery ma spoustu priznivcu i odpurcu ale je to jeden z mych nejoblibenejsich aparatu. kdybych mel tyhle moznosti a byl v tyhle situaci tak nevaham ;)

oldschool mesa, osmistovka, diezel - pro me osobne svata trojice :D
kiss

Příspěvek od kiss »

Zdar pro mycountry ,v Hodoníně je to taky na objednávku a ješě k tomu zhruba o 30 litrů navrch než v tom německu,v klidu si pro to dojedu kamkoliv v evropě a ještě si za ušetřené peníze udělán třeba prima výkend
v Paříži,Ač velmi mlád /17/již vím, že v čechách je všechno,zvláště v hudbě, nesmyslně předražený a že i když nemám v oblasti financí téměř žádný problém,umím s otcovým americkým kapesným docela slušně hospodařit.Tak nehněvej ,že nepodpořím českou byť dobrou firmu a radši si pořídím nějakou sladkost do svého
podzemního hudebního kumbálu.Kinx znovu ti děkuji za fundovaný přehledný názor a doporučení určitě se budu řídit tvými doporučeními, neboť jsem si ověřil, že směřují k tomu co bych chtěl mít doma a jakou mám představu o optimální hudební sestavě,dík.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

kiss píše:Zdar pro mycountry ,v Hodoníně je to taky na objednávku a ješě k tomu zhruba o 30 litrů navrch než v tom německu,v klidu si pro to dojedu kamkoliv v evropě a ještě si za ušetřené peníze udělán třeba prima výkend
v Paříži,Ač velmi mlád /17/již vím, že v čechách je všechno,zvláště v hudbě, nesmyslně předražený a že i když nemám v oblasti financí téměř žádný problém,umím s otcovým americkým kapesným docela slušně hospodařit.Tak nehněvej ,že nepodpořím českou byť dobrou firmu a radši si pořídím nějakou sladkost do svého
podzemního hudebního kumbálu.Kinx znovu ti děkuji za fundovaný přehledný názor a doporučení určitě se budu řídit tvými doporučeními, neboť jsem si ověřil, že směřují k tomu co bych chtěl mít doma a jakou mám představu o optimální hudební sestavě,dík.
nemas zac :D

jasne, danny z boogiestanu ma prirazku ale zase to je servis pro lidi kteri nechteji nikam daleko jezdit a mit problemy s objednavanim / shanenim jete hlavy na ebayi nebo kdovikde. ve finale benzin taky neni levny a on nekdy nabizi ty veci za dobrou cenu. ja osobne teda vsechny drazsi veci kupuju z druhy ruky a posledni vetsi nakupy jsem ucinil v sousednich zemich a muzu rcit ze i pres cas straveny na cestach a benzin jsem usetril hodne.
kiss

Příspěvek od kiss »

Ještě že otravuji mimo téma Fender, co bys doporučil k tý vH4 za repro boxy, přiznám se, že v kumbále mám pouze asi "150 let" starý dvě 100W repra od VERMONY,byť asi nikde nehrály neb jsou netknutý,sorry mám pro tuto značku" zběratelskou slabost,"ale vážně co bys doporučil podle svého uvážení, aby ta vH4 měla co potřebuje k maximálnímu hudbnímu projevu.Ještě jednou se omlouvám, že odbočuji od Fendra, ale ten i PRS budou později a až to bude aktualní určitě se podělím o zážitky.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

kiss píše:Ještě že otravuji mimo téma Fender, co bys doporučil k tý vH4 za repro boxy, přiznám se, že v kumbále mám pouze asi "150 let" starý dvě 100W repra od VERMONY,byť asi nikde nehrály neb jsou netknutý,sorry mám pro tuto značku" zběratelskou slabost,"ale vážně co bys doporučil podle svého uvážení, aby ta vH4 měla co potřebuje k maximálnímu hudbnímu projevu.Ještě jednou se omlouvám, že odbočuji od Fendra, ale ten i PRS budou později a až to bude aktualní určitě se podělím o zážitky.
ROFL, dat k VH4 vermonu by byl slusny mazec :D to bych chtel mit na fotce. k VH4 imho nejlip sedi origo 4x12 box, neni zas tak extremne drahy (na to kolik stoji hlava).
kiss

Příspěvek od kiss »

Kinx dík za doporučení,přeposlal jsem to otci,aby snad nedej bohu na něco zapoměl,z privátního sdělení,které tady nemohu prezentovat ,jsi si jako můj odborný poradce vysloužil zasloužené "uznání", no nic budou to asi jeho složitější vánoce :P
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

zdar chlapi, premyslim o nejakem fendrikovi do 17t pod stromecek, potrebuju tlusty krk a ostrejsi snimace(texas special?), po kterych modelech se divat? texasy ma tusim jen Fender Deluxe Roadhouse, ale ten ma zas moderni C, to asi znamena tenky krk a to opravdu nechci... kdyztak nahodte i levnejsi model, snimace se daji precijen lehce vymenit narozdil od krku...
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

mimochodem, fender ma nove stranky, narazil jsem tam na Kenny Wayne Shepherd Stratocaster, coz je presne, co chci, cena je tam paradoxne nizsi nez u classic a classic player, ovsem v obchodech to maji nejak naopak... kazdopadne dik za tip, vyzkousim...
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Jojo, ja do Fenderu zrovna nefasuju, ale myslim ze tenhle kousek odpovida tvym pozadavkum.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

zkus classic player 50's popripade 60's, nebo 50's reissue z mexika. byvaji to slusne kytary a profil krku neni uplna placka. za sebe ale muzu rict ze jsem nepotkal moc stratu s vylozene placatym profilem, ja si myslim ez ty krky jsou tak akorat :) spis se koukam po tom jaky ma ktery hmatnik radius (mam radeji vetsi->plossi hmatnik)
Joe DiMaggio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joe DiMaggio »

Dobrý večer pánové, chtěl jsem se zeptat - co je todlencto:

http://www.youtube.com/watch?v=qZktrrqT1A0

hned ze začátku - humbucker veprostřed - jaký to může mít vlastně zvuk a už jste se s tím setkali?
2001 Ibanez RG550EX (EVO /Ibanez S1/EVO)
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, "nejběžněji" se s tím lze setkat u Gibson / Epiphone Black Beauty. Osobně mi přijde, že to je takový nemastný neslaný zvuk. Ani krkáč, ani kobylkáč, a rozhodně si to nebere to lepší z nich :wink: Tím ale netvrdím, že se nenajdou lidi, kterým se to líbí a využijí to.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
GanjaShaman

Příspěvek od GanjaShaman »

Zdravím,
chtěl jsem se zeptat jakou cenu může mít tento Fender stratocaster? Přišel jsem k němu jako slepý k houslím.
Dřívě jsem hrál na baskytaru tak mě napadlo, že bych ho vyměnil právě za basu. Ptám se proto abych věděl jak vysoko můžu mířit :-)

Obrázek

Obrázek
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

No tyhle pickguardy s těmito snímači dával Fokus takže to vypadá dost podezřele. Ale krk vypadá jako opravdu Fender, Fokus má to zakončení hmatníku u těla rovné. Působí to dost zmateně. Kdo by si dával na USA strata pickguard z Fokusu? :mrgreen:

Tipuju to na tělo Fokus + krk Fender. Cenu odhadovat moc nechci. I kdyby tam byly jenom vyměněné snímače tak je to spíš downgrade podle mě.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Podle konce hmatníku houby poznáš. BaCH také dělá oba typy, rovný i kulatý. Počkáme na Kinxe a podobné znalce.
Naposledy upravil(a) woro90-1 dne 7.02.2011 11:49, celkem upraveno 1 x.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Podle SN, je to (aspoň ten krk) USA fender, vyrobenej 93-94...krk bude pravej USA.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“