ENGL Screamer

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
meneldil

ENGL Screamer

Příspěvek od meneldil »

Ahoj vsichni, potreboval bych od vas poradit

Poridil jsem z nemecka starsiho Engla Screamera a mam s nim problem..nemam zkusenosti s lampovyma aparatama, na elektriku zacinam /hraju hlavne akusticky/. Konkretne se jedna o to, ze kdyz jsem zapojil kombo do site, normalne dost dlouho nazhavil, tak proste chrci. Zkousel jsem odpojit vsechny ostatni spotrebice ze zasuvkovyho okruhu, vsechny adaptery atd. delalo to porad..kytarou to taky neni. Zvukove se jedna o chrcivy pomerne vysoky sum, kterej se projevuje hlavne a nejvic v cistym kanalu. Nevim, jesli to muze bejt nejaky ruseni, ten sum byl hodne promenlivej...v jednu chvili najednou z niceho nic uplne ustal a treba 15 sekund bylo vsechno v pohode..pak to zase zaclo..
Kombo je stary dva roky a lampy nebyly meneny. Moje jedina uvaha je, ze to nejak souvisi prave s lampama..nevim, jesli v predzesilovaci nebo s koncovejma..fakt v tomhle nemam zkusenosti, snad poradite !

Jinak kdyz to chrci, tak jakykoliv regulace potakama na to nemaji zadnej vliv (at uz ekvalizer, reverb nebo tak).

Predem diky za rady, za pomoc..
Asanoth

Re: ENGL Screamer

Příspěvek od Asanoth »

no, zapni to, nažhav a poťukej tužkou na lampy(snad se k nim dostaneš). Jemně prosímtě :D
A pokud bude nějaká dělat divnej zvuk, tak je špatná.
Každopádně pokud to bylo hraný, tak dva roky neni na ty lampy zrovna málo.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pokud to dela jen na jednom z kanalu, tak to bude na 90% jedna z lamp v predzesilovaci.
Dostat se k lampam neni takovej problem, staci odsroubovat tu zadni dratenou masku. I kdyz je fakt, ze k nekterym elektronkam se dostava hur, protoze zavazi koncovky :D Ale tuzkou no problem.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Asanoth píše:no, zapni to, nažhav a poťukej tužkou na lampy(snad se k nim dostaneš). Jemně prosímtě :D
A pokud bude nějaká dělat divnej zvuk, tak je špatná.
Každopádně pokud to bylo hraný, tak dva roky neni na ty lampy zrovna málo.
..
předtím, než začneš ťukat prosímtě sepni i stand by
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
meneldil

Příspěvek od meneldil »

Diky vsem, zkusim to..ten chrcivej zvuk to nedela jen na jednom kanalu..nejvic na clean, ale dela to i v ostatnich kanalech, i kdyz podstatne min.
meneldil

Příspěvek od meneldil »

Jak vlastne ma znit pri poklepani spatna lampa ?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nijak :) Pokud to dela zvuk, tak je mikrofonicka, coz je spatne.
Somnus Aeternus
meneldil

Příspěvek od meneldil »

Tak to jedna z nich dela..kazdopadne jedte jedna vec je, ze pri pohledu na ty dve koncovy lampy (snad to rikam spravne), tak jedna z nich byla evidentne min nazhavena nez ta druha..to taky asi neni dobre ze jo...
Janick

Engl Screamer - problém s čistým kanálem

Příspěvek od Janick »

Zdravím,

objevil se u mého Enlga Screamera problém u čistého kanálu. Po asi třech měsících začal najednou hrát od původního brilantního a čitelného čistého zvuku dost nakresleně a přebuzeně. Zesilovač byl na reklamaci a ta nebyla po revizi techniků uznána. Lampy vypadají taky v pohodě. Nemáte někdo s tím nějakou zkušenost? Díky
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 8.10.2013 7:09, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno do sběrného tématu. Je zbytečné mít pro to samostatné vlákno.
sverdanek

Re: Engl Screamer - problém s čistým kanálem

Příspěvek od sverdanek »

Janick píše:Zdravím,

objevil se u mého Enlga Screamera problém u čistého kanálu. Po asi třech měsících začal najednou hrát od původního brilantního a čitelného čistého zvuku dost nakresleně a přebuzeně. Zesilovač byl na reklamaci a ta nebyla po revizi techniků uznána. Lampy vypadají taky v pohodě. Nemáte někdo s tím nějakou zkušenost? Díky
Taky zdravím,
bohužel musím potvrdit, že s podobným nešvarem mám problém taky...
Čistý moc nevyužívám, ale čas od času, zejména ve Welcome Home, jsem z něj měl radost, jak krásně zní. Teď se však objevilo výše popsané.
Dodal bych, že switch "bright" na to nemá skoro vliv, jediné co snad malinko pomáhá, je poťák na kytaře vytočit do výšek...
Jinak kombo přelampováno cca před 18 měsíci u Pavla z Hot Amps, což je zárukou kvalitní práce a snad i materiálu. Na aparát hraji max 1 x týdně cca hodinu. Celou dobu jsem ho nepřemístil z teplé kanceláře s nulovou vlhkostí a prašností...

Rovněž ocením každou radu...
THE SIMPSONS and METALLICA ROCK !!!
Jurkovič Superstrat HB-HB, původní Kent Armstrong vyměněny za EMG, Engl Screamer 50W , FS Engl Z4, na doma Roland Cube 20 XL, Dowina DCE 555, struny Martin, stařičká 3/4 španělka úúúplně po smrti :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pavel Horký ti měnil všechny elektronky? Preampovky se běžně nemění. Tipnul bych to na špatnou lampu V1 nebo V2.
Somnus Aeternus
sverdanek

Příspěvek od sverdanek »

Wohma píše:Pavel Horký ti měnil všechny elektronky? Preampovky se běžně nemění. Tipnul bych to na špatnou lampu V1 nebo V2.
JJ, měnil všechno..chtěl jsem to.
Dá se nicméně nějakým laickým způsobem poznat, jestli je to skutečně tou V1 nebo V2 ??
Poklepáním, stejnou svítivostí apod..??
Jurkovič Superstrat HB-HB, původní Kent Armstrong vyměněny za EMG, Engl Screamer 50W , FS Engl Z4, na doma Roland Cube 20 XL, Dowina DCE 555, struny Martin, stařičká 3/4 španělka úúúplně po smrti :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Poklepání může napovědět, ale pokud by lampa byla mikrofonická, tak se to pravděpodobně projeví jinak.

Zkus zapojit kytaru přímo do returnu efektové smyčky a podej zprávu :) Možná to budeš muset trochu víc okotli, aby to hrálo rozumně nahlas. Pokud to bude hrát nezkresleně, tak je problém v předzesilovači.
Somnus Aeternus
sverdanek

Příspěvek od sverdanek »

Wohma píše:Poklepání může napovědět, ale pokud by lampa byla mikrofonická, tak se to pravděpodobně projeví jinak.

Zkus zapojit kytaru přímo do returnu efektové smyčky a podej zprávu :) Možná to budeš muset trochu víc okotli, aby to hrálo rozumně nahlas. Pokud to bude hrát nezkresleně, tak je problém v předzesilovači.
Takže jsem to zkusil:
Obrázek

... a výsledek je přesně takový, jaký jsi naznačil minule a tedy, že je problém zřejmě v preampu. Respektive že to hraje čistě, ne sice nijak exkluzivně, ale to asi bude absencí EQ korekcí.
Jak dál? Jsem jako laik schopný s tím něco podniknout a nebo se na to mám ... a šetřit čas i energii a vydat se rovnou za Pavlem?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

To je asi na tobě. Podle všeho je na vině nějaká elektronka v preampu, takže teoreticky by mělo stačit jednu koupit a zkusit postupně zaměňovat. Kdybys měl cestu do Brna, tak jsem teď nakoupil zbytečné množství elektronek, tak rád nějaké odprodám :D
Somnus Aeternus
sverdanek

Příspěvek od sverdanek »

Díky moc za nabídku...
Ale Brno je drobek dál, než Uh. Brod. A navíc to udělám jako minule. Domluvím se s Pavlem, kombo mu přivezu s tím, ať vymění všechny preampovky a v mezičase, než to vymění, vezmu děti do aquaparku..
Fakt jsem laik a nebudu do toho šťourat. Nechám to udělat profíka.
Ještě jednou dík za pomoc.

PS: Napadlo mě, co by se stalo, kdybych to nechal tak a hrál dál, ve stejném režimu?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Podle mě by se nic hroznýho nestalo. Maximálně by ten zvuk dál degradoval a pak by mohl ten kanál přestat hrát úplně. Ale už jen pro klid duše bych to neriskoval.
Somnus Aeternus
Janick

Příspěvek od Janick »

sverdanek píše:Díky moc za nabídku...
Ale Brno je drobek dál, než Uh. Brod. A navíc to udělám jako minule. Domluvím se s Pavlem, kombo mu přivezu s tím, ať vymění všechny preampovky a v mezičase, než to vymění, vezmu děti do aquaparku..
Fakt jsem laik a nebudu do toho šťourat. Nechám to udělat profíka.
Ještě jednou dík za pomoc.

PS: Napadlo mě, co by se stalo, kdybych to nechal tak a hrál dál, ve stejném režimu?
Mohl by si pak dát prosím vědět jak to dopadlo? Jestli se jedná o lampy v preampu nebo je to něco jinýho. Díky
pain2

Příspěvek od pain2 »

Já mám zase problém a teď ho řeším, že mi hlava nehorázně hučí a už nevím čím to je... když všechno navalím přes smyčku, tak to nedělá, jakmile to dám do inputu, tak už na cleanu jde slyšet mírné hučení. Při zapnutí hi gain je to dost rušivé i při druhém stupni master poťáku. lampy jsem zkusil zaměňovat, koupil jednu a střídal a krom jedné, co jsem našel, tak to bylo jako praskání v krbu, tak všechny dělají ten hučivý až nesnesitelně syčivý zvuk.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

A co tam zapojuješ? Když to dáš před aparát, tak se veškerý šum zesílí mnohem víc. Jaký používáš zdroj?
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“