Kytara ala Soxofon?
Pravidla fóra
- Querian
- Bandzone: bandzone.cz/froginfog
- Kontaktovat uživatele:
Kytara ala Soxofon?
Zdravím všechny hráče. Mám tu takový zajímavý dotaz. Existuje nějaký efekt terý by zněl věrohodně jako ságo nebo jemu podovní nástroje? Abych si třeba mohl zahrát hity Luise Armstronga i na kytaru a znělo to líp? Kdo ví ať napoví a nebo pošle link. Dík za nápady 
Re: Kytara ala Soxofon?
asi hledas syntetizator je tam u toho i video
Kód: Vybrat vše
http://kytary.cz/roland-kytarovy-syntetizator-gr-20gk/HN005109/BaCH sg ----> Digitech Rp250 ------> Stagg 20GA R
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Myslim ze Armstrong nebyl moc dobry saxofonistaQuerian píše: Existuje nějaký efekt terý by zněl věrohodně jako ságo nebo jemu podovní nástroje? Abych si třeba mohl zahrát hity Luise Armstronga i na kytaru a znělo to líp?
Hraju výhradně na šrot.
- Querian
- Kontaktovat uživatele:
to je sice moc fajn a co takhle jenom ten saxík? bez 3 milionů efektů? to už chci asi moc,co? ale i tak díky 
vyse zmineny syntetizator jsem slysel a zkousel a je to podle me zbytecnost...na kytaru se hraje jedinecnym zpusobem a ten saxofon zni fakt blbe pokud ten vyraz nebudes dlouho cvicit 
Naposledy upravil(a) Zejus dne 26.11.2009 16:33, celkem upraveno 1 x.
- Querian
- Kontaktovat uživatele:
Abu píše:Myslim ze Armstrong nebyl moc dobry saxofonistaQuerian píše: Existuje nějaký efekt terý by zněl věrohodně jako ságo nebo jemu podovní nástroje? Abych si třeba mohl zahrát hity Luise Armstronga i na kytaru a znělo to líp?
tak jasně hrál na trupku, to vím... ale já mám radši svuk sága tak proto jsem to psal... takže našetřit 20k na ságo a začít cvičit jo?
Ságo ničím nenahradíš, to je prostě tak specifický nástroj, že nejde pořádně simulovat. EWI to jakžtakž zvládá, ale také je to dechový nástroj, i když elektrický. A výraz TRUPKA mě celkem s**eQuerian píše:Abu píše:Myslim ze Armstrong nebyl moc dobry saxofonistaQuerian píše: Existuje nějaký efekt terý by zněl věrohodně jako ságo nebo jemu podovní nástroje? Abych si třeba mohl zahrát hity Luise Armstronga i na kytaru a znělo to líp?
tak jasně hrál na trupku, to vím... ale já mám radši svuk sága tak proto jsem to psal... takže našetřit 20k na ságo a začít cvičit jo?
Mimochodem pokud máš tak rád zvuk saxofonu tak sis musel určitě všimnout že u dechových nástrojů se používá úplně jiná a daleko barvitější práce s dynamikou a barvou tónu než u kytary, a dělat na každém tónu volume swell a ještě do toho kvákat kvákadlem nastaveným na malý rozsah a expression pedálem ovládajícím "chrčení" - pravděpodobně simulovatelné nějakým druhem distortionu či fuzzu, to prostě nejde.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
20k je zbytecne moc, fungujiciho tenora sezenes do 10ti, mozna i min. Horsi to bude s tim cvicenim, za 14 dni se to fakt nenaucis, to tak mozna stupnici. Ale hrat jazzovy standardy aby se to dalo poslouchat, to bude nejaky ten rok trvat
JInak jak pise woro - jina tvorba tonu, jine vyrazove prostredky, na kytaru obtizne napodobitelne. Mozna ten syntak s dechovym ovladacem, Yamaha to ma celkem dobre zvladnute, ale to budes cenove vyrazna nad tim, za kolik koupis to zohybany potrubi na bazaru. A ucit se na to budes muset stejne, i na to elektronicky siditko.
JInak jak pise woro - jina tvorba tonu, jine vyrazove prostredky, na kytaru obtizne napodobitelne. Mozna ten syntak s dechovym ovladacem, Yamaha to ma celkem dobre zvladnute, ale to budes cenove vyrazna nad tim, za kolik koupis to zohybany potrubi na bazaru. A ucit se na to budes muset stejne, i na to elektronicky siditko.
Hraju výhradně na šrot.
http://www.petersontuners.com/index.cfm?category=149
todle je prevodnik signalu na midi..samozrejme to ma svy omezeni, ale fungujue to pres zvukovku, klavesy atd. stoji to asi 3
todle je prevodnik signalu na midi..samozrejme to ma svy omezeni, ale fungujue to pres zvukovku, klavesy atd. stoji to asi 3
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2