Kytara ala Soxofon?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Querian
Bandzone: bandzone.cz/froginfog
Kontaktovat uživatele:

Kytara ala Soxofon?

Příspěvek od Querian »

Zdravím všechny hráče. Mám tu takový zajímavý dotaz. Existuje nějaký efekt terý by zněl věrohodně jako ságo nebo jemu podovní nástroje? Abych si třeba mohl zahrát hity Luise Armstronga i na kytaru a znělo to líp? Kdo ví ať napoví a nebo pošle link. Dík za nápady ;)
Pitelak

Re: Kytara ala Soxofon?

Příspěvek od Pitelak »

asi hledas syntetizator je tam u toho i video

Kód: Vybrat vše

http://kytary.cz/roland-kytarovy-syntetizator-gr-20gk/HN005109/
BaCH sg ----> Digitech Rp250 ------> Stagg 20GA R
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Querian píše: Existuje nějaký efekt terý by zněl věrohodně jako ságo nebo jemu podovní nástroje? Abych si třeba mohl zahrát hity Luise Armstronga i na kytaru a znělo to líp?
Myslim ze Armstrong nebyl moc dobry saxofonista :D
Hraju výhradně na šrot.
Querian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Querian »

to je sice moc fajn a co takhle jenom ten saxík? bez 3 milionů efektů? to už chci asi moc,co? ale i tak díky ;)
Zejus

Příspěvek od Zejus »

vyse zmineny syntetizator jsem slysel a zkousel a je to podle me zbytecnost...na kytaru se hraje jedinecnym zpusobem a ten saxofon zni fakt blbe pokud ten vyraz nebudes dlouho cvicit :wink:
Naposledy upravil(a) Zejus dne 26.11.2009 16:33, celkem upraveno 1 x.
Querian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Querian »

Abu píše:
Querian píše: Existuje nějaký efekt terý by zněl věrohodně jako ságo nebo jemu podovní nástroje? Abych si třeba mohl zahrát hity Luise Armstronga i na kytaru a znělo to líp?

tak jasně hrál na trupku, to vím... ale já mám radši svuk sága tak proto jsem to psal... takže našetřit 20k na ságo a začít cvičit jo? :-D
woro90

Příspěvek od woro90 »

Querian píše:
Abu píše:

tak jasně hrál na trupku, to vím... ale já mám radši svuk sága tak proto jsem to psal... takže našetřit 20k na ságo a začít cvičit jo? :-D
Ságo ničím nenahradíš, to je prostě tak specifický nástroj, že nejde pořádně simulovat. EWI to jakžtakž zvládá, ale také je to dechový nástroj, i když elektrický. A výraz TRUPKA mě celkem s**e :evil: (svuk je taky zvěrstvo, ale na zvuk nehraju dvanáct let)

Mimochodem pokud máš tak rád zvuk saxofonu tak sis musel určitě všimnout že u dechových nástrojů se používá úplně jiná a daleko barvitější práce s dynamikou a barvou tónu než u kytary, a dělat na každém tónu volume swell a ještě do toho kvákat kvákadlem nastaveným na malý rozsah a expression pedálem ovládajícím "chrčení" - pravděpodobně simulovatelné nějakým druhem distortionu či fuzzu, to prostě nejde.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

20k je zbytecne moc, fungujiciho tenora sezenes do 10ti, mozna i min. Horsi to bude s tim cvicenim, za 14 dni se to fakt nenaucis, to tak mozna stupnici. Ale hrat jazzovy standardy aby se to dalo poslouchat, to bude nejaky ten rok trvat :(
JInak jak pise woro - jina tvorba tonu, jine vyrazove prostredky, na kytaru obtizne napodobitelne. Mozna ten syntak s dechovym ovladacem, Yamaha to ma celkem dobre zvladnute, ale to budes cenove vyrazna nad tim, za kolik koupis to zohybany potrubi na bazaru. A ucit se na to budes muset stejne, i na to elektronicky siditko.
Hraju výhradně na šrot.
nity

Příspěvek od nity »

http://www.petersontuners.com/index.cfm?category=149

todle je prevodnik signalu na midi..samozrejme to ma svy omezeni, ale fungujue to pres zvukovku, klavesy atd. stoji to asi 3
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“