Jak vybrat kytaru pro naprostého začátečníka
Pravidla fóra
Jak vybrat kytaru pro naprostého začátečníka
Zdravím. Chci začít hrát na kytaru (20 let, snad není pozdě
), po pročítání fóra bych chtěl začít na akustiku a pokud by to šlo, tak časem na elektriku... Problém je, že jsem do teď na nic nehrál. Jsem totální začátečník. Jak jsem pročítal fórum, došel jsem k pár závěrům - kytara to bude pravdšpodobně dreadnought (či jak se to píše
), rád bych hrál podobný styl: http://www.youtube.com/watch?v=tBLAZ5OrQcg , http://www.youtube.com/watch?v=F-tz2Vr3qYo (a časem se dopracovat k tomu sólu v 2. půlce
) , prostě rockovky, akustické covery, mimo to třeba klasiky k ohni a tak... Jelikož ale nevím, jak mi to půjde (třeba jsem naprosté dřevo), tak bych chtěl do začátku nějakou levnou kytaru, řekněme do 2000, max. 2500, aby, když to nikam nepovede, to nebyla zas taková ztráta, jako kdybych investoval třeba 5k a více... Já vím, že od kytary v takové cenové relaci toho nemůžu moc očekávat, ale jde mi o to na ní zjistit, jestli mě to vůbec půjde a bude bavit, jestli budu mít tu trpělivost, a naučit se na ní základy... Abyste si nemysleli, že chci jen tak z rozmaru začít hrát, to ne, kytary se mi fakt líbí a moc bych na ně chtěl umět hrát... Samozřejmě později, když mě to nepustí a půjde , tak bych už šel do něčeho "lepčejšího"
Bylo by supr, kdyby ste mi sem doporučili pár modelů... Jak jsem se zde dočetl, kvality jednotlivých kusů téhle ceny se poměrně dost liší, a to i mezi jednotlivými kusy stejného modelu, a radíte tu nikdy nenakupovat přes e-shop, hezky jít do prodejny a vyzkoušet, jenže je problém, že jsem na kytaru NIKDY nehrál, tak jak mám zkoušet? By se na mě dívali jak na blázna, když by slyšeli, co jim to tam vybrnkávám
Takže jak to vyřešit? Spoléhat na radu prodejce? Díky, Adamska
- ...EDGE...
Re: Jak vybrat kytaru pro naprostého začátečníka
Kup si Corta za 3.5 s masivni deskou a kdyz ti to nepujde tak ho do tebe v lete koupim za 2.5 
No to by možná šlo (jako fakt)
Pokud to myslíš vážně, samozřejmě
Můžeš mi hodit link? Popř. poradit taky ohledě mého dotazu k výběru v prodejně, když jsem na kytaru nikdy nehrál? 
- ...EDGE...
http://kytary.cz/cort-akusticka-kytara- ... /HN102539/
Tuto,, jes uz ji i slevnili
Jestli jsi z Prahy treba, tak ti ji i pomuzu koupit.
Tuto,, jes uz ji i slevnili
Jestli jsi z Prahy treba, tak ti ji i pomuzu koupit.
Jj, jsem z Prahy
Jen bych jí kupoval asi až někdy v půlce ledna, to by už měly být nějaké money
Můžeme se tedy pak domluvit a zajít něco vybrat, to by bylo super, pokud ještě bude tvá nabídka platit 
- ...EDGE...
Urcite, po Vanocich budou slevy tak se uvidi 
Nashville NW-20C, v setu za 3000 se vším všudy a jde o super nástroj.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Ahoj,
vím, že je to stále dokola pořád to stejné téma, ale každý z vás začínal
Jsem naprostý začátečník a chtěl bych si koupit kytaru. Mám možnost koupit kytaru STAGG SW201N cca za 1500,-. Doporučili byste mi ji nebo byste v této cenové relaci vybrali něco jiného? Klidně napište co, popř. pokud třeba zrovna máte nějaký nástroj, který prodáváte, jsem k dispozici.
Vím, že asi nemá smysl jako začátečník utrácet horentní sumy, ale říkám si, zase ať se na to dá hrát. Poradíte? Děkuji!
vím, že je to stále dokola pořád to stejné téma, ale každý z vás začínal
Jsem naprostý začátečník a chtěl bych si koupit kytaru. Mám možnost koupit kytaru STAGG SW201N cca za 1500,-. Doporučili byste mi ji nebo byste v této cenové relaci vybrali něco jiného? Klidně napište co, popř. pokud třeba zrovna máte nějaký nástroj, který prodáváte, jsem k dispozici.
Vím, že asi nemá smysl jako začátečník utrácet horentní sumy, ale říkám si, zase ať se na to dá hrát. Poradíte? Děkuji!
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
V téhle cenové relaci ti doporučím jedině to, aby ses domluvil s někým, kdo tomu rozumí (třeba i tady na fóru) a šel jsi do krámu s ním. Obecně jsou kytary takovéto ceny total low end a musíš mít štěstí a narazit na nějakou, která nebude řemeslně odfláknutá a půjde na ni hrát. A to jako úplný začátečník sám nepoznáš.
PS: Já s oblibou doporučuju jako nejnižší startovací model Cort AD810. Už jsem jich pár v rukou držel a v podstatě se to již dá považovat za hudební nástroj jakýchsi kvalit
. Cokoliv nižší ceny je risk, ale netvrdím, že se se štěstím nedá narazit na zrovna "povedenou" kytaru.
PPS: Ale samozřejmě i u Corta platí, že se musí vybrat v obchodě nejlépe z více kusů ten nejpovedenější.
PPPS: A velká pochvala, že jsi použil existující vlákno a nezakládal zbytečně nové. Kdyby to tak dělal každý nováček...
PS: Já s oblibou doporučuju jako nejnižší startovací model Cort AD810. Už jsem jich pár v rukou držel a v podstatě se to již dá považovat za hudební nástroj jakýchsi kvalit
PPS: Ale samozřejmě i u Corta platí, že se musí vybrat v obchodě nejlépe z více kusů ten nejpovedenější.
PPPS: A velká pochvala, že jsi použil existující vlákno a nezakládal zbytečně nové. Kdyby to tak dělal každý nováček...
Díky za radu i tip! Je to naprosto rozumné řešení. Jsem z Brna, takže snad nebude problém se s někým domluvit...
Díky taky za pochvalu. Aspoň někde jsem trošku "políben" (mám na mysli psaní příspěvků do diskuzí)
Snažil jsem se u toho taky trochu zapojit mozek
Je fajn, že jsou tu lidi, kteří rádi a dobře poradí. Snad jednou přispěju taky troškou do mlýna.
Díky taky za pochvalu. Aspoň někde jsem trošku "políben" (mám na mysli psaní příspěvků do diskuzí)
Urcite by som isiel aspon do polomasivu. Prednedavnom som predal Cort earth 70 (co som chytil na vianoce s zlavou) za 3500czk. Ak mas nizky rozpocet tak pozeraj bazos.cz, alebo hudebnibazar. Prednedavnom som splasil Marris polomasiv za 1400czk vratane obalu, ladicky atd.
Inak som z Brna... nehram az tak dlho, ale urcite by som ti vedel poradit.
Taylor 412ce LTD (rosewood), Taylor 114ce, Fernandes Revolver Pro 81/85, Landscape SPT-CST/F Custom
Díky moc "Kulidone"kulidone píše:Urcite by som isiel aspon do polomasivu. Prednedavnom som predal Cort earth 70 (co som chytil na vianoce s zlavou) za 3500czk. Ak mas nizky rozpocet tak pozeraj bazos.cz, alebo hudebnibazar. Prednedavnom som splasil Marris polomasiv za 1400czk vratane obalu, ladicky atd.
Inzeráty taky hlídám a nejenom na Bazoš.cz. Nicméně jako začátečním bych se chtěl vyvarovat koupi na dobírku. Takže mám v podstatě jasno. Jdu do kamenného obchodu pro Cort AD 810 NS nebo Fender CD 60.
PS: Jsem taky z Brna a rád bych tu nákupní akci podnikl už zítra (9.5.) navečer. Pokud bys měl čas a chuť, tak se můžem někde sejít a jít to odzkoušet spolu. Byl bych ti opravdu vděčný!
- jeleniste
No, drzel jsem v ruce marrisu cca za dva klacky v ruce a mel sem cukani si ji koupit. Pro začátečníka, nebo na otloukání ideální. Ladí, celkem hraje, škaredá taky neni. Otázka je, co se s ní stane za rok za dva. Ale myslim si, že ve srovnání se stagem za patnáct stovek nebo něčim takovym to je už skutečnej nástroj. Podle mě nejlacinější nová kytara, z toho co jsem držel v ruce, která hrála fakt už pěkně a nej jen "jakž takž". Pro dobrodruhy je ještě outlet hudebních nástrojů u palmovky. Maj tam kytar za patnáct stovek celou kopici, je to b stcok z muzikeru, vesměs pasadeny apod. Ale to fakt s někym, kdo tomu rozumí, určitě nevybírat podle vzhledu, ale podle toho, co je konstrukčně v pořádku a hraje to.
Jako vyhnul bych se všelikejm těm "zázrakum" za catalpy atp. Ne že bych měl pro to nějakej argument, ale osobně bych k tomu neměl důvěru.
Jako vyhnul bych se všelikejm těm "zázrakum" za catalpy atp. Ne že bych měl pro to nějakej argument, ale osobně bych k tomu neměl důvěru.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
- Alternátor
Co si budeme povídat. Stagg je otřesnej ve všem, co dělá. Naivně jsem si od nich koupil gig bag na dvanáctku, protože se z místně nabízených jevil jako nejlepší volba. A už se zevnitř trhá atd... Nevím no, u nás v hudebninách jsem zkoušel nějakou Pasadenu (celopřekližka) a teda hrůza děs. Zezačátku je doopravdy pomoc s výběrem lepší, protože výběr čistě podle vzhledu dle mých dosavadních zkušeností vždycky skončil průserem.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Neviem ja si myslim, ze ak ma clovek nizky rozpocet tak rozhodnu kupit nejaky nastroj z druhej ruky. Su naozaj dobre ponuky len si treba chvilu pockat. Kazdopadne by som radil ist do Cort earth 70. Radsej si pockat a kupit si ten polomasiv, pretoze ten rozdiel medzi tou celopreklizkou a tym polomasivom co sa tyka ceny az taky velky nie je, ale co sa tyka zvuku je neskutocny.
http://hudba.bazos.sk/inzerat/37241193/ ... h-70NS.php
Gitara s puzdrom za cca 2700czk ... neviem kolko stoji cesta, ale rozhodne sa to oplati, pretoze Cort AD810 stoji 2400
Gitara s puzdrom za cca 2700czk ... neviem kolko stoji cesta, ale rozhodne sa to oplati, pretoze Cort AD810 stoji 2400
Taylor 412ce LTD (rosewood), Taylor 114ce, Fernandes Revolver Pro 81/85, Landscape SPT-CST/F Custom
Ahoj,kulidone píše:Neviem ja si myslim, ze ak ma clovek nizky rozpocet tak rozhodnu kupit nejaky nastroj z druhej ruky. Su naozaj dobre ponuky len si treba chvilu pockat. Kazdopadne by som radil ist do Cort earth 70. Radsej si pockat a kupit si ten polomasiv, pretoze ten rozdiel medzi tou celopreklizkou a tym polomasivom co sa tyka ceny az taky velky nie je, ale co sa tyka zvuku je neskutocny.
koupil jsem, jak jsi mi doporučil. Sledovat slovenské stránky bazaru by mě nenapadlo. A vypadá to, že jsem měl štěstí
Ahoj,jsem tu dnes nová takže se omlouvám jestli píšu kam nemám
Ráda bych se naučila hrát na kytaru,nemám možnost si jít koupit kytaru osobně takže nákup bude přes eshop.po přečtení několik příspěvků jsem se na půl rozhodla pro tuto kytaru http://kytary.cz/cort-ad-810-bks/HN134962/
Otázka zní zda ujde pro začátečníka.Ráda bych si hrála pro sebe nebo u ohně,žádný terno.Jsem malá 162cm,tak mám obavy zda nebude na mě velká. jo a je mi 27 let
Otázka zní zda ujde pro začátečníka.Ráda bych si hrála pro sebe nebo u ohně,žádný terno.Jsem malá 162cm,tak mám obavy zda nebude na mě velká. jo a je mi 27 let
Vítej, jako jedna z mála píšeš správně
.
Dobře, pokud trváš na nákupu přes eshop, nebudu ti to rozmlouvat, ale ikdyž podle tebe ta černá kytara vypadá fantasticky, tak bych se být tebou podíval po nějaké s průhledným lakem... Pod tou černou se často snaží schovat horší dřevo (na začátečníky ta černá působí lepší image a tak s odběrem nemají problém). Hrál jsem na spoustu černých kytar různých značek a typů a nenašel žádnou, která by slušně hrála a stála by za to. Vždy se našly lepší kusy mezi běžnými kytarami.
Překližka Cort pro začátek ujde, ale koukám teď na stránky kytar.cz a dovolím si ještě něco doporučit- pravda, jsou o maličko dražší, ale opravdu stojí za zvážení, jelikož jsou zvukem a kvalitou zase úplně jinde.
http://kytary.cz/washburn-wd7s-poskozeno/HN153760/ - poslední dobou jsem hrál na větší množství těchto modelů a musím uznat, že je to pěkná série a oproti Cortu se poslední dobou u levnějších modelů hodně zvedli si myslím. Je to už dokonce polomasiv a toho prasklého laku bych se nebál. Kdyby to byl vážně nějaký problém, tak bys jim ji poslala zpět, ale o tom pochybuji. Už jsem těhle pár poškozených kytar viděl a poslední dva jsem dokonce kupoval se známými, nebývá to nic velkého, opravdu kousíček laku.
Navíc mají teď k washburnům akci, když si k nim koupíš obal od Rockbag a vztahuje se i na tento "poškozený" kus.
Pokud bys neměla důveru v poškozený kus, zkus zvážit ještě:
http://kytary.cz/washburn-wd10ns/HN142606/
http://kytary.cz/cort-ad-880-ns/HN109961/
http://kytary.cz/cort-earth-70-ns/HN102539/
Pokud bych se rozhodoval já, tak bych šel klidně naslepo do toho poškozeného Washe, poslední dobou jsem mezi těmito levnějšími kytarami nehrál na nic lepšího a vzhledem k tomu, že to můžeš bez problémů vrátit, tak bych se toho poškození vážně nebál.
Rada na závěr, kup si rovnou nové struny a kličku, ty tovární nestojí za nic a můžou být i ohrané.
Dobře, pokud trváš na nákupu přes eshop, nebudu ti to rozmlouvat, ale ikdyž podle tebe ta černá kytara vypadá fantasticky, tak bych se být tebou podíval po nějaké s průhledným lakem... Pod tou černou se často snaží schovat horší dřevo (na začátečníky ta černá působí lepší image a tak s odběrem nemají problém). Hrál jsem na spoustu černých kytar různých značek a typů a nenašel žádnou, která by slušně hrála a stála by za to. Vždy se našly lepší kusy mezi běžnými kytarami.
Překližka Cort pro začátek ujde, ale koukám teď na stránky kytar.cz a dovolím si ještě něco doporučit- pravda, jsou o maličko dražší, ale opravdu stojí za zvážení, jelikož jsou zvukem a kvalitou zase úplně jinde.
http://kytary.cz/washburn-wd7s-poskozeno/HN153760/ - poslední dobou jsem hrál na větší množství těchto modelů a musím uznat, že je to pěkná série a oproti Cortu se poslední dobou u levnějších modelů hodně zvedli si myslím. Je to už dokonce polomasiv a toho prasklého laku bych se nebál. Kdyby to byl vážně nějaký problém, tak bys jim ji poslala zpět, ale o tom pochybuji. Už jsem těhle pár poškozených kytar viděl a poslední dva jsem dokonce kupoval se známými, nebývá to nic velkého, opravdu kousíček laku.
Navíc mají teď k washburnům akci, když si k nim koupíš obal od Rockbag a vztahuje se i na tento "poškozený" kus.
Pokud bys neměla důveru v poškozený kus, zkus zvážit ještě:
http://kytary.cz/washburn-wd10ns/HN142606/
http://kytary.cz/cort-ad-880-ns/HN109961/
http://kytary.cz/cort-earth-70-ns/HN102539/
Pokud bych se rozhodoval já, tak bych šel klidně naslepo do toho poškozeného Washe, poslední dobou jsem mezi těmito levnějšími kytarami nehrál na nic lepšího a vzhledem k tomu, že to můžeš bez problémů vrátit, tak bych se toho poškození vážně nebál.
Rada na závěr, kup si rovnou nové struny a kličku, ty tovární nestojí za nic a můžou být i ohrané.
Díky za rady,jsou pěkné všechny které mi doporučuješ,jen škoda že v cenové relaci výše
no promyslím to.Rozhodně díky za odezvu a doporučení o strunách.
souhlas s bejkem, to petikilo-litr rozdilu je hodne dobra investice.
Ty uplne nejlevnejsi preklizkove akustiky jsou nic moc, zkousel jsem jich dost a vsechny hraly stejne blbe.
Ty levne polomasivy (Washburn nebo Cort) jsou proti nim uplny kvalitativni skok.
PS: cerna barva sice vypada cool, ale v pripade akustik je lepe se omezit na nudny natural finish (idealne jeste matny). Barevne kytary maji totiz proti nim nekolikanasobne silnejsi vrstvu laku, coz pro zvuk neni zrovna podpora. Doma nebo u ohne beztak cool vzhled neni dulezity (nebo jo?
Ty uplne nejlevnejsi preklizkove akustiky jsou nic moc, zkousel jsem jich dost a vsechny hraly stejne blbe.
Ty levne polomasivy (Washburn nebo Cort) jsou proti nim uplny kvalitativni skok.
PS: cerna barva sice vypada cool, ale v pripade akustik je lepe se omezit na nudny natural finish (idealne jeste matny). Barevne kytary maji totiz proti nim nekolikanasobne silnejsi vrstvu laku, coz pro zvuk neni zrovna podpora. Doma nebo u ohne beztak cool vzhled neni dulezity (nebo jo?
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋