Přestavba japonské kopie Gibson LP vyrobené v 70. letech
Re: Přestavba japonské kopie Gibson LP vyrobené v 70. letech
Jestli uz to mas tri tydny na ceste, tak s tim vyckej, tento tyden ti to s velkou pravdepodobnosti dojde 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
ještě bych se vrátil k tý překližce...
Má nevelká zkušenost mi říká, že záleží víc na zralosti dřeva, než na opracovaní. Starý jolany budiž mi svědky.
Má nevelká zkušenost mi říká, že záleží víc na zralosti dřeva, než na opracovaní. Starý jolany budiž mi svědky.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- Darth Maul
Tak jsem to zkompletoval, natáhnul hybridní Elixíry 10/11 a začínám ladit...
Jo a ještě jsem vzal řemen ORX, když ho tu všichni tak chválí.
Ale ten zvuk je už teď naprosto super...
Jo a ještě jsem vzal řemen ORX, když ho tu všichni tak chválí.
Ale ten zvuk je už teď naprosto super...
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
Washburn D10SB
tak to je parada chlape....
ja bych tam ten napis saxon klidne nechal mne se tam brutalne libi...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Já ne.... (and here is why:) Ta kytara už celá vypadá moderně (možná až na poziční značky).. Ten nápis Saxon a kosočtverec pod nim naopak dává najevo, že ta kytara má něco za sebou. Prostě mi to k sobě neladíMrB14ck píše:tak to je parada chlape....
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Hele, tímhle nástrojem se můžeš chlubit
já bych tam ten nápis nechal,už jen z úcty k výrobci.
já bych tam ten nápis nechal,už jen z úcty k výrobci.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Přešroubuj si proboha ten rámeček u kobylového snímače... je křivo jak turecká šavle
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
- Darth Maul
Není to tak hrozné - ty fotky trošku zkreslujou, protože ta kytara není placatá... ale hlavně se mi už do ní nechce vrtat další díry a jsem rád, že to pasovalo na ty 35 let staré... 
Washburn D10SB
Washburn D10SB
Ona hlavne ta kobylka jak je nakrivo (jako kazda Tune-o-matic), tak to muze zkreslovat... Taky jsem se kolikrat podival na svou kytaru a rikal si v duchu "WTF?" 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Na kobylu se vůbec nemusíš dívat... stačí porovnat pozici krkového a kobylového snímače. Když sis s tím dal tolik práce tak by tě ty nové dírky nezabily, ale to je samozřejmě tvá věc. Takhle to vypadá jako by v té fabrice pracovali s pár promilemi v krvi
. Jinak je to ovšem krásný kousek. Jediné co by mi vadilo je pozice jacku. Mít ji takhle tak bych si to asi moc o koleno neopřel. To ovšem není žádný problém. Vyndáš jack, zalepíš to uřezanou rukojetí z vařečky, zalakuješ to vzniklé kolečko a jack vyvrtáš jinde. (to je ovšem dost suběktivní jestli ti to tak vyhovuje nebo ne).
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
tyjo, krása
tohle LP bych si dal líbit
na kolik tě to tedy sakumprásk i s kytarou vyšlo?
mě na těhle lawsuit kopiích štve že mi přijde že je to tak trochju koupě zajíce v pytli... obvzhláště přes ebay. a myslím konkrétně hlavně kvalitu materiálů. u ibanez se toho ani nebojím (nevím proč, každopádně jejich LPčko na které jse mhrál bylo úžasné) ale u těch dalších značek které se tu zmiňovaly bych si nebyl tak jistý
na kolik tě to tedy sakumprásk i s kytarou vyšlo?
mě na těhle lawsuit kopiích štve že mi přijde že je to tak trochju koupě zajíce v pytli... obvzhláště přes ebay. a myslím konkrétně hlavně kvalitu materiálů. u ibanez se toho ani nebojím (nevím proč, každopádně jejich LPčko na které jse mhrál bylo úžasné) ale u těch dalších značek které se tu zmiňovaly bych si nebyl tak jistý
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Darth Maul
2Mastr: Měls pravdu s těmi snímači, 3 nové dírky byly to nejmenší a teď už je to jako když střelí... a staré jsou zakryté rámečkem, takže jsem je ani nemusel zaslepovat...
Do té jackové díry se pustím, pokud mi bude překážet - vestoje mi nevadí vůbec.
2Dark Axel: To je jednoduché, stačí sečíst:
- dřevo Saxon + pošta z Bristolu - 3700
- kobylka a struník Gotoh (nové) - 1300
- snímače Gibson 490R/498T (nové) - 4000
- ladící mechaniky Grover (eBay) - 500
- knoflíky, šroubky, kolíky (nové) - 200
------------------------------------------------
CELKEM ............................. 9.700,-
řemen ORX za 700 a struny Elixír za 400 nepočítám - to je spotřebák...
Do té jackové díry se pustím, pokud mi bude překážet - vestoje mi nevadí vůbec.
2Dark Axel: To je jednoduché, stačí sečíst:
- dřevo Saxon + pošta z Bristolu - 3700
- kobylka a struník Gotoh (nové) - 1300
- snímače Gibson 490R/498T (nové) - 4000
- ladící mechaniky Grover (eBay) - 500
- knoflíky, šroubky, kolíky (nové) - 200
------------------------------------------------
CELKEM ............................. 9.700,-
řemen ORX za 700 a struny Elixír za 400 nepočítám - to je spotřebák...
Washburn D10SB
Washburn D10SB
- Darth Maul
Tak jsem narazil na zajímavý problém - pořád se mi zdálo, že kytara má problém s laděním a tak jsem se pustil do seřizování oktáv... no a zjistil jsem, že že i když posunu kameny správným směrem sebevíc, správného naladění po celé délce hmatníku nedosáhnu.
Nejdřív jsem podezíral snížené pražce a uvažoval o přepražcování, ale pak jsem na to přišel - z BaCHa mi zbyl stříbrný hardware, ze kterého jsem použil nejdřív jen kobylku. Už na pohled je ta kobylka výrazně širší než než ta předchozí zlatá a navíc má i větší rozsah krajních poloh pro kameny. Problém okamžitě zmizel, a protože jsem měl doma nějak moc hardwaru, předělal jsem Saxona komplet do černo-stříbrna. No a protože jsou Gibson snímače zlaté, sedí momentálně v předělaném BaCHovi, jehož stříbrné keramické skončily pro změnu v Saxonu. Až budou peníze, seženu do japonky nějaké lepší snímače ve stříbrném provedení a budu mít dva Les Pauly s odlišným zvukem...
Zítra sem hodím nějaké fotky obou kytar společně - zatím jen poslední stav Saxona před výše uvedenými změnami.
Nejdřív jsem podezíral snížené pražce a uvažoval o přepražcování, ale pak jsem na to přišel - z BaCHa mi zbyl stříbrný hardware, ze kterého jsem použil nejdřív jen kobylku. Už na pohled je ta kobylka výrazně širší než než ta předchozí zlatá a navíc má i větší rozsah krajních poloh pro kameny. Problém okamžitě zmizel, a protože jsem měl doma nějak moc hardwaru, předělal jsem Saxona komplet do černo-stříbrna. No a protože jsou Gibson snímače zlaté, sedí momentálně v předělaném BaCHovi, jehož stříbrné keramické skončily pro změnu v Saxonu. Až budou peníze, seženu do japonky nějaké lepší snímače ve stříbrném provedení a budu mít dva Les Pauly s odlišným zvukem...
Zítra sem hodím nějaké fotky obou kytar společně - zatím jen poslední stav Saxona před výše uvedenými změnami.
Washburn D10SB
Washburn D10SB