Levné kytary na zakázku

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Re: Levné kytary na zakázku

Příspěvek od Prejdák »

Ale má na něm EMG aktivy.
To už z toho Fendera dělá jiného ,,Fendera" strata
---
Jinak také nesouhlasím s tím co napsal. Strat je univerzální kytara- prej že ne na hardrock? Velká skupiny hardrockových kytaristů hrála strata- viz. velikán Ritchie Blackmore třeba, stejně tak jako třeba hrál Dave Murray metal na strata, či KK Downing na strata se singlama.
A BC Rich na Jazz určitě jde použít :) Ale vypadalo by to divně. Holt tady pan Drag přehání, nebo se nevyzná holt až tak, jak dává najevo...
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Aspoň žes to uznal... a jak říkám když to doděláš nemuselo by to vypadat špatně... a co si budem povídat :) každý kytarář nějak začínal. Zkuste se někdy zeptat nějakého kytaráře co byly jeho první výtvory :lol: možná byste se divili
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

tyve drag je fakt nejdal, skoda ze nema nejaky sirsi portfolio ktery by nam tu predvedl :D
Michal.K

Příspěvek od Michal.K »

A zas už ho chudáka nechte, určitě neprávem zamachroval, že je zkušený kytarář, ale zas spíš v nevědomosti, co si pod tím pojmem lidi všeobecně představují (profika, který se tím živí a umí udělat v dobré kvalitě jakoukoli kytaru). Jako pobavili sme se, ale zas nemusíme ho to zkopat pod zem a znechutit natolik, že se na svého koníčka vykašle...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

To máš pravdu.
Nicméně bych se ho rád ještě zeptal: Kolik kytar jsi skutečně VYROBIL z fošny dřeva, sám jim přidělal krk, změřil, kam dát kobylku apod ?
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Drag

Příspěvek od Drag »

Prejdák: Víš jak uděláš ze strata kytaru na hard rock nebo metal ? Koupíš na ní hafo efektů a dobarvovačů zvuku. Podle mě je to neekonomický. Já říkám: Když hard rock nebo metal, tak jedine: Epiphone, ESP-LTD a nebo B.C.-Rich. Když punk a rock, tak jedine Gibson, případně epiphone a nebo godin. A když jazz a jinou lehkou hudbu, tak jedině- Fender a Squier. Nevyhodíš tolik za efekt a dobarvovač zvuku nepotřebuješ. Je to praktičtější.
Mastr V pohodě. A díky, že si to myslíš. Já osobně jsem začínal na tom nejlevnějším stratu, co se dal sehnat. Samozřejmě od Stagga. A to by ses divil, jakej zvuk a razance se dá z kytary za 1300,- vytáhnout. I já se divil. Neuvěřitelný.
Kinx: Říkám: Já sem ty kytary dát nemůžu. Ani jsem je nevyfotil. Když se mě kámoš ptal, jak udělat superkytaru za pár korun, tak jsem mu řekl: Kup nějakou porouchanou na aukru, přines mi ji a zbytek nech na mně. Tak koupil na Aukru tenkrát jakousi kopii les paula: Byla odřená, ladicí mechaniky zrezlé, krk na odpis a neměla ani struny. Dal za ní i s dovozem 600,- Nové díli stály kolem 7000 (měl hodně konkrétní představu vzhledu i vlastností). Strávil jsem nad ní 3 týdny a závěr ? Kytara vyšší třídy za necelých deset tisíc. Jeho známej, kterej dělá v prodejně kytar, říkal že nechápe, jak se mi to povedlo. Nechci se vychvalovat. Ale jsem za to na sebe pyšnej. A ten kluk mi už dohodil 4 lidi.
Michal.K Díky, že jsi se mě zastal. Na svého koníčka se jen tak nevykašlu. A pod zem se skopat nenechám. Vždycky mě budou držet nad vodou lidi, který už měli možnost na vlastní kytaru poznat, že nejsem jenom ukecanej k****. Hlavně každýmu rovnou řeknu, za kolik a jak dovedu jeho kytaru vylepšit. Případně vyrobit.
Asanoth Už jsem to tu jednou psal ale neva: Takových kytar jsem vyrobil 5. Kamarád měl CNC fréru a ani složitý tvary díky tomu nebyly problém. Špatný je to, že už ji prý údajně prodal. Takže kytaru už asi jen tak nevyrobím a budu se muset zabývat jenom přestavbama a úpravama. No i když mě nedávno napadl vyrobit si kytaru z oceli. Něco takovýhodle. Jenom čistě jako dekoraci.
Přílohy
Podle mě celkem nářez. Ale zvuk bude asi až moc ocelovej :-)
Podle mě celkem nářez. Ale zvuk bude asi až moc ocelovej :-)
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Drag píše:Prejdák: Víš jak uděláš ze strata kytaru na hard rock nebo metal ? Koupíš na ní hafo efektů a dobarvovačů zvuku. Podle mě je to neekonomický. Já říkám: Když hard rock nebo metal, tak jedine: Epiphone, ESP-LTD a nebo B.C.-Rich. Když punk a rock, tak jedine Gibson, případně epiphone a nebo godin. A když jazz a jinou lehkou hudbu, tak jedině- Fender a Squier. Nevyhodíš tolik za efekt a dobarvovač zvuku nepotřebuješ. Je to praktičtější.

:roll: :roll: :roll: takhle úzkoprsý názor vypovídá o tom jak moc tomu rozumíš. Idividuální kytarista si vybírá nástroj podle svých specifik, já si nevybírám kytary do stylu jaký hraju. Nějké dobarvovače zvuku a takové kecy jsou prázdné fráze, kterými ohromuješ tak jedině kamarády, kteří tomu rozumí ještě míň než ty - to znamená vůbec.
- toto byla osobní stránka věci, teď je na řadě profesní

Jako moderátor tě upozorňuji na určitý kodex uživatelů, který obsahuje pravidla, které zde musíš dodržovat - pravidelně se u tebe vyskytují vulgarismy, které jsou v rozporu s pravidly. Změň své vyjadřování na tomto fóru, jinak budu nucen se ti postarat o hlasování o udělení banu a když budeš odhlasován, tak tě admin bude muset na nějakou dobu vykázat.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Drag

Příspěvek od Drag »

Red Bull Omlouvám se tímto za svoji vulgaritu. Slibuji, že už se nebude opakovat. Jinak kytarista, který už ví co na nástroj bude hrát, si kupuje kytaru, která mu v tom určitém stylu dá maximum. Já jenom řekl příklad: B.C Rich je značka, která se zaměřuje na kytary dělané do tvrdších stylů. Určitě tomu rozumíš a tudíš mi v tomhle dáš za pravdu. Tuto značku uvádím jako příklad záměrně. Jejich kytary patří mezi mé nejoblíbenější, co se týká tvarů, zpracování, dřeva, snímačů a tak dále. Není to úzkoprsý názor. Je jenom dosti konkrétní. Řekni mi: Jak zahraješ na Fendera doprovod k Heavy metalu ? Já vím moc dobře co říkám. Už jsem taky na Fendera hrál. Je to krásný stroj s nádherným zvukem. Já osobně bych si ho ale nikdy nepořídil. A to právě kvůli jeho vlastnostem. Tak mi tu neříkej, že jsou to jenom prázdné fráze.
Přílohy
Naopak tohle je kytara určená na Vintage styly: Rock´n roll, rock a případně i jako doprovod k country. A já že se v tom nevyznám ? :-))
Naopak tohle je kytara určená na Vintage styly: Rock´n roll, rock a případně i jako doprovod k country. A já že se v tom nevyznám ? :-))
Je tohle kytara na jazz ? Ne. Tvarem, dřevem, snímačema a vlastnostmi je to čistě hard a heavy kytara. Už právě podle toho, jak vypadá, poznáš, že na ní nebudeš hrát doprovod k country. :-)
Je tohle kytara na jazz ? Ne. Tvarem, dřevem, snímačema a vlastnostmi je to čistě hard a heavy kytara. Už právě podle toho, jak vypadá, poznáš, že na ní nebudeš hrát doprovod k country. :-)
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

No Fender je v heavy metalu jako doma - například Iron Meiden ti asi nic neříkají.

Další příklad: http://www.youtube.com/watch?v=tnhdJVh9iIY zpěvák kytarista má japonského telecastera Tokai.

B.C.Rich - tuto http://www.musiccenter.cz/B.C.Rich-Bich ... h/:3:30421 v jakésy odnoži až španělsko folkové hudby.

Většina bluesmanů hraje na straty se singly, ale Joe Bonnamassa hraje blues na LP, a jeden bluesman hrál např. i na flying V je k tomu dosti známá fotografie.

Jim Root - ještě než mu fender udělal mahagonové tele, tak používal tele olšové a tvrdil o něm, že je to důležitá složka jeho zvuku.

atd. atd. - já jakožto kytarista se nenechám omezovat stylem, vybírám kytaru pro mě nejlepší, do stylu se dá transponovat cokoliv, třeba i harmonika. Kdyby se tvým až dogmatickým přístupem řídili kytaristé od nepaměti, tak by dnešní hudba byla děsná nuda.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

nevim ale Iron Maiden hrajou na fendry asi jeden z nejznámějších heavy metalů
to že kytara má tvar a dřevo takovýhle jí přece nikam neřadí
když si vemeš fendra s HB a pustíš to třeba do valvekinga tak z toho uděláš metal uplně stejně jako z tvýho nejtemnějšího tvaru BC RICH kytary...
Custom Guitar @ ENGL Screamer
Dunlop CryBaby | SansAmp GT-2 | MXR EVH Phase 90 | Boss CE-3
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Dragu :)
Squier a Fender jsou převážně straty :wink:
Jinak já mám strata se třema singlama a hraju na tom rock, blues i metal :) A nepoužívám žádný efekt a dobarvovadlo, jak říkáš...

To s tím punkrockem je blbost.
Les Pauly apod. jsou velice univerzální kytary. Od jazzu po metal.

Jinak na Jazz se používají právě spíše kytary s P90, nebo humbuckery s nízkým výstupem, což na standartních stratech moc není...

Pleteš si pojem s průjmem. Prostuduj si to trochu. Však ono to časem příjde. Hodně štěstí do tvorby kytar.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Drag píše:Prejdák: Víš jak uděláš ze strata kytaru na hard rock nebo metal ? Koupíš na ní hafo efektů a dobarvovačů zvuku. Podle mě je to neekonomický. Já říkám: Když hard rock nebo metal, tak jedine: Epiphone, ESP-LTD a nebo B.C.-Rich. Když punk a rock, tak jedine Gibson, případně epiphone a nebo godin. A když jazz a jinou lehkou hudbu, tak jedině- Fender a Squier. Nevyhodíš tolik za efekt a dobarvovač zvuku nepotřebuješ. Je to praktičtější.
Sakra, asi se se svým PRS a Ibanezem pujdu zahrabat, protože k ničemu nejsou...

Tohle je opravdu absurdní myšlenka, sorry. Zkus vystrčit hlavu z ulity a podívat se na pár hudebíků, co vlastně hrajou za věci a jaké kytary používají.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

To jsem tam psal... :) Třeba to s tím Blackmorem a stratocasterem. Šup s tímto topicem do haluzí :)
StoneG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StoneG »

Vyznáš DRAGU, vyznáš..... :twisted:

Doporučoval bych teneto topic označit za důležitý.... :shock:
Možná by mohl někomu......
loos

Příspěvek od loos »

taky si trochu rejpnu... a budu tvrdit že se v tom nevyznáš...tahle Yamaha je signature model kytaristy z Queens of the stone age a i přestože zrovna tuhle kapelu skoro neznám tak vím že Jazz ani blues nehrajou :!: A koukni naco hraje s jakym zkreslenim třeba Edge z U2...to že je něco lubovka neznamená že se nedá dobře a hezky použít na jiný styly než jazz...a BTW tahle Yamaha má 3 P90 a já sám jsem hrával na LP s P90 ne zrovna špičkový kvality a vim že i P90 unesou zkreslení víc než vhodný na hard rock :idea:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

jak jsem právě chtěl napsat - je to signature model Troye z Queens of the stone age, který mimochodem působil i na první nahrávce A Perfect Circle... to k tvému určení téhle kytary do "Vintage styly: Rock´n roll, rock a případně i jako doprovod k country" :-D dragu, moc jsem se nechtěl vyjadřovat, ale tímhle jsi to podle mně totálně zabil

představuješ si to opravdu velmi svojsky

doufám, že tenhle topic brzy upadne v zapomnění a nikdy si ho žádný nováček nepřečte... mohlo by to vést k extrémně špatným výsledkům

ono se říká, že by člověk měl přemýšlet "out of the box" - tobě bych pro začátek doporučil se alespoň přesunout do správné "krabice", abys nemlel kraviny :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Drag

Příspěvek od Drag »

Tak OK. Vpálili jste mi tady do xichtu pár vyjímek. OK. A co Tripp Rex Eisen ze Static-x, Kerry King ze Slayer ? Na co hrajou a co hrajou ? Mohl bych pokračovat, ale to je jedno. Už jsem svoji kytaru dodělat a má dost osobitej zvuk. Povedlo se mi přesně to, co jsem čekal. Je poznat, že je to prototyp. Sem ale fotku už nedám. Kdyby chtěl někdo fotku, ať mi napíše na maila. Nechci, aby se tu do mně zase pouštěli lidi, jejichž názor mě nezajímá. Nemám úzkoprsej názor. Naopak můj názor je dost konkrétní. To je jedno. Pro ty, kdo chtějí poslat fotku- drag66@seznam.cz
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Člověče, to co plácáš jsou nesmysly.
Samozřejmě, Kerry King, apod. jsou metaloví véčkaři (a jiní víc praso-metaláci)...
Jinak první véčko (explorer myslím také) je z roku 1958- jestli se nemýlím... A tehdy nebylo o metalu ani zdání!
Ale jestli ti strat příjde, že je pouze na blues a jazz, tak jsi s prominutím u mne nýmand.
Straty se singlama (tzn. ty základní) používal KK Downing (Chvílu i Glenn Tipton) z Judas Priest (Metal), Ritchie Blackmore z Deep Purple a myslím, že jsem ho viděl třeba ještě u kytaristy od Europe.
Tvar kytary nemá vliv na zvuk, taktéž osazení z toho nedělá kytaru vyhraněnou na jeden styl. Člověk prostě hraje to, co mu sedne, hraje jak se mu to líbí a co se mu líbí.

http://www.youtube.com/watch?v=HFH36je9Hro
Přeskoč tu část, kde hraje se staženým volume potem.
- Příjde ti to jazzový? Deep Purple a Rainbow teda moc jazzoví nejsou :D

Tady máš Véčko
http://www.youtube.com/watch?v=rncskI3z5ks

Tlacháním oslovíš lidi, kteří se v kytaře ani trochu nevyznají.
Jinak hodně štěstí do budování kytar.

Edit: Píše se výjimka
Edit: Jinak blues je taky docela široký pojem a určitě se v něm dá použít i hodně zkreslení.
Drag

Příspěvek od Drag »

Klasickej Strat má osazení 3x single coil. A to se do metalu moc nehodí. Superstrat má osazení 1xhumbucker a 2x single nebo 2x humbucker nebo 1hb-1sc-1hb. A to už se do metalu hodí. SIngle snímače nejsou moc dělané do metalové hudby. Pokud se vyznáš v kytarách, tak to víš. Záleží na poměru dřevo vs snímač. Hlavně teda. Pak jde taky o to, jaký dáš na kytaru struny a tak dále.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

spise zalezi na pomeru hrac vs kytara :wink:
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“