Marshall JCM 2000 DSL-401

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Latam
Kontaktovat uživatele:

Re: Marshall JCM 2000 DSL-401

Příspěvek od Latam »

Za ozkoušení by rozhodně stál nový marshall serie MA, jak už jsem tu psal, z ukázek to zní moc hezky a hodně by mě zajímalo, jak to doopravdy hraje. Jinak třeba hodně levně vyjdou crate V serie, které mají hezký clean a udajně si dost rozumí s krabicama. Kousek nad dvacítkou jsou fendery hot rod a blues. Pak třeba malé fendery pro junior a blues junior, marshall haze atd.
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

Je, ty sis taky pořídil 2205? :)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

podle me se teda novy aparat moc nevyplati.. zvlast, pokud chce clovek setrit a nema na rozhazovani...

bazarove aparaty by se ale daly rozdelit na 2 skupiny...

1. aparaty hodne stare, ktere sice hraji uzasne, ale clovek proste musi pocitat s tim, ze bude potreba treba i nejaka ta investice do oprav... tady patri vsechny ty stare marshally osmikila, devitikila apod. apod. apod... a ta investice do oprav nemusi byt nejak zavratna, treba muze jit jen o vycisteni potaku a nebo jejich vymenu, vymena lamp apod. Clovek ale musi pocitat s tim, ze ten apec by mel k nekomu zavezt a nechat ten zesik prekontrolovat. tady od tetto skupiny te nechci nejak odrazovat, jsou to aparaty, ktere budou hrat jeste za x desitek let, ale proste musis pocitat s tim, ze je treba se o takovy apec po koupi postarat.

2. aparaty stare par mesicu a nebo par let, vetsinou jeste v zaruce. stav byla nekdy i lepsi nez stav vystaveneho kusu v obchode... u takoveho aparatu hodne usetris a mas da se rict to same, co bych koupil v obchode. a pokud uz je aparat i po zaruce, tak pokud nekoupis nejakou uplnou mr..u, tak ti muze slouzit dlouho aniz bys do nej musel sahat.

radit nejaky novy dvoukanal do 20t. s dobrym cistym a pravdepodobne s nejakym raznejsim zkreslenym kanalem... no nevim. asi bych se dival na ten bazar :)
Venca

Příspěvek od Venca »

Tak jste mě zase přesvědčili no :D podívám se tedy na bazar :D
EDIT: Zatím díky za názory a že jste mě od toho odradili
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

dlouhovlasac píše:Je, ty sis taky pořídil 2205? :)
Jojo, ale možná ho časem zase pošlu dál, chtěl bych vyzkoušet 6100. Zatím mi připadá, že má mnohem hezčí čistý než devítikilo, zkreslení zní podobně a hodně pískuje, ale mám to jenom doma a aj když jsem zvedl hlasitost tak to začalo mizet. Navíc se mi ozývá semtam divné bouchnutí při přepnutí kanálů, docela se bojím o repráky, potáky trochu chrastí, ale mám ztoho radost:)

Říkal jsem si, jestli to neměním s tebou, protože ten člověk s kterým jsem to měnil měl taky kramerku:)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

kouzlo nakupování na bazaru tkví taky v tom, že to koupíš nejen levněji, ale taky to téměř vždy za velice podobné peníze prodáš... čili až tě to přestane po pár měsících bavit a budeš chtít zkusit něco jiného, tak na tom nebudeš tratit x tisíc.

v tvém případě bych šel spíš do nečeho novějšího.

pokud chceš marshall, tak zkus třeba to TSL. pokud to nemusí být marshall, tak třeba Orange Rocker 30, H&K Statesman na jemnější zkreslení... pokud by to nemusel být vícekanál, tak je pak možností samozřejmě více. Dá se kreslit docela úspěšně krabičkama.

z těch opravdu starších aparátů by se dala sehnat do 20t. i nějaká ta mesa... tam teda nevím, jak je to s její odolností, pořád žiju v takové představě, že se nemusí dávat tak často dokupy, jako třeba staré marshally, ale to už tady opravdu spíš fantazíruju...

pokud bys chtěl těch 20t. i o něco málo překročit, tak se ti pak otvírá svět opravdu špičkových bazarových aparátů... třeba rivera, vht apod. když srovnáš takový aparát třeba s tím marshall dsl 401, tak je to asi tak, jako bys postavil dacii k porsche...

proste hledej, dívej se třeba alespoň na ukázky na youtube, ať víš, jaký to má cca zvuk. výběr aparůtu je prostě specifická záležitost, v tom jsi mnohdy sám :) protože jen člověk sám ví, co chce.

my si tady můžeme jen gratulovat k tomu, že jsi nekoupil nový brak za 19t. :) zbytek už je na tobě.
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

Latam píše: Jojo, ale možná ho časem zase pošlu dál, chtěl bych vyzkoušet 6100. Zatím mi připadá, že má mnohem hezčí čistý než devítikilo, zkreslení zní podobně a hodně pískuje, ale mám to jenom doma a aj když jsem zvedl hlasitost tak to začalo mizet. Navíc se mi ozývá semtam divné bouchnutí při přepnutí kanálů, docela se bojím o repráky, potáky trochu chrastí, ale mám ztoho radost:)

Říkal jsem si, jestli to neměním s tebou, protože ten člověk s kterým jsem to měnil měl taky kramerku:)
No, jasně, protože to má ty diody, to dělá lepší čistej a pískuje ten zkreslenej. Já je mám nahrazený další dvojitou triodou, takže je to drobet jiný. to bouchnutí mě nedělá, radši bych si to nechal prohlídnout :-)
Venca

Příspěvek od Venca »

Marshall vubec není podmínkou, asi to udělám tak že trochu přišetřím a koupím bazarovou mesu.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Venca píše:Marshall vubec není podmínkou, asi to udělám tak že trochu přišetřím a koupím bazarovou mesu.
Za 18 sezenes tusim jety Mark nebo neco v tom stylu.
Ja bych mozna sel do tohohle http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =0&region= a k tomu jeste nejaky 1960 box, ktery sezenes urcite za 8-9 tisic taky na bazaru :)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Venca

Příspěvek od Venca »

Já bych do toho taky klidně šel, ale box s hlavou nemám jak převážet.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

do 20t. se da sehnat mesa studio .22 myslím, že byla ted na bazaru snad i za 16t.

do 20 se pak urcite vleze i nejaky caliber apod., Marky byvaji neco malo pres 20... ted myslim citizen.one prodava Mark II za 23t. a pise, ze by se s cenou jeste neco dalo delat.

spis prostuduj tema o mesach, tam se to docela resilo.

kazdopadne s takovym aparatem proste chybu neudelas. jen ti musi sednout, ta kvalita tam ale narozdil od toho dsl 401 proste je.
Venca

Příspěvek od Venca »

Citizenovi jsem psal, akorát jsem na žádný Mark nikdy nehrál, takže vubec nevím jestli mi to sedne nebo ne.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Venca píše:Já bych do toho taky klidně šel, ale box s hlavou nemám jak převážet.
Ty mas v umyslu prevazet aparat na zkousku a pak zase domu? Na doma si kup nejake chrchlatko, to staci a tu sestavu, co jsem ti posilal nech na zkusebne pokud to jde (tak jak to dela 90% lidi) :) Ono je to velky rozdil, kdyz hrajes pres kombo a nebo hlava + box. Tam je citit takovy vetsi tlak a zda se mi to takove zivejsi oproti kombo verzi.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Venca

Příspěvek od Venca »

Já vím, že zvuk je uplně o něčem jinym, sice nehodlám aparát převážet po každý zkoušce domů, ale box bych neměl ani jak dopravit na koncerty, vzhledem k tomu že ještě nikdo z kapely nemá řidičák, tak se vždycky musíme spoléhat že na koncerty nám někdo věci odveze, a máme problém to do toho auta narvat už takhle, natož kdyžbysme si pořídili hlavy a boxy :D
Kai

Příspěvek od Kai »

Latam píše:
dlouhovlasac píše:Je, ty sis taky pořídil 2205? :)
Jojo, ale možná ho časem zase pošlu dál, chtěl bych vyzkoušet 6100. Zatím mi připadá, že má mnohem hezčí čistý než devítikilo, zkreslení zní podobně a hodně pískuje, ale mám to jenom doma a aj když jsem zvedl hlasitost tak to začalo mizet. Navíc se mi ozývá semtam divné bouchnutí při přepnutí kanálů, docela se bojím o repráky, potáky trochu chrastí, ale mám ztoho radost:)

Bouchnuti pri prepnuti se deje hlavne u starsich modelu, levne se da upravit napriklad u Horkeho (Hot amps), podle me to zvladne kazdy vyrobce aparatu.

Zkresleni v zadnym pripade "nepiskuje" pokud teda nemas vytaveny preamp na 4-5h a do toho gain namax , ono celkove hlava zacne slusne hrat az s masterem za 12h, takze rozumny je takhle vytavit koncak a do toho pridat preamp tak kolem 2h a gainu rozhodne lehce za pulku (tahle hlasitost se da jeste v pohode snest ve zkusebne). Pri potrebe jeste vetsiho gainu rozhodne nekroutit gain/preamp potakem, ale nakopavat treba TSkem - oproti SD-1 funguje rozhodne lip.

Jakmile sem se naucil slusne tuhle hlavu nastavovat, v primym porovnani s 2203 a 2204 v kapele je proste diky mensi nabasovanosti, lehce jinym stredum a jinymu charakteru tezce prevalcovala. Ale zase zalezi co clovek od toho ceka, na heavy je pro me rozhodne lepsi 2205tka.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Jojo, zavezu to asi k hotovi. S tím píském věřím, že je to nevytavením, mám to jenom v malém bytě takže...

Edit. A nevíš, čím může být že mi ve smyčce začalo hrozně šumět moje reel echo? Do vstupu to nedělá a na paralelní smyčce v devítikilu to bylo taky v pohodě. Je špatná nebo je to tím, že je seriová?
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Autorovi tématu: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =0&region=
Už zase slevil :-)
Myslím, že s Englem rozhodně vedle nešlápneš.
Čistý zvuk je moc pěkný a zkreslení to má fakt dostatek... Kdyby tahle stará edice neměla, tak to nakopneš třeba Tubescreamerem, či jiným overdrive pedálem...
Venca

Příspěvek od Venca »

K těm englům: mě se ten zvuk sice dost líbí, ale má tu někdo zkušenost jak se thunder prosazuje v kapele? dík
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“