Blackheart - problém

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Skořepný Šokátor

Re: Blackheart - problém

Příspěvek od Skořepný Šokátor »

Patyzone píše:Tak... konečně opraveno. Dal jsem kombíčko na reklamačku, borci v Music Data ho v pohodě vzali, někam poslali, ani ne za 10 dní bylo zpět i s novýma flaškama (EHX preamp a JJ výkonovka - problém byl opravdu v lampách), takže z mé strany obrovská spokojenost, ale co jsem hleděl... tak teď to hraje subjektivně o polovinu tišeji. Jelikož to mám na doma, tak obrovská výhoda. Čím to?
Blbý lampy mají výkyvy v hlasitosti - já u těch mejch blbejch lamp to měl tak, že jsem měl na poťáku Volume na polovinu a jednu chvíli to nehrálo třeba vůbec a za chvíli to řvalo - nejspíš tím...
fekál.
Leatherface

Příspěvek od Leatherface »

Skořepný Šokátor píše:
Patyzone píše:Tak... konečně opraveno. Dal jsem kombíčko na reklamačku, borci v Music Data ho v pohodě vzali, někam poslali, ani ne za 10 dní bylo zpět i s novýma flaškama (EHX preamp a JJ výkonovka - problém byl opravdu v lampách), takže z mé strany obrovská spokojenost, ale co jsem hleděl... tak teď to hraje subjektivně o polovinu tišeji. Jelikož to mám na doma, tak obrovská výhoda. Čím to?
Blbý lampy mají výkyvy v hlasitosti - já u těch mejch blbejch lamp to měl tak, že jsem měl na poťáku Volume na polovinu a jednu chvíli to nehrálo třeba vůbec a za chvíli to řvalo - nejspíš tím...
no , ale na tom jeho kombu se hlasitost držela , prostě kolik bylo nastaveno na poťáku , tolik to hrálo ( ani se to nezeslabovalo ani nezesilovalo ) akorát to zvonilo .
Kytary : ESP LTD KH-203 Kirk Hammett Signature + Peavey Raptor
efekty : Zoom 506II + Pro Co RAT
Kombo : Behringer AC 108
Skořepný Šokátor

Příspěvek od Skořepný Šokátor »

Leatherface píše:
Skořepný Šokátor píše:
no , ale na tom jeho kombu se hlasitost držela , prostě kolik bylo nastaveno na poťáku , tolik to hrálo ( ani se to nezeslabovalo ani nezesilovalo ) akorát to zvonilo .
Whoops...tak to nevim...že by podělali něco v obvodech???? :lol:
fekál.
Leatherface

Příspěvek od Leatherface »

po opravě se to kombo trochu uklidnilo , už netrhá uši , myslím , že tam chyba byla předtím a teď to přiškrtili ( ale je to je můj názor )
Kytary : ESP LTD KH-203 Kirk Hammett Signature + Peavey Raptor
efekty : Zoom 506II + Pro Co RAT
Kombo : Behringer AC 108
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

Patyzone píše:od Patyzone » 10.10.2009 11:54
Tak... konečně opraveno. Dal jsem kombíčko na reklamačku, borci v Music Data ho v pohodě vzali, někam poslali, ani ne za 10 dní bylo zpět i s novýma flaškama (EHX preamp a JJ výkonovka - problém byl opravdu v lampách), takže z mé strany obrovská spokojenost, ale co jsem hleděl... tak teď to hraje subjektivně o polovinu tišeji. Jelikož to mám na doma, tak obrovská výhoda. Čím to?
tak drnčení se pomalu vrací zpátky... sice to zatím není tak divoké, ale myslím, že se to zhoršuje..., že by to takhle divoce žralo lampy? :?:
Obrázek
Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Patyzone píše: tak drnčení se pomalu vrací zpátky... sice to zatím není tak divoké, ale myslím, že se to zhoršuje..., že by to takhle divoce žralo lampy? :?:
zkus dotáhnout všechny šrouby
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

DL píše:
Patyzone píše: tak drnčení se pomalu vrací zpátky... sice to zatím není tak divoké, ale myslím, že se to zhoršuje..., že by to takhle divoce žralo lampy? :?:
zkus dotáhnout všechny šrouby
které myslíš, že by to byly...? nenašel jsem jediný povolený šroubek... nerozebíral jsem plechový box, ve kterém je zbytek zesilovače teda..., ale jinak vše ok...
Obrázek
Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

hlavně ty kolem repra no, pak přichycení zesilovače k boxu apod. neříkám, že je to řešení, říkám, že je to možnost
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

je to zase v lampách, lampy v kombu trpí - ty otřesy je likvidují, hlavně koncovky jsou na to háklivé, EL84 zvlášť. je to ale naprosto normální stav, dělají mi to takhle všechny komba. dělá to i u úplně nových lamp, je to naprosto normální jev... jestli chceš pro svého single ended cvrčka jednu schopnou koncovku, tak mi dej vědět přes SZ, mám jednu nejetou starou Sylvanii Black plate... taky kdoví, co tam do toho Blackhearta cpou za lampy, prevděpodobně nějaký čínský odpad, u něj se opravdu nedivím, že je po půl roce po něm.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Máme taky jeden kousek na zkušebně a lampy v tom jsou myslím rok a půl. Originální koncová umřela týden po koupení. Pak se to někdy rezonovalo a strácelo zvuk. Tak se koupily nové lampy a dělalo to za chvilku zas. Nakonec to byla špatná patice u jedné lampy.
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

Obě dvě lampy... koncovka teda mnohem výrazněji... svítí oranžově... to je dobře nebo špatně? Tady na foru jsem někde četl, že by měla být barva vytavených lamp modrá a oranžová s červenou znamenají už docela problém..., je to tak? (dneska jsem to rozebral a hleděl jsem na to za plného kotle)
Obrázek
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Nepřeháněj. Ty lampy nejsou semafor :-D
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

dalabo píše:Nepřeháněj. Ty lampy nejsou semafor :-D
tak su z toho motyka... to má být pořád oranžové?:D
Obrázek
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Patyzone píše:
jj oranžová je dobrá (opravdu žádná spojitost s čssd :!: )
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

qwer píše:
Patyzone píše:
jj oranžová je dobrá (opravdu žádná spojitost s čssd :!: )
qwere, myslíš, že teda to drnčení není přímo nekvalitou nebo vyjetostí lamp, ale "jenom" přenášením vibrací z repráku na lampu? dá se tomu nějak u komba zabránit?

Pozn.: děkuju za odpověď k Laneyku
Obrázek
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no na tohle je velmi jednoduchý test... vyštubuješ šasi z komba, postaíš to velde komba třeba na polštář a hraješ... pokud to přestane, tak je to prostě 100% jistota, že ten zvuk dělá přenos vibrací do lamp.

záleží na tom, jak moc je ten zvuk patrný. takové malé řinčení jsem ale zaznamenal snad u všech svých aparátů, tomu se člověk prostě v kombu dá se říct nevyhne. i u nových lamp je to dá se říct klasika, u používaných se to časem dostaví tak nějak asi u všech :(
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

qwer píše:no na tohle je velmi jednoduchý test... vyštubuješ šasi z komba, postaíš to velde komba třeba na polštář a hraješ... pokud to přestane, tak je to prostě 100% jistota, že ten zvuk dělá přenos vibrací do lamp.

záleží na tom, jak moc je ten zvuk patrný. takové malé řinčení jsem ale zaznamenal snad u všech svých aparátů, tomu se člověk prostě v kombu dá se říct nevyhne. i u nových lamp je to dá se říct klasika, u používaných se to časem dostaví tak nějak asi u všech :(
to jsem dělal minulý víkend a neslyšel jsem tam drnčení ani já ani brácha... ale nechal jsem to plavat... takže se s tím mám smířit?:D na ty finance, co mě to stálo, je to dokonalý aparát, ale vážně uvažuju nad tím Lejnem:)
Obrázek
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no smířit se s tím budeš muset u každého komba :D mě to dělá kombo s EL84 (ty jsou asi nejháklivější), El34 a 6V6 :D dělají to všechny, dělaly to všechna komba co jsem kdy měl :D... ale dělá to tedy až když to docela hulím, při pokojové hlasitosti by to rozhodně dělat nemělo a nebo by to mělo být velice málo patrné. ono to samozřejmě ani při té velké hlasitosti není do uší bijící, prostě když přijdeš ke kombu, tak to slyšíš, zvlášť když to hledáš, tak tam ten zvuk najdeš vždy, když se tím nezabýváš, tak to člověka nějak neirituje. Nemělo by to být určitě ani trochu otravné, pokud to vyloženě je slyšet takovým způsobem, že to vadí, tak bych lampu na 100% vyměnil. Ona je to otázka 250 Kč (JJ), nikdo ti ale nezaručí, že to nebude děla i ta nová :D to je hezká loterie

ni za lejnáče bych dal tak těch 13t., za které jej nebízeli. ta cena 17t., co za něj chtějí teď (stand. cena), je už myslím taková "na pováženou". kolem těch 20w už jdou sehnat i "vtipnější" aparáty :)
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

qwer píše:no smířit se s tím budeš muset u každého komba :D mě to dělá kombo s EL84 (ty jsou asi nejháklivější), El34 a 6V6 :D dělají to všechny, dělaly to všechna komba co jsem kdy měl :D... ale dělá to tedy až když to docela hulím, při pokojové hlasitosti by to rozhodně dělat nemělo a nebo by to mělo být velice málo patrné. ono to samozřejmě ani při té velké hlasitosti není do uší bijící, prostě když přijdeš ke kombu, tak to slyšíš, zvlášť když to hledáš, tak tam ten zvuk najdeš vždy, když se tím nezabýváš, tak to člověka nějak neirituje. Nemělo by to být určitě ani trochu otravné, pokud to vyloženě je slyšet takovým způsobem, že to vadí, tak bych lampu na 100% vyměnil. Ona je to otázka 250 Kč (JJ), nikdo ti ale nezaručí, že to nebude děla i ta nová :D to je hezká loterie

ni za lejnáče bych dal tak těch 13t., za které jej nebízeli. ta cena 17t., co za něj chtějí teď (stand. cena), je už myslím taková "na pováženou". kolem těch 20w už jdou sehnat i "vtipnější" aparáty :)
já právě myslel těch 13t., víc ne... ono asi není pokojová hlasitost a pokojová hlasitost... když si to fakt chcu užít, tak hraju na 5W na třičtvrtě a to začíná být ten moment... kdy zvuk začíná být dokonalý (krabka kope), ale taky začíná zvonění... mno, až seženu prachy, tak zkusím nové lampy, ale práce je krizovní... sítě mám rozhozené, ale nikdo zatím nechce brigádu na celé moje poslední prázdniny...:D :D :D
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“