Jaké další blbosti ke keytre? :)

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Leatherface

Re: Jaké další blbosti ke keytre? :)

Příspěvek od Leatherface »

Kai píše:
Leatherface píše: a pokud mám FR , tak zakolíkuju FR , podladím , povolím tu výztuhu krku= šroub v krku ( aby se síly vyrovnaly , že ?? ) pak sundám struny a můžu začít , že ?
Kdyz mas FR tak staci odsrubovat zamky, povolit struny a hotovo. Povolovat vyztuhu je blbost stejne jako zaspalkovavani.

Kdyz pak natahnes novy struny ale stejny znacky a tloustky tak by mela kytara zustat serizena.
počky , když beru krk kytary jako nosník ( sem strojař ) tak struny jsou jedna síla na nosník a ta vyztuha je opačná síla na nosnik ( krk ) aby se reakce vyrovnaly , ne ??

Když sundám struny tak ta síla výztuhy muže krk zkřivit , ne ? A tím ho oškodit :?
Kytary : ESP LTD KH-203 Kirk Hammett Signature + Peavey Raptor
efekty : Zoom 506II + Pro Co RAT
Kombo : Behringer AC 108
Kai

Příspěvek od Kai »

Leatherface píše:
Kai píše:
Leatherface píše: a pokud mám FR , tak zakolíkuju FR , podladím , povolím tu výztuhu krku= šroub v krku ( aby se síly vyrovnaly , že ?? ) pak sundám struny a můžu začít , že ?
Kdyz mas FR tak staci odsrubovat zamky, povolit struny a hotovo. Povolovat vyztuhu je blbost stejne jako zaspalkovavani.

Kdyz pak natahnes novy struny ale stejny znacky a tloustky tak by mela kytara zustat serizena.
počky , když beru krk kytary jako nosník ( sem strojař ) tak struny jsou jedna síla na nosník a ta vyztuha je opačná síla na nosnik ( krk ) aby se reakce vyrovnaly , ne ??

Když sundám struny tak ta síla výztuhy muže krk zkřivit , ne ? A tím ho oškodit :?
Vyztuha krku funguje v podstate jen pro samotny krk. A rozhodne ho nemuze zkrivit ani poskodit. Nekdo nedoporucuje nechavat nenatazene struny, ale je to hloupost. Obvykle se krky prodavaji, vymenuji logicky bez strun, sam mam na strata dva krky, jeden obvykle (momentalne lakovany javor) lezi v ochranym pouzdre pul roku a rozhodne nemuzu rict ze by mu to nejak skodilo.

Vyztuha slouzi hlavne k nastaveni pruhybu krku (praveze jestli je krk prohly dolu, jako luk nebo nahoru ovlivnujes sroubem a je to dulezite pro nastaveni dohmatu a hlavne kvuli intonaci kytary)... pri zatizeni strunama se krk pohne minimalne, kazdopadne na dohmatu a pruhybu je to znatelne. Takze idealni je nechat vsechno tak jak je, samozrejme pokud je to serizene a natahujes stejne struny, jak znacku tak tloustku. A jen oddelat zamky na nultem prazci a normalne struny vymenit.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Leatherface

takže s klidem můžu sundat struny , vyčistit krk ( pražce ) a pak tam zase struny nasadit :?:
Kai

Příspěvek od Kai »

Leatherface píše:takže s klidem můžu sundat struny , vyčistit krk ( pražce ) a pak tam zase struny nasadit :?:
Ano... ale kytara potrebuje serizeni, takze pokud mas nastaveny spravne oktavy, tah pruzin, vyztuhu krku, dohmat tak je nutnost pouzit jen ty struny (jak znacku tak tlousku) na ktere byla kytara serizena. Pokud si to umis udelat sam (a ja zastavam nazor, ze kazdy to musi umet) tak neni co resit.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Leatherface

Kai píše:
Leatherface píše:takže s klidem můžu sundat struny , vyčistit krk ( pražce ) a pak tam zase struny nasadit :?:
Ano... ale kytara potrebuje serizeni, takze pokud mas nastaveny spravne oktavy, tah pruzin, vyztuhu krku, dohmat tak je nutnost pouzit jen ty struny (jak znacku tak tlousku) na ktere byla kytara serizena. Pokud si to umis udelat sam (a ja zastavam nazor, ze kazdy to musi umet) tak neni co resit.

jj ,tyto věci umím , jen u výztuhy sem se bál , že to rozbiju :roll:

1. sundám všechny struny naráz
2. vyčistím pražce ( + kolem snímačů atd... )
3. nasadím nové struny ( stejná značka , stejná tlušťka )
4. naladím , a nechám si struny sednout
5. až si struny sednou tak naladím/zkontroluju struny i oktávy
6. a budu s užívat parádně udělané práce :D
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

Kdbys to rozbil, tak nevim nevim, kdo by to na tvojí kytaře opravil. Ledaže by ti Kirk poslal krk ze svojí...

Jj, takové strhlé výztuhy... to jsou potom pěkné ceny na bazaru a doufání, že si toho nikdo nevšimne... to nemám rád!
Obrázek
Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
Teorge

Příspěvek od Teorge »

On se dá/oplatí opravovat krk, který je zkrz tělo?

EDIT: sry podíval jsem se na blbou verzi kytary a u téhle nevím jaký tam je
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

Teorge píše:On se dá/oplatí opravovat krk, který je zkrz tělo?

EDIT: sry podíval jsem se na blbou verzi kytary a u téhle nevím jaký tam je
šróbky:)
Obrázek
Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
Leatherface

tak co mám udělat ?? když chci vyčistit pražce ?? čistit to strunu po struňě ??
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ale houbičky! Ještě jsem neviděl aby se poškodil krk sundáním všech strun!
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Leatherface

Atkins píše:Ale houbičky! Ještě jsem neviděl aby se poškodil krk sundáním všech strun!
při sundání třetí struny mi křuplo v krku , lekl jsem se jako prase ( vyčistil jsem jen půlku a pak obráceně ). Jsou to tak 4. měsíce od měnění strun a všechno v poho , asi si ten krk sedal .
Leatherface

ohh . . . dneska jsem si hrál s FR ( ale pořádně ) a opět mi křupalo v krku :cry: , celkem hodně , začínám mít strach , krk je šroubovaný a nechci o kytaru dojít , je jako moje třetí ruka , raději přestanu blbnout s FR :cry:
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Já když výtáhntu FRkem struny na max.(až mi FR ťuká do dřeva), tak vidím, že se mi krk prohýbá. Ale nekřupe. Krk mám zkrz tělo a doufám, že se tím neničí.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Leatherface píše:ohh . . . dneska jsem si hrál s FR ( ale pořádně ) a opět mi křupalo v krku :cry: , celkem hodně , začínám mít strach , krk je šroubovaný a nechci o kytaru dojít , je jako moje třetí ruka , raději přestanu blbnout s FR :cry:
Tak dotáhni šrouby ve spoji krku a těla - máš je povolené nebo máš nějaký bordel (lak) v loži krku. Floydem tomu neublížíš ani kdybys chtěl.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“