Epiphone Les Paul - přibližná cena?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Epiphone Les Paul - přibližná cena?

Příspěvek od Slimy »

Dobrý den,
mám nasmlouvanou jednu kytaru, ale známí a rodiče (kteří o kytarách nic nevědí) mě neustále přesvědčují, že je to moc velká částka za kytaru kterou jsem si vybral:

Název: Epiphone Les Paul Standart Limited Edition
Rok: 1997
Místo: Hořovice
Snímače: Seymour Duncan AlNiCo pro II (přesně ty co má Slash)
Komponenty: Vše vyměněno (ladicí mechanika, potenciometry, přepínač snímačů, veškeré kabely a kobylka)
Ladící mechanika Gotoh (Japan) - 1000 Kč
Kobylka Gotoh (Japan) - 1000 Kč
Potenciometry - 350 Kč
Přepínač snímačů - 200 Kč

Před měsícem seřízena u pana Lišky
Povrch: Jediný malý škrábanec :)

Cena?: Tu sem nebudu psát - chtěl bych slyšet, kolik by jste byli ochotni nabídnout Vy (teď samozřejmě nehraje roli jestli máte rádi raději Stratocastery nebo Telecastery - jde o přibližnou cenu této kytary) :)

S pozdravem Mirek
"Lots of people talk and few of them know..."
zakk_wylde
Kontaktovat uživatele:

Re: Epiphone Les Paul - přibližná cena?

Příspěvek od zakk_wylde »

10 000,--
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

Tak cena prodejce je trochu vyšší :|
zakk_wylde
Kontaktovat uživatele:

Já v srpnu prodával Epi Customa s Gibson snímačema a tak tak se prodal za 9 000
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

Tak kdy byla Tvá kytara vyrobena? Já jen, že tahle je toho r.1997 (tj:skoro 13let) a je ještě masivní - plné 4kg a ty snímače taky nejsou levné - 5000 stojí neustále :)
panedge

Příspěvek od panedge »

Těžká otázka,cenu může nabízet jakou chce,otázka je za kolik to dnes v době kdy lidi nemaj prachy koupí.Kdyby se mi moc líbila 12 táců bych za ní dal
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

hmmm, tak cena je ještě o 1500Kč víc... to jste mě moc nepotěšili :( - jsem si myslel, že to bude lepší :?
zakk_wylde
Kontaktovat uživatele:

Byl to model 2006 a váha 3,8kg
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Já osobně bych za ni víc jak 10 nedal. Je to sice ltd edice ale ať je jaká chce, tak pokud tam nejsou nějaké lepší snímače tak je to pořád "jenom" Epina les paul. Nic závratného bych v tom nehledal...
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
shmootik

Příspěvek od shmootik »

dlabajíč píše:Já osobně bych za ni víc jak 10 nedal. Je to sice ltd edice ale ať je jaká chce, tak pokud tam nejsou nějaké lepší snímače tak je to pořád "jenom" Epina les paul. Nic závratného bych v tom nehledal...
čti porozornějc jsou v tom alnico pro duncany.

jako k epinám mam skoro odpor díky některejm kusům mladším co jsme měl v ruce, ale jestli je dobře udělaná, což asi bude jinak by na ní neměnil snímačře mechaniky atd tak mi těch 13 a půl nepříde přehnanejch... na férovku kdybych jí dostal do ruky, sedla mi a všechno bylo v pořádku tak bych byl ochotnej dát i víc možná. kde asi tak vemeš takhle osazenej LP copy jinde? prostě vyzkoušej a uvidíš jestli to za ty peníze je nebo neni, pokud jde vo muj názor tak by to za ně klidně bejt mohlo
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

shmootik píše:
dlabajíč píše:Já osobně bych za ni víc jak 10 nedal. Je to sice ltd edice ale ať je jaká chce, tak pokud tam nejsou nějaké lepší snímače tak je to pořád "jenom" Epina les paul. Nic závratného bych v tom nehledal...
čti porozornějc jsou v tom alnico pro duncany.

jako k epinám mam skoro odpor díky některejm kusům mladším co jsme měl v ruce, ale jestli je dobře udělaná, což asi bude jinak by na ní neměnil snímačře mechaniky atd tak mi těch 13 a půl nepříde přehnanejch... na férovku kdybych jí dostal do ruky, sedla mi a všechno bylo v pořádku tak bych byl ochotnej dát i víc možná. kde asi tak vemeš takhle osazenej LP copy jinde? prostě vyzkoušej a uvidíš jestli to za ty peníze je nebo neni, pokud jde vo muj názor tak by to za ně klidně bejt mohlo
jojo jsou tam právě Seymour Duncan AlNiCo pro II, který stojí dohromady něco okolo 5000,-

Jinak k značce Epiphone mám také jistý odpor, ale tahle kytara je přesně ta, kterou jsem si vysnil - jak už barvou, tak i ostatním :)
A uvažuji nad tím stejně - podle mne se dnešní Epiphonky (třeba ta r.2006) nedá porovnávat se staršímy kusy - navíc tento se mi zdá dost solidní (možná až nadprůměrný) a výměna dotyčných věcí tomu může i svědčit...
Pak si také myslím, že když mám v kapse JEN 13500,-, tak nic lepšího stejně neseženu, když chci Les Paul -> však originální Gibson stojí od 20000,- nahoru a navíc se mi ani moc nechce kupovat nový kus - na starém už je vše prověřeno a ukáže se každá chybka... u nového nemusí být hned zřejmá :( (teda u Gibsonu bych takhle asi nepochyboval :) )
Prostě si myslím, že za ty peníze je to nejlepší volba, kterou mi v tuto chvíli někdo nabízí - Fokus nebo BaCH bych bral spíš z vlasteneckého hlediska (to tuto Epinu můžu taky, když je sestavená tady v Hořovicích) a ani bych jim moc nevěřil - dnešní Epiphone je humus (až na vyjímky - jde o kus) a na Gibson LP Studio bych musel ještě šetřit a to nechci, když teď nemám na co hrát :/

Tak asi tak :)
panedge

Příspěvek od panedge »

Ty seš v podstatě rozhodlej,tak běž do ní,myslím,že rád sleví,stačí bouchnot prachama o stůl,když budeš tvrdej ve vyjednávání na 10 -11 táců se klidně můžeš dostat
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
911

Příspěvek od 911 »

Já jsem prodal nedávno hořovického LP/Jolana Premium/ s Duncanama Pearly Gates a s kufrem za 18000kč.Celkem o ni byl zájem.Samotná bez kufru a snímačů,by stála zhruba také kolem 11000kč.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

Jenom by mě zajímalo co je na Fokusech a Bachách tak vlasteneckýho? U Bacha max. že je v čechách montujou.
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
shmootik

Příspěvek od shmootik »

Slimy píše:teda u Gibsonu bych takhle asi nepochyboval :)
ale měl bys dle mýho názoru, pokud by jsme se bavili o tom co pouštěj za posledních pár let, já na ně nechci nějak kydat, ale s tou výstupní kontrolou by měli něco dělat.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Slimy píše:dnešní Epiphone je humus
názor tupce :|
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

panedge píše:Ty seš v podstatě rozhodlej,tak běž do ní,myslím,že rád sleví,stačí bouchnot prachama o stůl,když budeš tvrdej ve vyjednávání na 10 -11 táců se klidně můžeš dostat
Právě, že už nejsem tak rozhodnutý taky mne zaujalo toto (kouknul jsem na bazar):
Les Paul Epiphone with Bigsby
Prodám unikátní kytaru LES PAUL Epiphopne Standard s vibratem Bigsby z limitované serie 90.let, mahagonové tělo, lepený mahagonový krk, těžká jako orig. Gibson, snímače EMG 81 a 85, ladí bez problému, v ceně TVRDÝ KUFR a PUVODNÍ Epi SNÍMAČE. Cena za vše 10900 (jen cena snímačů a pouzdra byla 8000). Přidám zapalovač ve tvaru věrné repliky kytary Les Paul (hoří i hraje!).

Cena: 10900,- CZK
Protože u ní je Kufr a u té "mé" není - navíc je o 2'600,- levnější a pak je tu ten zapalovač zdarma :lol:
Takže za každou lepší (podle Vás) nabídku budu rád a uvážím jí...
necross píše:Jenom by mě zajímalo co je na Fokusech a Bachách tak vlasteneckýho? U Bacha max. že je v čechách montujou
Rýpal se vždycky najde :)))
60'Rock_N'_Roll píše:názor tupce :|
Nápodobně - někdo čte vše, ale odpovídá jen na jedno ...
mirko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirko »

Ide hlavne o zvuk. Pokiaľ je lepší a aj vyhotovenie je lepšie ako keby si si kúpil novú epinu a cena by bola napr. rovnaká čo za novú tak to ber. Pokiaľ je cena extrémne prehnaná, tak nie :) . Tie snímače tíško závidím :D

Neviem čo majú niektorí proti Epinám, ale koľko ľudí toľko chutí. Ja som počul hrať nasucho aj 3x drahší ibanez a skoro som sa povracal. Ble
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

to byl slušný dotaz. žádný rýpání
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Slimy píše: Les Paul Epiphone with Bigsby
...
Hmm... mhm... to asi nebude úplně to pravý :wink: nebude to už pak LP.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“