shmootik píše:dlabajíč píše:Já osobně bych za ni víc jak 10 nedal. Je to sice ltd edice ale ať je jaká chce, tak pokud tam nejsou nějaké lepší snímače tak je to pořád "jenom" Epina les paul. Nic závratného bych v tom nehledal...
čti porozornějc jsou v tom alnico pro duncany.
jako k epinám mam skoro odpor díky některejm kusům mladším co jsme měl v ruce, ale jestli je dobře udělaná, což asi bude jinak by na ní neměnil snímačře mechaniky atd tak mi těch 13 a půl nepříde přehnanejch... na férovku kdybych jí dostal do ruky, sedla mi a všechno bylo v pořádku tak bych byl ochotnej dát i víc možná. kde asi tak vemeš takhle osazenej LP copy jinde? prostě vyzkoušej a uvidíš jestli to za ty peníze je nebo neni, pokud jde vo muj názor tak by to za ně klidně bejt mohlo
jojo jsou tam právě Seymour Duncan AlNiCo pro II, který stojí dohromady něco okolo 5000,-
Jinak k značce Epiphone mám také jistý odpor, ale tahle kytara je přesně ta, kterou jsem si vysnil - jak už barvou, tak i ostatním

A uvažuji nad tím stejně - podle mne se dnešní Epiphonky (třeba ta r.2006) nedá porovnávat se staršímy kusy - navíc tento se mi zdá dost solidní (možná až nadprůměrný) a výměna dotyčných věcí tomu může i svědčit...
Pak si také myslím, že když mám v kapse JEN 13500,-, tak nic lepšího stejně neseženu, když chci Les Paul -> však originální Gibson stojí od 20000,- nahoru a navíc se mi ani moc nechce kupovat nový kus - na starém už je vše prověřeno a ukáže se každá chybka... u nového nemusí být hned zřejmá

(teda u Gibsonu bych takhle asi nepochyboval

)
Prostě si myslím, že za ty peníze je to nejlepší volba, kterou mi v tuto chvíli někdo nabízí - Fokus nebo BaCH bych bral spíš z vlasteneckého hlediska (to tuto Epinu můžu taky, když je sestavená tady v Hořovicích) a ani bych jim moc nevěřil - dnešní Epiphone je humus (až na vyjímky - jde o kus) a na Gibson LP Studio bych musel ještě šetřit a to nechci, když teď nemám na co hrát :/
Tak asi tak