Ibanez 1527 a APEX2

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Re: Ibanez 1527 a APEX2

Příspěvek od cerfotoc »

Mira7 píše:obě značky mají až v kytary.cz a to mám přes celou Prahu
to sou ti líní Pražáci :D

jinak já zkoušel jenom ty 3 značky jak sem psal a DR mám nejradši, ohledně těch ostatních značek ti snad někdo tady řekne nějaký zkušenosti :)
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
lunchie

Příspěvek od lunchie »

ja pouzivam D'Addario a Ernie Ball a jsem s nima spokojenej ...
Mira7

Příspěvek od Mira7 »

Chlapi, help! Nebydlíte někdo z majitelů 1527 poblíž Prahy a okolí? Jsem z té kytary nějak rozladěný, dal jsem na to Ernie Ball, ale stejně na tom nemůžu vytvořit nějaký smysluplný zvuk, je to pořád takové rozsypané a zahuhlané. Že bych se s někým zkušenějším sešel a probral to, jinak jí snad vrátím do obchodu a zůstanu u šestky ... Pořád si říkám, že taková kytara nemůže hrát špatně a že je chyba ve mně, ale nějak ztrácím víru v dobrý nákup.
6 strun: Ibanez RG 470, B.C. Rich Beast Special Edition - 7 strun: Ibanez RG 1527 . Line6 POD X3 Live. Jsem nekritickým fanouškem kytar Ibanez a drze to přiznávám.

Zakladatelé Baby Metalu: Metal Kidz
DirX

Příspěvek od DirX »

Mira7 píše:Chlapi, help! Nebydlíte někdo z majitelů 1527 poblíž Prahy a okolí? Jsem z té kytary nějak rozladěný, dal jsem na to Ernie Ball, ale stejně na tom nemůžu vytvořit nějaký smysluplný zvuk, je to pořád takové rozsypané a zahuhlané. Že bych se s někým zkušenějším sešel a probral to, jinak jí snad vrátím do obchodu a zůstanu u šestky ... Pořád si říkám, že taková kytara nemůže hrát špatně a že je chyba ve mně, ale nějak ztrácím víru v dobrý nákup.
Každému těch 7strun nesedne mno....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

může to být snímači :wink: je to dost pravděpodobné, být tebou tak měním, ideálně za nějaké pořádnější a silnější snímače :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Mira7

Příspěvek od Mira7 »

Dark Axel píše:může to být snímači :wink: je to dost pravděpodobné, být tebou tak měním, ideálně za nějaké pořádnější a silnější snímače :-)
Ta věta nemá na konci tečku, tak jí dokonči a dej nějaký tip :D . Nemám nejmenší tušení, jak vybrat snímač, vždyť si ho nemůžeš se svou kytarou ani vyzkoušet! Procházím snímačové fórum, zatím jsem na žádný použitelný nápad nenarazil.

Zvuk jsem trochu vylepšil tím, že jsem snížil výšku snímačů, ale pořád to zdaleka není ono. Docela mě prudí koupit kytaru za takové prachy a ještě kupovat za dalších 5 litrů snímače s nejistým výsledkem ...
6 strun: Ibanez RG 470, B.C. Rich Beast Special Edition - 7 strun: Ibanez RG 1527 . Line6 POD X3 Live. Jsem nekritickým fanouškem kytar Ibanez a drze to přiznávám.

McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

snimace jsou trochu veda, myslim ze je nejlepsi neoc koupit na bazaru a kdyz nebude vyhovovat tak za stejne penize poslat dale
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Já bych na sedmičku jinak než EMG nevolil, nemám rád bláto...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

myslim si ze ty silnejsi dimarzia by to uhraly vklidu, myslim x2n, d activator atd
Mira7

Příspěvek od Mira7 »

Fajn, díky. Ještě zkusím poštelovat výšku snímačů, třeba když je dám níž a obětuji trochu síly, že ten zvuk bude použitelný. U RG470 mám snímače hodně blízko strun a hraje to dobře.

Nicméně asi stejně nakonec půjdu do nových snímačů. Prohledal jsem snímačové fórum, něco jsem našel a jsem taky toho názoru, že Ibanez a DiMarzio jsou skoro sourozenci, takže budu hledat u DM. Ale teď který? Podle popisu na DiMarzio.com jsou všechny jejich humbuckery úplně bombastické ... Ke kobylce chci hutný, ale hlavně čitelný zvuk - rád si zahraju metálek, ale klidně s čitelnějším tónem a s použitím středů. Ke krku samozřejmě maximálně kulatý zpívavý tón. Na čistý zvuk mě moc neužije. Zatím u mě podle popisu a názorů vede ke kobyle Activator a ke krku zatím nemám favorita.

McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

mam ten d activator x u kobylky a myslim ze z pasivnim snimacu je to jeden z nejsilnejsich, hral sem stim aji kdyz sem mel kytaru podladenou do A a zadny problem nebyl, myslim ze na metal ideal,
ja, pokud bych chtel citelny zvuk bych a nechtle tam vrtat aktivy dal bych tam tendle http://www.musiccenter.cz/DiMarzio-X2N- ... E/:3:26634 je to starsi verze d activatoru X(pozor, je d activator a d activator x,ty xka jsou jest etrosku silnejsi)
Mira7

Příspěvek od Mira7 »

Nechtěl bys vrtat - ale u Activatoru píšou, že to nepotřebuje baterku, tak tam by se snad vrtat nemuselo, ne?

Activator X na dimarzio.com pro 7strunku vůbec nenabízejí, pokud nejsem slepý.

U toho X2N mě trochu zaráží popis "jestli chcete hezký zvuk, toto není pro vás".

Neumím si moc představit podladěné tlusté H - už takhle to zní jak z pekla - ale vím, že to spousta lidí podlaďuje.

McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

myslel jsem tot ak, ze kdybych nechtle vrtat, jako ze kdybych nechtel aktivni snimac tak si vyberu prave dimarzio tendle, ptz je silny...a proto jsem ti posilal ten x2n na sedmistrunku ptz to je starsi verze d activatoru x, ktery je dost silny a u ktereho muzu za sebe rict ze s podladenim(tim padem i tlustym H) problem nema(vychazim ztoho ze je sesti a sedmistruna verze snimace shodna)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Mira7 píše:
Dark Axel píše:může to být snímači :wink: je to dost pravděpodobné, být tebou tak měním, ideálně za nějaké pořádnější a silnější snímače :-)
Ta věta nemá na konci tečku, tak jí dokonči a dej nějaký tip :D . Nemám nejmenší tušení, jak vybrat snímač, vždyť si ho nemůžeš se svou kytarou ani vyzkoušet! Procházím snímačové fórum, zatím jsem na žádný použitelný nápad nenarazil.

Zvuk jsem trochu vylepšil tím, že jsem snížil výšku snímačů, ale pořád to zdaleka není ono. Docela mě prudí koupit kytaru za takové prachy a ještě kupovat za dalších 5 litrů snímače s nejistým výsledkem ...
patříš mezi lidi, kteří mají pocit, že když si koupí kytaru za 30 (50, 100) tisíc, tak nebude potřeba měnit snímače? :-D snímače jsou jen o osobních preferencích, čili absolutně nezáleží na ceně kytary, vždycky je možnost, že budeš měnit. a to poměrně velká

já osobně mám dobré zkušenosti se snímači DiMarzio. zkusil bych třeba D-Sonic 7, pokud chceš hodně ostrý tón, tak X2N sedmistrunnou verzi. Neznám tvoje preference - pokud vyhledáváš aktivní snímače, tak v tom případě doporučuju šáhnout po EMG - SD Blackouts mi absolutně neseděly (celkově nejsem fanda aktivů, i ty EMG mi sedí více).
Celkově mi Duncany moc nesedí, ikdyž třeba Seth lover humbucker ke krku má moc fajn zvuk (ten se mi z nich zatím líbil tak nejvíce).
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Mira7

Příspěvek od Mira7 »

Díky za názory. S aktivními nemám vůbec žádné zkušenosti, tak ani nevím, co od toho čekat. Jaký se mi líbí zvuk - to je otázka. Ne že bych chtěl zkopírovat něčí zvuk, ale Metallica na Rock am Ring v roce 2003 - to je bomba.

Jinak pěkného silvestra a slabou kocovinu, musím padat ... :D

McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

dneska bude padat hodne lidi..
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

caute, nevim kam to dat, ale, netusite co je todle za model? http://hudebnibazar.cz/foto.php?ID=513095&Foto1=1 ?diky
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

McKozias píše:caute, nevim kam to dat, ale, netusite co je todle za model? http://hudebnibazar.cz/foto.php?ID=513095&Foto1=1 ?diky
RG720
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Někde na fenderforu jsem četl, ze chlap si koupil Fender Strat Relic a první co bylo, tak ze vyměnil snímače, takze... :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ohledně těch snímačů - proč nutně brát co nejsilnější? Naopak na sedmu, natožpak pokud se má H podlaďovat, bych já osobně strkal něco slabšího. Ono taky korni nepoužívají jen tak ty PAFy. Podladěnou kytaru vezme lépe slabší snímač, než nějaký brutálně silný... Samozřejmě to ale neznamená, že nelze použít silné snímače, jen bych to prostě neviděl jako jedinou cestu.

Jinak to je samozřejmě i o strunách, seřízení kytary (vzdálenost strun a snímačů), aparátu a o rukou....
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“