Kytara pro 8mi letého
Pravidla fóra
Kytara pro 8mi letého
Rád bych vnukovi koupil kytaru. Myslím ale, že kytara běžné velikosti je příliš velká. Chtěl bych něco, co mu nezkazí ani sluch ani nadšení. Mohl by někdo prosím poradit?
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kytara pro 8mi letého
Je vnuk nejake mensi postavy?! Ja taky zacinal v 8mi letech a na normlani a musim rict, ze to byl okLanny píše:Rád bych vnukovi koupil kytaru. Myslím ale, že kytara běžné velikosti je příliš velká. Chtěl bych něco, co mu nezkazí ani sluch ani nadšení. Mohl by někdo prosím poradit?
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
Děkuji mockrát za odpověď. Není menší postavy. Začínal jste na nylonových strunách?axi12 píše:Je vnuk nejake mensi postavy?! Ja taky zacinal v 8mi letech a na normlani a musim rict, ze to byl ok
- ...EDGE...
Asi bych mu precejen koupil nejakou mensi (treba 1/2) kytaru spanelku s nylonama, at se nauci akordy, a az bude umet neco zakvrdlat, tak bych mu koupil plnou velikost s kovovyma strunama ktera by mu nejaky pate vydrzela, kdyz ho to bude bavit a bude to chtit 
Já mám tři kytary - myslíte, že bych mohl třeba Furcha přestrunit na nylonky, ať to zkusí. Jde mi spíš o odbornou radu než o ůtratu...EDGE... píše:Asi bych mu precejen koupil nejakou mensi (treba 1/2) kytaru spanelku s nylonama, at se nauci akordy, a az bude umet neco zakvrdlat, tak bych mu koupil plnou velikost s kovovyma strunama ktera by mu nejaky pate vydrzela, kdyz ho to bude bavit a bude to chtit
- ...EDGE...
No, jesli je to kytara stavena na ocel, nedaval bych na ni nylon, nechal bych na ni ocel a nechal kluka at si pekne necha ztvrdnout prsty, ale jestli mate spanelku s nylonama, nechal bych ho at si zkusi zacinat na te. Proste si na ni podle me lepe roztahne prsty a nebude to ze zacatku tak bolet.
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
No ja zacinal na kovovych a rekl bych, ze je to tak i lepsi. Mnohem rychleji mu ztvrtdnou prsty a pak to jde lip (obzvlaste bude-li casem chtit prejit na elektriku). Spousta lidi zastava postoj, ze je lepsi zacit na nylony, protoze to pry neni takovy zlo (a ja nevim, proc jeste). Ja bych nerek, ze zacit na kovovy je zlo. Aspon se uvidi jestli u toho opravdu chce zustat, protoze na nylony zvladne zacinat kazdy a pak se ukaze, ze ho to uz nebavi atd... takhle jak si to vydre, tak ho to k tomu nastorji prispendli naporad!Lanny píše:Děkuji mockrát za odpověď. Není menší postavy. Začínal jste na nylonových strunách?axi12 píše:Je vnuk nejake mensi postavy?! Ja taky zacinal v 8mi letech a na normlani a musim rict, ze to byl ok
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jen ať začne na kytaře normální velikosti a pokud není cílem, aby hrál na kytaru klasiku, tak ať vezme do rukou klasický dreadnought nebo jumbo s kovovkama. Však ony si ruce a prsty zvyknou.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
stačilo by klidně dát kovový 9ky na místo třeba 11tek 12tek co se standartně použivaj a problem s nylonkama vyřešen
Už nehraju, pouze poslouchám ...
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
No, nechci vám pánové do toho kecat ale když budete osmiletý dítě nutit natahovat malíček v základní poloze na dospělý menzuře, můžete mu to hraní i znechutit.
Doporučuji půlku nebo tříčtvrtku od Strunalu.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Přesně to jsem koupil (tedy půlku od Strunalu) za 2 000. Mám ještě mladšího vnuka ...Atkins píše:No, nechci vám pánové do toho kecat ale když budete osmiletý dítě nutit natahovat malíček v základní poloze na dospělý menzuře, můžete mu to hraní i znechutit.
Díky všem za cenné rady
Lanny
Nebo alternativně ukulele, ale na to sou jinak akordy.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Zase blábol, už podruhé...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Zase zbytečná reakce, už popadesáté...Atkins píše:Zase blábol, už podruhé...
Pro pozdější čtenáře tohoto tématu: Pokud by vaše dítě bylo dost velké na tříčtvrtku, určitě kupte tříčtvrtku - až vyroste, bude se hodit jako cestovní na čundry
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- MrCoreyGuitarman
Já taky na 3/4 začínal a teď to nosím, když se někde hraje venku
na zemi u ohně nebo tak...
Nepreferoval by som velmi mensie velkosti.
Na rozbeh je naj gitara spanielka s nylonkami, Ak by chlapec mal uz vacsiu ruku tak gitaru s kovovymi strunami (8 alebo 9)
Na rozbeh je naj gitara spanielka s nylonkami, Ak by chlapec mal uz vacsiu ruku tak gitaru s kovovymi strunami (8 alebo 9)
Tak tohle je podle mě naprostá blbost. Španělka plné velikosti je na prsty zdaleka nejnáročnější. Kytary s kovovkami mají obecně stejnou nebo kratší menzuru než španělky (648 vs. 660mm), a podstatně užší krk (rozteč strun 43 vs. 52mm) . A pokud má někdo moc malou ruku na to, aby hrál na jumbo či déčko, nemá s celou španělkou sebemenší šanci na to něco zahrát.Ernst píše:Nepreferoval by som velmi mensie velkosti.
Mimochodem osmičky ani devítky moc nezní ani na jumbu.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.