Kytara pro 8mi letého

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Lanny

Kytara pro 8mi letého

Příspěvek od Lanny »

Rád bych vnukovi koupil kytaru. Myslím ale, že kytara běžné velikosti je příliš velká. Chtěl bych něco, co mu nezkazí ani sluch ani nadšení. Mohl by někdo prosím poradit?
axi12
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytara pro 8mi letého

Příspěvek od axi12 »

Lanny píše:Rád bych vnukovi koupil kytaru. Myslím ale, že kytara běžné velikosti je příliš velká. Chtěl bych něco, co mu nezkazí ani sluch ani nadšení. Mohl by někdo prosím poradit?
Je vnuk nejake mensi postavy?! Ja taky zacinal v 8mi letech a na normlani a musim rict, ze to byl ok :)
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
Lanny

Příspěvek od Lanny »

axi12 píše:Je vnuk nejake mensi postavy?! Ja taky zacinal v 8mi letech a na normlani a musim rict, ze to byl ok :)
Děkuji mockrát za odpověď. Není menší postavy. Začínal jste na nylonových strunách?
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Asi bych mu precejen koupil nejakou mensi (treba 1/2) kytaru spanelku s nylonama, at se nauci akordy, a az bude umet neco zakvrdlat, tak bych mu koupil plnou velikost s kovovyma strunama ktera by mu nejaky pate vydrzela, kdyz ho to bude bavit a bude to chtit ;)
Lanny

Příspěvek od Lanny »

...EDGE... píše:Asi bych mu precejen koupil nejakou mensi (treba 1/2) kytaru spanelku s nylonama, at se nauci akordy, a az bude umet neco zakvrdlat, tak bych mu koupil plnou velikost s kovovyma strunama ktera by mu nejaky pate vydrzela, kdyz ho to bude bavit a bude to chtit ;)
Já mám tři kytary - myslíte, že bych mohl třeba Furcha přestrunit na nylonky, ať to zkusí. Jde mi spíš o odbornou radu než o ůtratu :).
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

No, jesli je to kytara stavena na ocel, nedaval bych na ni nylon, nechal bych na ni ocel a nechal kluka at si pekne necha ztvrdnout prsty, ale jestli mate spanelku s nylonama, nechal bych ho at si zkusi zacinat na te. Proste si na ni podle me lepe roztahne prsty a nebude to ze zacatku tak bolet.
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

Lanny píše:
axi12 píše:Je vnuk nejake mensi postavy?! Ja taky zacinal v 8mi letech a na normlani a musim rict, ze to byl ok :)
Děkuji mockrát za odpověď. Není menší postavy. Začínal jste na nylonových strunách?
No ja zacinal na kovovych a rekl bych, ze je to tak i lepsi. Mnohem rychleji mu ztvrtdnou prsty a pak to jde lip (obzvlaste bude-li casem chtit prejit na elektriku). Spousta lidi zastava postoj, ze je lepsi zacit na nylony, protoze to pry neni takovy zlo (a ja nevim, proc jeste). Ja bych nerek, ze zacit na kovovy je zlo. Aspon se uvidi jestli u toho opravdu chce zustat, protoze na nylony zvladne zacinat kazdy a pak se ukaze, ze ho to uz nebavi atd... takhle jak si to vydre, tak ho to k tomu nastorji prispendli naporad! :)... a ty normlani velikosti bych se opravdu nebal :) ... tot muj nazor :)
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jen ať začne na kytaře normální velikosti a pokud není cílem, aby hrál na kytaru klasiku, tak ať vezme do rukou klasický dreadnought nebo jumbo s kovovkama. Však ony si ruce a prsty zvyknou.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

stačilo by klidně dát kovový 9ky na místo třeba 11tek 12tek co se standartně použivaj a problem s nylonkama vyřešen
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

No, nechci vám pánové do toho kecat ale když budete osmiletý dítě nutit natahovat malíček v základní poloze na dospělý menzuře, můžete mu to hraní i znechutit.
Doporučuji půlku nebo tříčtvrtku od Strunalu.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Lanny

Příspěvek od Lanny »

Atkins píše:No, nechci vám pánové do toho kecat ale když budete osmiletý dítě nutit natahovat malíček v základní poloze na dospělý menzuře, můžete mu to hraní i znechutit.
Doporučuji půlku nebo tříčtvrtku od Strunalu.
Přesně to jsem koupil (tedy půlku od Strunalu) za 2 000. Mám ještě mladšího vnuka ...

Díky všem za cenné rady

Lanny
cihiman1

Příspěvek od cihiman1 »

Nebo alternativně ukulele, ale na to sou jinak akordy.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Zase blábol, už podruhé...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
woro90

Příspěvek od woro90 »

Atkins píše:Zase blábol, už podruhé...
Zase zbytečná reakce, už popadesáté...

Pro pozdější čtenáře tohoto tématu: Pokud by vaše dítě bylo dost velké na tříčtvrtku, určitě kupte tříčtvrtku - až vyroste, bude se hodit jako cestovní na čundry :wink:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
MrCoreyGuitarman

Příspěvek od MrCoreyGuitarman »

Já taky na 3/4 začínal a teď to nosím, když se někde hraje venku :) na zemi u ohně nebo tak...
Ernst

Příspěvek od Ernst »

Nepreferoval by som velmi mensie velkosti.

Na rozbeh je naj gitara spanielka s nylonkami, Ak by chlapec mal uz vacsiu ruku tak gitaru s kovovymi strunami (8 alebo 9)
woro90

Příspěvek od woro90 »

Ernst píše:Nepreferoval by som velmi mensie velkosti.

Na rozbeh je naj gitara spanielka s nylonkami, Ak by chlapec mal uz vacsiu ruku tak gitaru s kovovymi strunami (8 alebo 9)
Tak tohle je podle mě naprostá blbost. Španělka plné velikosti je na prsty zdaleka nejnáročnější. Kytary s kovovkami mají obecně stejnou nebo kratší menzuru než španělky (648 vs. 660mm), a podstatně užší krk (rozteč strun 43 vs. 52mm) . A pokud má někdo moc malou ruku na to, aby hrál na jumbo či déčko, nemá s celou španělkou sebemenší šanci na to něco zahrát.

Mimochodem osmičky ani devítky moc nezní ani na jumbu.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“