Jsem na svou basu docela hrdý vypadá pěkně a donedávna i hrála pěkně. Možná je to jen sugesce, ale mám pocit že se z mé basy vytratil ten ostrý průrazný tón výšek a zároveň krásné hluboké tóny. Zvuk se mi zdá takový jednotvárný a nic moc. Zkoumal jsem několik věcí čím by to mohlo být:
1) kytara sama - spíše ne, je kvalitní, originál Ibanez, typ který se prý už nevyrábí
www.harryamazon.xf.cz/basa.html
Nejsem moc odborník, ani nepoznám z jakého je dřeva....
2) kabel - nepravěpodobné. Zakoupil jsem ho poměrně nedávno, a je vcelku kvalitní (Planet Waves Circuit Breaker..mají ho tady v obchodě)
3) struny - je to možné, ale nejsem si jist. Mám Ernie Ball Extra Slinky Bass Custom Gauge Roundwood (napsal jsem všechno co je napsané na obalu
4) snímače - pravděpodobné?. V těch se nevyznám. Jsou to ty původní, Ibanez (můžete se mrknout na fotky) Prý Ibanez nedává moc kvalitní snímače...
5) aparatura - opět pravděpodobné. Doma si drnkám na Fender Rumble 15, takový prdítko na dvě věci. Ve zkušebně taky nemám nic moc. Podomácku dělaný (ne mnou) box 250W a Tesla zesilovač 190W. možná bych si měl zkusit zahrát na nějaký Hartke nebo tak
6) baterka - mám aktivku. Nemyslím si. Předtím když mi docházela já ta mdal novou, tak to byl brutální obrat, ale teď jsem to zkusil taky a žádná změna.
Já vím že mi asi nejde dost dobře poradit, ale měli jste někdy pocit, že vaše basa už ztrácí dech (nebudu kupovat novou, nejsou peníze. A lepší než ta co mám by stála sakra velký prachy, už tato stála dost) a popř. jak jste to vyřešili? Není problém v některé z jmenovaných věcí, či někde jinde?
Děkuju za každou radu.