Baskytara ztrácí dech

Precission, Jazz, Modern, ...
Odpovědět
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Baskytara ztrácí dech

Příspěvek od KIWI »

Zdravím mám takový...zvláštní problém. :-)
Jsem na svou basu docela hrdý vypadá pěkně a donedávna i hrála pěkně. Možná je to jen sugesce, ale mám pocit že se z mé basy vytratil ten ostrý průrazný tón výšek a zároveň krásné hluboké tóny. Zvuk se mi zdá takový jednotvárný a nic moc. Zkoumal jsem několik věcí čím by to mohlo být:
1) kytara sama - spíše ne, je kvalitní, originál Ibanez, typ který se prý už nevyrábí
www.harryamazon.xf.cz/basa.html
Nejsem moc odborník, ani nepoznám z jakého je dřeva....
2) kabel - nepravěpodobné. Zakoupil jsem ho poměrně nedávno, a je vcelku kvalitní (Planet Waves Circuit Breaker..mají ho tady v obchodě)
3) struny - je to možné, ale nejsem si jist. Mám Ernie Ball Extra Slinky Bass Custom Gauge Roundwood (napsal jsem všechno co je napsané na obalu :-) ) Jsou tenčí (40 60 70 95), na slap docela nevhodné. Stály asi 800 Kč.
4) snímače - pravděpodobné?. V těch se nevyznám. Jsou to ty původní, Ibanez (můžete se mrknout na fotky) Prý Ibanez nedává moc kvalitní snímače...
5) aparatura - opět pravděpodobné. Doma si drnkám na Fender Rumble 15, takový prdítko na dvě věci. Ve zkušebně taky nemám nic moc. Podomácku dělaný (ne mnou) box 250W a Tesla zesilovač 190W. možná bych si měl zkusit zahrát na nějaký Hartke nebo tak :-)
6) baterka - mám aktivku. Nemyslím si. Předtím když mi docházela já ta mdal novou, tak to byl brutální obrat, ale teď jsem to zkusil taky a žádná změna.

Já vím že mi asi nejde dost dobře poradit, ale měli jste někdy pocit, že vaše basa už ztrácí dech (nebudu kupovat novou, nejsou peníze. A lepší než ta co mám by stála sakra velký prachy, už tato stála dost) a popř. jak jste to vyřešili? Není problém v některé z jmenovaných věcí, či někde jinde?
Děkuju za každou radu.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

no já bych řekl, že asi ty struny, jak dlouho je tam máš?
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

Nomak píše:no já bych řekl, že asi ty struny, jak dlouho je tam máš?
jj mně se zdají takový už starý(teda z té fotky to tak vypadá)
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Fotky zkresluje, na ní vypadají překrouceně a poškozeně, ve skutečnosti jsou v dobrém, stavu mám je tam asi čtvrt roku.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

afektband

Příspěvek od afektband »

KIWI píše:Fotky zkresluje, na ní vypadají překrouceně a poškozeně, ve skutečnosti jsou v dobrém, stavu mám je tam asi čtvrt roku.
Jestli hraješ často a třeba se ti hodně potí ruce, tak už jsou na sráč. kup si nový a uvidíš.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
M4JKL

Příspěvek od M4JKL »

Neboje zkus vyvařit ve vodě
Frouman

Příspěvek od Frouman »

Mě se tohle taky stalo. Ta basa měla takovej suchej zvuk, nevěděl jsem čim, to je, tak jsem to prostě dával víc a víc nahlas a stejně zvuk na h***o. Musíš prostě rodiče osomrovat o prachy na nový struny :D
"Brzy se vám vrátí paměť a budete přesvědčen, že umíte hrát na kytaru. ALE JÁ UMIM HRÁT!"
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

To půjde těžko :-D Ale to mě štve, tyto stály 800, takže nebyly zrovna z nejlevnějších a mám je tam čtvrt roku, no tak to je pěkně na prd....

Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

já kuápuju Warwick red label za 400 a jsem spokojený, vydrží dlouho a nestojí moc-vzhledem k mému prasečímu stylu, dřív sem kupoval taky drahé struny, ale už na to seru, ty warwicky jsou podle mě v pohodě, drahé struny si koupím jen do studia...
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Frouman píše:Mě se tohle taky stalo. Ta basa měla takovej suchej zvuk, nevěděl jsem čim, to je, tak jsem to prostě dával víc a víc nahlas a stejně zvuk na h***o. Musíš prostě rodiče osomrovat o prachy na nový struny :D
Děje se mi to samý s tím zesilováním....

Frouman

Příspěvek od Frouman »

Blbý bylo, že když jsem s kamarádama, tak mi přišlo, že nejsem slyšet přes kytary. A tak jsem to "tlačil" až mě bolely prsty.
"Brzy se vám vrátí paměť a budete přesvědčen, že umíte hrát na kytaru. ALE JÁ UMIM HRÁT!"
kuba.basa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuba.basa »

souhlasim bude to strunama kdyz chci 100% zvuk menim jdenou za 3 mesice (caste hrani a moc se mi poti ruce)
Squier precision bass 5-string
kuba
Michalowic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michalowic »

No brachovi se to stalo taky a nakonec zjistil, ze to je snimacema, stacilo je nakym zpusobem dat vjes a ta basa ma ted o hodne mohutnejsi zvuk i vejsky atd. :wink:
Kytara: Cort KX5, Cort Stat3T, akutsika SQUIER SA-105
Trsátko: George Dennis 0.88
Struny: Epiphone, Fender 0.09
Hraju přes: Lexion Alpha + AmpliTube3
Lulin

Příspěvek od Lulin »

KIWI píše:Fotky zkresluje, na ní vypadají překrouceně a poškozeně, ve skutečnosti jsou v dobrém, stavu mám je tam asi čtvrt roku.
JE TAKY MOZNE ZE JE TO BATERKOU NEDAVNO SEM HRAL A NAJEDNOU ZVUK NA ***** TAK SE VYMENIL BATERKU A V POHO
Kytara: Cort X6
Hlava: Crate 120W
Box: Laney 240W
Efekt: ZOOM 707 II
Struny: Yamaha

NUDIS SE?NEVAHEJ A ZAREGISTRUJ SE!
http://www.travian.cz/?uc=cz8_3047
Bobr

Příspěvek od Bobr »

A co ty struny? Se 40-kama jsem měl podobný problém - nehrálo to. Potom jsem dal 45ky po poradě s kytarářem a bylo to o mnoho lepší. A možná i ta baterka, když máš aktivku.
Fender Jazz Bass (Japan), Fender American Standard Precision Bass (USA) , Aztec (kopie Rickenbacker - Japan), Furch bass JBBV-41 (elektroacoustic), Ampeg SVT-3PRO, SVT12HE + SVT15E, EBS Octaver, MXR Equalizer
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“