Blány na SONOR force 505 prosím o radu :)

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Janny

Blány na SONOR force 505 prosím o radu :)

Příspěvek od Janny »

Ahoj, omlouvám se, že k tomu zakládám nový topic, ale chtěla bych se ujistit výběrem blan na moji soupravu. Hraju hlavně rock, sem tam metal a punk :) Bohužel na to nemám moc vysoký rozpočet, ale jsou tam převozky a já jsem už druhým majitelem a radši ani nechci vědět proč jsou omlácené rezonančí blány :-) Ale tedy k výběru :

Zatím jsem to plánovala takto :

Na 14" snare mám navrchu klasickou pískovanou ambassadorku, rezonanční bych koupila asi http://kytary.cz/remo-ambassador-hazy-c ... /HN021504/

10" přechod bych vzala asi taky pískovanou http://kytary.cz/remo-encore-diplomat-p ... /HN103949/ a rezonanční http://kytary.cz/remo-ambassador-hazy-c ... /HN021501/

12" bych
asi taky dala pískovanou http://kytary.cz/remo-encore-diplomat-p ... /HN103950/ a rezonanční http://kytary.cz/remo-diplomat-hazy-cir ... /HN105269/

14" kotel bych dala asi tuhle http://kytary.cz/remo-encore-pinstripe- ... /HN103979/ a rezonanční http://kytary.cz/remo-ambassador-hazy-c ... /HN021504/

Kopák bych nechala zatím tak jak je, až bych zase měla peníze investovala bych do blan na kopák :-)

Takže na co se vlastně ptám, chtěl bych se zeptat, vzhledem k tomu že žánrově je to tak trošku univerzálnější jestli by jste nějakou blánu dali vyloženě jinou a proč :-)

Předem díky za rady a hezký svátky :-)
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Blány na SONOR force 505 prosím o radu :)

Příspěvek od Monikad »

Ahoj Janny,
předně jsem ráda, že potkávám další "drums-girl"... zase tolik nás není, tak je fajn se znát navzájem.

K těm blánám: dovolila bych si nesouhlasit s tvým výběrem pískovaných modelů. není na tom nic zlého no v rámci stylu, který hraješ stejně specifika pískovaného povrchu neužiješ. Sama jsem také rockerka a tak vím, co mluvím. Doporučím ti spíše klasiku v tomhle žánru od REMO, tedy čiré PinStripe! Ze svého nástroje to dosaneš při slušném ladění o kus lepší zvuk, než v téhle třídě lze čekat a navíc ti dík tlumícímu okruží nebudou nepřirozeně přeznívat. Dostaneš krásný a dunivý rockový zvuk!
Když budeš i dobře kupovat, můžeš navíc velmi dobře ušetřit dík nákupu blan v sadě (např.: http://www.eorchestr.cz/blana-Remo-Enco ... det,102132 ). :idea:

Na bubínek je ta AMBASSADOR v písku velmi dobrá, i když s ní jak s jednovrstvou můžeš mít trochu problémy co se týče nežádoucího přezvuku a zvonění ve vyšším ladění. Ale je to dobrá volba. Alternativně bych mohla doporučit POWER STROKE 3 v písku, ta je tlumenější a tedy pokud si moc nefandíš s precizním laděním, nebo snad pro bubínek nižší kvlitativní třídy.... ta je to ještě lepší volba. :wink:

Na kopák bych dala opět POWER STROKE 3 ale v provedení BASS CLEAR a v místě dopadu beateru pak nalepovací Fallam slam terčík :!:

Uvedené "oblanění" mám osobně odzkoušeno mnohaletým hraním a na různých soupravách.

Vím, že jsi psala, že kopák zatím řešit nechceš no opět ti navrhuju, aby si spíše v této chvíli nechala rezonančky "napotom" (převozky v tomhle ohledu zatím musí stačit) a pořešila si hlavně hrací blány. V tom je ten zvuk bubnů vidět a slyšet nejvíc 8)

Přeji hodně štěstí do hry, dobré spoluhráče a pokud bys něco dalšího kolem bubnů chtěla vědět, klidně se ptej :)) nebo klidně i napiš soukromou zprávu.... :wink:
Naposledy upravil(a) Monikad dne 26.12.2009 10:40, celkem upraveno 2 x.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Až budeš řešit rezonančky, běž rozhodně do DIPLOMAT..... všude. :idea:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
pehve

Příspěvek od pehve »

ano, do punku/rocku bych písek na tomy taky neobouval, pokud není potřeba hra štětkama tak ani na snare.
Moniko dobrý tip s tím setem :!:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pehve píše:ano, do punku/rocku bych písek na tomy taky neobouval, pokud není potřeba hra štětkama tak ani na snare.
Moniko dobrý tip s tím setem :!:
Díky :wink: Na snare je to klasika s pískem. Už jsem zkoušela čirou na snare, ale prostě to není ono...

Jo, a mimochodem, už si mě tady viděl radit špatně??? :roll: :D :D
Janny

Příspěvek od Janny »

Ahoj :-) Tak teda díky za rady, půjdu do té sady a s rezonančkama počkám :)

Já vím že celý 505 nejsou nijak slavná záležitost, prostě levný bicí :-) Nadruhou stranu jsem ráda že jsem šla do těhdle bazarovek a nekoupila jsem nějaký nový staggy :D No ten snare je prostě plecháč, časem až budu mít zase nějaký peníz navíc bych si chtěla koupit nějakej dřevěnej :-) Já nemám ani brigádu, tak jsem ráda aspoň za ty moje sonory :-)

Jinak budu teda off topic, ale i tak. Dostala jsem od Ježíška dvojšlapku (http://kytary.cz/mapex-double-pedal-pro ... /HN096987/) a docela mě mile překvapila, protože je to ta levnější série. Mám z ní radost, pohrála jsem si nastavením a chod má pěknej :-)

Jo a ještě náhodou někdo nevíte o nějakým inzerátu na levnější ride ? :-) Můj starý plecháček amati je celekm slušně naprasklej a mimoto, že se mi nelíbi jeho zvuk se bojím, aby si o to malej brácha nevypíchl oko :D Myslela jsem že po Vánocích by se tu nějaký z té levné nižší cenové kategorie mohl objevit, ale nenašla jsem :( Myslela jsem že nějakej okolo 1000,- na bazaru najdu a ono né :-)

A jéjé, to je dlouhá OT slohovka :) A ještě jednou díky za rady :-)
pehve

Příspěvek od pehve »

Monikad píše:.....Jo, a mimochodem, už si mě tady viděl radit špatně??? :roll: :D :D
zrovna si nevzpomínám ale muže to být skleroza v pokročilým stadiu :lol:

Janny za litr činel koupíš, jestli ne ted tak časem...dej si inzeráty, sleduj bazary....
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

JANNY, zdá se že máme hodně společný vkus, co se týče bubnů :roll: :wink:
Taky bych vyměnila v tvé situaci plechový bubínek za dřevěný.

S bubnma jsi udělala dobrý rozhodnutí, myslím že jako bazar nebyly drahé a hrají slušně, alespoň co jsem slyšela sama....... ta dvojšlapka taky není zlá, i když je potřeba počítat s tím, že objí není žádný špičkový model. Ale nejde vše hned a pro tuto chvíli určitě SUPR!!!! :!:

Co se týče plechů, tedy konkrétně RIDE za litřík..... no dá se samozřejmě, ale dobře vybírej. Opravdu by musela být docela klika, abys našla něco renomovnější značky v dobrém stavu a zvuku sedícího do tvého stylu ( v rámci styl a tvé cenové relace bych tak asi nejlíp viděla nějaký ALCHEMY Art, nebo SABIAN B8 PRO,... a i tak by to byla ukrutně báječná cena).
Nebála bych se i neznámých značek, no ty by to chtělo si na vlastní ucho oťukat a poslechnout. Spoléhat jen na Net a na zvukovou ukázku, to bych fakt neriskla. Potřebuješ trošku masivní ride, aby řádně "zvonil". levné a "noname" značky zpravidla na materiálu hodně šetří a to pak není ono...

Nebo ještě vydrž, přišetři pár stovek a někde kolem 2 tisíc už je to o moc lepší. Sama jsem třeba byla moc překvapená 20" ridem STAGG DH Briliant rock !!! je potřeba ale vybírat konkrétní kus!! každý zní jinak.

.. a nebo bys musela narazit na takového blázna, jako jsem byla třeba já na začátku léta, kdy jsem prodala mix plechů SABIAN B8 a B8 PRO za nějakých necelých 8 táců komplet. Byla tam 14 hajtka, 16 a 18" crash, 10" splash, 14" minichina, 18" crash/ride a 20" ride.... celý to bylo sotva za plovinu nákupky, ale já přezbrojovala na ANATOLIANy a tak jsem to chtěla mít pryč z baráku :wink: Inzerát mi na to visel snad den, víc ne, a hned v sobotu na kšeftě si pro to kupec přijel.... poslehl si moje poslední hraní, lidi zatleskali a on si to sundal ze sady rovnou na podiu :) ... já mu k tomu jako bonus dala ještě starší látkový polstrovaný bag s logem Sabian :wink:
----------
PEHVE, nejsi sklerotik...... :wink:
Janny

Příspěvek od Janny »

Tak že to není špička určitě vím, ale nadruhou strasu si říkám, že každej na něčem začínal :-) Byla jsem u kamaráda má bicí Amati řekla bych v hroznám stavu, před kopákama basy piv aby neujížděly a tak, tak jsem si říkala, že jsem na tom ještě dobře :-) :D

S tím činelem teda asi ještě počkám, ono to zas tak nespěchá :-) Ty činely stagg to chce fakt hodně vybírat, ale to asi každý :-) Nadruhou stranu činely stagg je to jediný, co mě od nich nezklamalo :-) Mám od nih crash i hi-hat, crash zvuk se mi libí, ta hajtka je taková průměrná :-) No nejhorší je nic :-) :D Myslím, že bych od staggu mohla být pěkná china :-)

Jinak už se nám začíná rýsovat kapela :-) Z toho mám obrovskou radost :-) Ale v té zkušebně kam budem chodit bicí jsou, tak je to v pohodě :-) Hraju sice teprv rok, ale na druhou stranu proč ne :D Myslím, že než se sehrajeme našetřím i na ten ride 8)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Janny: však jo, myslím že pro to máš začátku velmi Slušně vybavení. Stejné komponent Nejdůležitější je to, co je mezi židlí soupravou !!!!! : wink::) Kamos s tema basama s pivem .... ne Raději bych mu pomohla s tím pivem teda: shock:: D

Kapla si na to s tou chinou! Skoro 2 roky jsem Měla STAGG DH Brillant rock 18 "chinu byla Jedním slovem Úžasná! Přesně ten suchý tříštivý zvuk, jaký od Číny čekám!
Jak jsem ale sla do Anatolian, tak jsem ji prodala (musím rict že pro docela draho), byla o to Řezba mezi zájemci! No ale i kdyľ mám 2 NVE Chiny od Anatolianů, stejne roste na 100% není ono! To jsem vybírala ze spousty typu bezpočtu kousků!

Stejne tak jsem Měla v historii možnost vlastnit nějaké chiny od MEINL, něco od PAISTE, ... ne stejne, DH STAGGácká byla nejlepší.
Janny

Příspěvek od Janny »

Jojo china se mi líbí, tak třeba za rok na další Vánoce :-) :D

Ještě takovej dotaz k těm blánám, po jak dlouhé době je třeba je zase vyměnit ? :-) Já vím že je to dost indiviuální podle toho jak často se hraje a taky jakou silou, ale tak zhruba jak často měníte?? :-)

Jo a sehnala jsem na barazu pěknej cowbell (a je teda pořádnej :) ) byl by k tomu dobrej tento držák http://kytary.cz/tama-drzak-cowbellu-cbh-20/HN082188/ ? Cowbell mám tento Obrázek
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

S blánama je to opravdu individuální. Když pominu výměnu z důvodu protržeí (a to se mi stalo asi 3x za 25let), tak blány měním až když jsou tzv. vytlučené. tedy jsou už nenaladitelné a na první poslech už je poznat, že ztrácí na barevnosti zvuk.

V praxi to je asi cca za rok na bubínku a ty ostatní mají interval o trochu delší....

Samozřejmě pomíjím takové ty školácké chyby, kdy ěkdo bije paličkou se štíplou špičkou do málo vypnuté blány a vytváří důlky... to je prasečina a chyba některých rádoby umělců.....
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Ten držák na cow bell... mám něco podobného od Gibraltar, i když tady to zrovna používám na tambrínku. Dobrý držák! :wink:
http://monikad.rajce.idnes.cz/RED_GUITA ... C01118.JPG
Janny

Příspěvek od Janny »

paráda takže už mám seznam všeho čím bych chtěla (prozatím) upgradovat soupravu :D Zatím jen seznam, vždycky postupně když budu mít peníze tak přikoupím :-)

Tak s našíplou paličkou problém nemám, mám ty aheadky :-) A volné blány taky ne, jsou všechny napnutý :)

Tak teda ještě jednou díky za všechny rady a hezkej novej rok :-)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

JANNY, počítej s tím, že nikdy nebudeš mít hotový seznam všeho, co chceš na soupravě mít :D :D
Vždycky budeš chtít něco dalšího, nebo lepšího...... :roll: :idea:

S těma Aheadkama si mě docela dostala. na jednu stranu řešíš každou korunku, máš levnější soupravu, mizerné blány a levnější plechy, no přesto máš jedny z nejdražších paliček na trhu!! (to že mi ty Ahead nesedí a nepovažuju za šťastné mít hliníkové paličky - to v tom roli nehraje, to je jen můj názor) :shock:
Ale tak máš je a vyhovují, tedy houby zle, že o... :wink:

Přeji ti taky hezký nový rok, zdraví, pevný nervy, trpělivost a šikovné ruce, železný zadek (to vše hlavně v prvních letech hraní a zkoušení potřeba nejvíc), pohodové spoluhráče, kopec dobré muziky, štěstí a rozrůstající se počet fanoušků!!

PF 2010 přeje Monďa
Janny

Příspěvek od Janny »

Že seznam nebude nikdy kompletní to chápu :D

No s těma aheadkama to je tak :-) Já jsem nechtěla kupovat pořád nový dřevěný paličky a chtěla jsem aby mi vydržely :-) Ty aheadky jsem koupila od pána který říkal, že mu nevyhovují a že zůstane u dřeva :) Tudíž jsem za ně nedávala těch 920 nebo kolik vlastně stojí nové :-) Já vím, někomu nesedí a nebo by je vůbec za ty prachy nechtěl, ale mě s si nima hraje dobře :-)

Ale zase jsem někde četla, že někomu uprostřed písničky an okncertě odletěla ta bílá hlavička, ale že to s paličkama dohrál. To musel slušně odrovnat blány :-) Takže nadruhou stranu to ten problém tak neřeší :-)

Tak teda přeju hodně pohodových odehraných koncertů v roce 2010 a i v těch dalších :-)
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“