Les Paul & PRS
Pravidla fóra
Re: Les Paul & PRS
me to proste prijde fyzikalne nemozny, proto jsem takovy skeptik
ale treba u nekterych zazracnych kusu to jde.
- citizen.one
nj, tak jsem proste mel stesti
nicmene kdyz jsou i kusy ktery pak neladej, tak by od nich bylo solidni davat na vyber pro ruzny potahy...
Fyzikálně nemožné to není, jde o to, že všechny běžné sady strun mají tři poředené a tři holé struny, jejichž tloušťka a tah se mění v určitém poměru, a to tak, že stačí jedna rovná hrana pro opředené a jedna pro holé, posunuté o určitou vzdálenost. A mezi různě tvrdými sadami stačí změnit úhel hran vůči strunám - a bohudík u obou hran stejně. A pokud jdeš s kobylkou nahoru, potřebuješ strunu delší, a přírůstek délky je podél kobylky rovnoměrně rozložený - takže stačí celou kobylku posunout a pootočit. Tak jsou vymyšlené běžné sady strun. Na akustikách máš všude stejnou kobylku a ladí to, ať tam máš devítky nebo čtrnáctky (pokud je kytara v dobrém stavu a má správně seřízený krk).
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jsme na tom zcela stejně... Holt jsem radši, když je víc hýblátek a víc možností, jak seřizovat...Kinx píše:me to proste prijde fyzikalne nemozny, proto jsem takovy skeptikale treba u nekterych zazracnych kusu to jde.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008