Drnční strun na Xpose
Pravidla fóra
Drnční strun na Xpose
Tady jsem si objednal elektrickou kytaru Xpose http://www.musiccenter.cz/Xpose-NST-Pac ... m/:3:34193 .Když jsem přejel po stunách slyšel jsem jenom chvění struny D,B,E nejtenčí, ale ostatni hrájí normálně jak by asi měli.Myslel jsem, že s tím nic není když ještě není naladěná, ale já jí naladil a pořád.Je to trochu slyšet v kombu, ale zase ho musím mít nahlas, aby když hraju abych neslyšel jak to na kytaře drnčí.Zkoušel jsem seřizovat kameny, ale když jsem ladil nemohl jsem tu strunu naladit, protože mi tu strunu nenajde.Všichni kolem mi říkají, že to má mít takový zvuk, že stejně když hraju tak to jde z komba.tak nevím jistli jí mám vyměnit.
- ...EDGE...
Re: Drnční strun na Xpose
Zvedni si dohmat, viz:
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... t3865.html
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... t3865.html
Tak že jak jsou kameny tak tam to zvednu a je to.A s hlavou taky něco.
- ...EDGE...
Jojo, mrkni se na krk jestli ma spravny pruhyb a trosku zkus zvednout dohmat, to das.
Já vím, že už moc otravuju, mohl bys takový zrychlený návod.Z boku u kobylky jsou takový šrouby s těma něco napínám a povoluju.Tak si povolím krk a ty šrouby z boku kobylky a zvednu kameny u těch strun co se chvějou.Nebo mi napiš jak bys to uělal ty dík.
- ...EDGE...
Vis co, ja mam uplne jiny typ kytary nez ty, radsi pockej az ti poradi nekdo, kdo ma stejny typ kytary, ja se ve Stratech nevyznam a nevedel bych moc cim hybat 
-
Teorge
Zkus se mrknout na tohle http://www.icepoint.com/guitar/Setting% ... %20guitar/
Mechanické drnční strun je časté... pokud ho neslyšíš i z komba, ale jen na sucho tak bych ho neřešil
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
asi takMastr píše:Mechanické drnční strun je časté... pokud ho neslyšíš i z komba, ale jen na sucho tak bych ho neřešil
- ...EDGE...
Zkracuje to dozvuk, tlumi ton, a je to docela neprijemne obcas 
Jasně, ale to musí být fakt šílené drnčení... Pokud je to začátečník, který beztak přešel z akustiky tak podvědomně hledá chyby úplně všude. Taky si pamatuju, že když jsem měl první elektriku tak jsem si při hraní na sucho říkal : bože proč to tak drnčí :. Pokud to fakt nejsou extrémy, které ti rapidně ovlivňují zvuk i při hraní přes kombo (kolísání zvuku atd.) tak to vůbec neřeš.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Já taky, ale místo abych si na to zvykal jsem to seřídil aby to nedrnčeloMastr píše:Pokud je to začátečník, který beztak přešel z akustiky tak podvědomně hledá chyby úplně všude. Taky si pamatuju, že když jsem měl první elektriku tak jsem si při hraní na sucho říkal : bože proč to tak drnčí :.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...