Drnční strun na Xpose

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
ata

Drnční strun na Xpose

Příspěvek od ata »

Tady jsem si objednal elektrickou kytaru Xpose http://www.musiccenter.cz/Xpose-NST-Pac ... m/:3:34193 .Když jsem přejel po stunách slyšel jsem jenom chvění struny D,B,E nejtenčí, ale ostatni hrájí normálně jak by asi měli.Myslel jsem, že s tím nic není když ještě není naladěná, ale já jí naladil a pořád.Je to trochu slyšet v kombu, ale zase ho musím mít nahlas, aby když hraju abych neslyšel jak to na kytaře drnčí.Zkoušel jsem seřizovat kameny, ale když jsem ladil nemohl jsem tu strunu naladit, protože mi tu strunu nenajde.Všichni kolem mi říkají, že to má mít takový zvuk, že stejně když hraju tak to jde z komba.tak nevím jistli jí mám vyměnit.
...EDGE...

Re: Drnční strun na Xpose

Příspěvek od ...EDGE... »

ata

Příspěvek od ata »

Tak že jak jsou kameny tak tam to zvednu a je to.A s hlavou taky něco.
...EDGE...

Jojo, mrkni se na krk jestli ma spravny pruhyb a trosku zkus zvednout dohmat, to das.
ata

Příspěvek od ata »

Já vím, že už moc otravuju, mohl bys takový zrychlený návod.Z boku u kobylky jsou takový šrouby s těma něco napínám a povoluju.Tak si povolím krk a ty šrouby z boku kobylky a zvednu kameny u těch strun co se chvějou.Nebo mi napiš jak bys to uělal ty dík.
...EDGE...

Vis co, ja mam uplne jiny typ kytary nez ty, radsi pockej az ti poradi nekdo, kdo ma stejny typ kytary, ja se ve Stratech nevyznam a nevedel bych moc cim hybat ;)
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Mechanické drnční strun je časté... pokud ho neslyšíš i z komba, ale jen na sucho tak bych ho neřešil
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
NHK

Příspěvek od NHK »

Mastr píše:Mechanické drnční strun je časté... pokud ho neslyšíš i z komba, ale jen na sucho tak bych ho neřešil
asi tak :!:
ESP LTD EC-401 BK LANEY TI15-112 MONSTER Rock-12
ObrázekObrázekObrázek
...EDGE...

Zkracuje to dozvuk, tlumi ton, a je to docela neprijemne obcas ;)
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Jasně, ale to musí být fakt šílené drnčení... Pokud je to začátečník, který beztak přešel z akustiky tak podvědomně hledá chyby úplně všude. Taky si pamatuju, že když jsem měl první elektriku tak jsem si při hraní na sucho říkal : bože proč to tak drnčí :. Pokud to fakt nejsou extrémy, které ti rapidně ovlivňují zvuk i při hraní přes kombo (kolísání zvuku atd.) tak to vůbec neřeš.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Mastr píše:Pokud je to začátečník, který beztak přešel z akustiky tak podvědomně hledá chyby úplně všude. Taky si pamatuju, že když jsem měl první elektriku tak jsem si při hraní na sucho říkal : bože proč to tak drnčí :.
Já taky, ale místo abych si na to zvykal jsem to seřídil aby to nedrnčelo :wink: Pak jsem se naučil hrát na elektriku jemněji a mohl jsem si o kus snížit dohmat. Každopádně třeba v punku je pochopitelné že s tím drnčením nejde nic dělat, to drnčí kolikrát i akustika. A rozhodně to nevylepší měkčí trsátko, spíš naopak. Já doporučuji kromě seřízení kytary také získat trochu citu v pravačce, a na to si pořídit o stupeň tvrdší trsátko. Tvrdší v tom hodně pomůže, protože se neohne když za to člověk zabere moc, a má větší dynamiku. Pak si na něj buď zvykneš nebo ti s ním nepůjde hrát a vrátíš se k měkčímu.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“