Kytara pro jazz,blues

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
termyx

Re: Kytara pro jazz,blues

Příspěvek od termyx »

Atkins píše:Slušná volba - příjemné jsou na ní dvě věci, varitone a jemné dolaďovače na struníku. Ale doporučuji velkou obezřetnost při výběru, nekupovat hned první, kterou přivezou, i tyto nástroje se už bohužel vyrábějí v Číně a je tam velký rozdíl mezi jednotlivými kusy.
jemné dolaďovače jsou (mi) úplně k ničemu(mam ty šroubky vyndaný), když kytara nemá zamykací nulťák a varitone teda nepoužívam nikdy..ale to je možná otázka vkusu a varitone na originálu jsem nezkoušel(pokud je tam nějaký rozdíl)...

mám tam gibson snímače (u kobylky silnější typ, než v originálu) a se zvukem jsem naprosto spokojen..v konfiguraci, co mám, je kytara velmi všestranná.. krásně zvládá cinkavé stratovské věci, ac/dc, i silnější zkreslení..

rozhodně je to elegantní dáma hodná pozornosti..
to a to a za chvíli zas tohle
panedge

Příspěvek od panedge »

termyx píše:
Atkins píše:Slušná volba - příjemné jsou na ní dvě věci, varitone a jemné dolaďovače na struníku. Ale doporučuji velkou obezřetnost při výběru, nekupovat hned první, kterou přivezou, i tyto nástroje se už bohužel vyrábějí v Číně a je tam velký rozdíl mezi jednotlivými kusy.
jemné dolaďovače jsou (mi) úplně k ničemu(mam ty šroubky vyndaný), když kytara nemá zamykací nulťák a varitone teda nepoužívam nikdy..ale to je možná otázka vkusu a varitone na originálu jsem nezkoušel(pokud je tam nějaký rozdíl)...

mám tam gibson snímače (u kobylky silnější typ, než v originálu) a se zvukem jsem naprosto spokojen..v konfiguraci, co mám, je kytara velmi všestranná.. krásně zvládá cinkavé stratovské věci, ac/dc, i silnější zkreslení..

rozhodně je to elegantní dáma hodná pozornosti..
Zajímalo by mě jakej je rozdíl zvuku mezi Sheratonem a Lucille,de mi hlavně o ty výřezy,jasně Sheraton nemá snímače Gibson ale i tak by mě zajímal rozdíl jestli si je třeba neporovnával
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Co se těch odstranění výřezů týče, tak jsem slyšel že to byl požadavek B.B. Kinga, který se chtěl vyvarovat vazbění. Co je na tom pravdy ti však nepovím...
Brunot

Příspěvek od Brunot »

No skutečně na ten Vox nenahrabu :( to je už moc. Jako nahrabal bych, ale to bych pak tu kytaru kupoval až za dva roky :D Více méně asi seberu tu Lucille. Je tam všechno co chci.

Před Lucille sem přemýšlel o:

http://www.musiccenter.cz/Epiphone-Broa ... P/:3:29193

Myslím ale že se s Lucille moc porovnat nedá a hlavně je to lubovka narozdíl od L. Taktéž nevím, jestli bych jako začátečník zvládal feedback.
Sem skutečně spokojen s výběrem :)
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Ano, ted jeste jit to otestovat osobne :D
Brunot

Příspěvek od Brunot »

Kluci , jěště by tu něco bylo...

Kdyby jste v této cenové relaci vybírali lubovku, jaká by to byla?

http://www.musiccenter.cz/Epiphone-Joe- ... P/:3:29204

Slyšel sem na ni víceméně chválu, ale bylo doporučeno vyměnit epiňácké snímače. Co na ni říkáte vy?
Zajímá mně to, rád bych vědel nějaké názory i z domácí pudy.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
termyx

Příspěvek od termyx »

panedge: hele, to nevim, já sheratona nezkoušel...ale kromě zpětný vazby by tam moc velký rozdíl být neměl (pokud není ve dřevě)

ano, výřezy si king nechal odstranit a můžu říct, že bez výřezů se mi líbí o moc víc, než ostatní pololuby s f-kama..:)
to a to a za chvíli zas tohle
panedge

Příspěvek od panedge »

termyx píše:panedge: hele, to nevim, já sheratona nezkoušel...ale kromě zpětný vazby by tam moc velký rozdíl být neměl (pokud není ve dřevě)

ano, výřezy si king nechal odstranit a můžu říct, že bez výřezů se mi líbí o moc víc, než ostatní pololuby s f-kama..:)
začínaj sem mi sbíhat sliny na tu Lucinku 8)
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
burizon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od burizon »

Bluess hraju na tuhle
http://www.glguitars.com/instruments/Tr ... /index.asp
Měli ji u Houdků v Plzni za necelejch 17k a už jenom spokojeně vrnim :)
Ernie Ball regular slinky 0.10 -> Fender Deluxe 05´ -> GL ts ASAT Bluesboy semi holow,((Tenson neznámo)) -> Vox Tonelab ST -> Boss TU - 2 -> Dunlop Cry baby GCB 95 -> Boss BD - 2 -> Crate DXJ112, (Roland CubeX15), Akustiky Yamaha a Hohner
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Musím napsat, že mám výhrady téměř ke všemu, co zde čtu, což se mi tu ještě nestalo. O nic moc sice nejde, přinejhorším si koupíš blbost, kterou budeš za čas měnit, ale stejně mi to nedá.

1. Pokud chceš kytaru na jazz, popřemýšlej, jaký zvuk chceš a jakého kytaristu máš asi tak nejraději. Rozdíly ve zvuku jsou obrovské.

Mike Stern hraje na Telecastera s HB u krku + detuner a zkreslení.
Joe Pass na lubovku a jakýkoliv zesilovač, pouze čistý zvuk.
Reinhardt měl akustiku Selmer s věstavěným rezonátorem
Hádej, co měl Les Paul :D
Gambale má Yamahu + akustiky
Scofield celojavorovou pololubovku + chorus
All DiMeolla - Les Paul a Ovation + synt.
Christian lubovku se singlem u krku
Někdo používá i nylonku, midi kytaru............

Základem je vždy barevný a dynamický čistý zvuk a jeho případné úpravy. Osvědčené značky aparátů jsou: tranzistory - Roland, Polytone
lampy - z těch dostupných Fender ( Vox je na mainstream jazz blbost ), ani Laney LC 15 není pro studenta marný. Třeba Black Heart je moc tvrdý.

Z levných kytar se dá vybrat mezi Epiphone a Aria ( sám mám FA 77, doosazenou snímačem Kent Armstrong Johny Smith a často na ní hraji, i když jinak používám daleko dražší nástroje )

Epi - Joe Pass většinou nehraje dobře a má divný profil krku. Sheraton je docela oblíbená kytara. Asi by stálo za to najít si a načíst něco o konstrukci jazzových kytar a naposlouchat, jaký zvuk chceš mít a pak vybírat.

Zajímavé je, že Scofielda jsem slyšel live na Messu i Voxe. Chorus používal klasický Boss i rackový Lexicon a pokaždé měl téměř stejný a pro něj typický, rozladěný a nakreslený tón, jaký nikdo jiný nemá.

PS: B.B. King NEHRAJE JAZZ!
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jazzmane, jen drobná oprava, Al DiMeola již dlouho jede na PRS, už slušnou řádku let je jejím firemním ksichtem a dokonce má tu šílenou signaturu...

Obrázek
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

No jo! Laughlin už taky pohodil akustiky! :cry: Byl jsem na jeho pražském koncertě, neříkám, že to bylo špatné ale jsem přesvědčen, že mu ty akustiky seděly daleko víc.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Nero píše:Jazzmane, jen drobná oprava, Al DiMeola již dlouho jede na PRS, už slušnou řádku let je jejím firemním ksichtem a dokonce má tu šílenou signaturu...
jj a často ji hraje simulovanou na Ovationa, místo aby přehodil kytary, a kupodivu to zní fakt dobře
Brunot

Příspěvek od Brunot »

Ahojte, oživuju starší téma neboť se hodně věcí změnilo.Už sem skoro koupil tu Lucillem, ale prostě mě to stále tahalo k lubovkám. Po mnoha diskusích s Jazzmanem sem chtěl sebrat Epihphone Regenta+ snímač od Benedetta. Ale když sem to skoušel a skoušel stále to nebylo ono. Teď se mi naskytla možnost koupit Craftera FEG 750 za 490 eur(někde kolem 15000 kc) z puvodnich 28000. Hraje celkem dobře ale nemám s těmito kytarami žádnout skušenost ani sem o nich neslyšel. Jestli by o tom Crafterovi někdo věděl něco víc napište sem. Jinak se mi taky zalíbil Ibanez PM35. Teď už se neptám jakou kytaru, ale jak na tom ten Crafter je protože ho nenám. Našel jsem jednu pozivtivní recenzi ale jinak nic víc. Recenze často bývaj... Řekněme ne tak úplně pravidvé.
Anvil

Příspěvek od Anvil »

Fender American Standard Strat / Cort MMP-3 / Taylor GS Mini/ HOT Amps Stormy Blues, HOT Amps 212 box, Fender Hot Rod
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

To ani nemohlo být ono, protože je to překližka, překližka je kompromis.Stále platí, že když nemáš hodně peněz, je lepší pořídit slušnou pololubovku, třeba toho Sheratona, na kterého hraje mraky lidí a jsou s ním spokojení.
Kytara s plovoucím snímačem bez masivní desky je prostě blbost. Jiná věc je nástroj se špalkem uvnitř, tam tón tvoří špalek a desky můžou být z kvalitní překližky.
Mimochodem, koukal ses na Jolana.eu ? Tornada budou slušné nástroje a žádné šikmé oči při výrobě.
Brunot

Příspěvek od Brunot »

Teď nevím na co reaguješ. Ten Crafter je americký. Jolany nemám v oblibě ale kdo ví. O Sheratonovi přemýšlím ale stejně mám raději lubovky. Chodím koukat po všech hudebninách v mém okolí.
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

To sis tedy naběhl. Crafter FEG 750 a americká? Americká ze Soulu ( a to přinejlepším ). 28 000 za novou? A čeho 28 000? Bukvic, žaludů,oblázků? Protože korun rozhodně ne.
Lubovky Crafter jsou podivné nástroje, u kterých výrobce dbá hlavně na to, aby je dostečně zalil polyuretanem a zamaskoval mizerné materiály. Mají mizernou ergonomii a nijakou dynamiku.

http://kultura.hyperinzerce.cz/hudebni- ... --nabidka/

Na nové Jolany jsem ještě nehrál, ale měly dobré testy. On v této kategorii kytar není moc výběr. Moje žákyně zrovna shání to, co Ty, tak jsme byli zkoušet Epi Joe Pass, protože se jí moc líbil, ale po zapnutí do lampového komba ji láska hned přešla.
Brunot

Příspěvek od Brunot »

No taky se mi ta cena nezdála, hlavně po tom co sem to skotroloval na netu. Pěkná odrbovačka, prodavač mě na ni přehováral. Radši ňsem ji ale nebral protože kdo ví, teď sem rád. Stejně to vidím na něco o Epi nebo Ibanez Artcore. Ono si taky myslím že to nějak božsky v téhle cenové relaci hrát nebude, ale de mi to abych dostal něco hodné té ceny. Vím že to nebude Gibson, ale mnoho lidí si napr. toho Joe Passe pochvaluje(Na něm mě ale s**e ten podpis, nesnáším tyhle věci na kytarách). Ale co, to sou jen mé informace co by začátečníka a vím že ty jako skušený hudbeník by sis tohle nekoupil. Sto lidí, sto chutí.

EDIT: Jak se na to vidím nejlépe vychází Epi Broadway. Už sem sehnal i peníze, teď jenom zkoušet a najít dobrý kus.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“