Berserker amps

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
qwer
Odborník

Re: Berserker amps

Příspěvek od qwer »

me teda naprosto nevadi, ze to nema nejaky stupidni atest, ktery stejne v dnesni dobe podle me nerika vubec nic... kvalitni (a bezpecna) prace se pozna uz jen podle tech fotek na berserkerovych strankach, je videt, ze ten clovek vi, co dela... design je podle meho nazoru fantasticky a to odpoctove "cosi" je taky paradni vec :)

zvukove ukazky by me taky zajimaly, nicmene chapu, ze slyset neco na zivo je uplne jiny zazitek. bohuzel je to tak ale se vsim - kazdy aparat (aspon trochu dobry) hraje na zivo lip nez na nejake nahravce, kterou si pak doma clovek casto prechrchla na reprackach genius za 250 Kč.

nicmene by me velmi zajimal charakter zvuku... jestli je to spis amerika, nebo je to spis takovy stredovy brit... jak je to se zkreslenim, jestli to ma uhlazene zkresleni a nebo nejakou chlupatinu, jestli je to nejaketakove vintage udelatko a nebo se to chova moderne... kdyztak zkus neco hodit na nejaky uploadovaci server a hod sem odkaz, at se muzeme trosku zorientovat. je mi jasne, ze nevynikne cela krasa zvuku, ale clovek bude mit predstavu... stejne tady vsichni sjizdime katastrofalni zkomprimovane ukazky z yt, takze nas nejaka alespon trochu rozumne nahrana mp3 nezabije

taky bych se chtel zeptat, co je momentalne skladem.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pokud se to ma trochu rozsirit, tak jsou nahravky potreba, alespon nejaky. Kor ve chvili, kdy uz jsou hotove dost pekne stranky, nabizet tam jenom obrazky a popis je trochu na nic... Idealni by byly youtube videa predstavujici jednotlivy modely (takovy ty "recenze" jak dela ToneFactor, PGS a spousta dalsich) a kde by bylo videt, co vsechno se z toho da vytahnout, jak apec reaguje na krouceni potakama apod.

Podle me to za nejakej ten ztracenej cas stoji ;)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
miro

Příspěvek od miro »

Berserker píše:
Nero píše:Tvůrce těch aparátů a efektů se zde rozpovídal v sekci efekty.

Co bych viděl jako dobrný problém je to, že ty výrobky nemají žádný atest, čili bezpečnost je otázkou.

Znovu mi nezbývá než zdůraznit, že provádění atestů je něco, co je příliš kostrbatým procesem pro zakázkovou výrobu. Rizik při používání napětí okolo 500Vss. a až 1000Vst. jsem si vědom velice dobře. Neustále se snažím konstrukce zdokonalovat a osobně je nepovažuju za nebezpečné. Pro ty, kteří vlastní např. komba zn. Laney hrozí nebezpečí úrazu el. proudem dle mého názoru mnohem větší. Z tloušťky izolace vývodů výstupního transformátoru mi před nedávnem běhal mráz po zádech. Zkusím doplnit fotografií..drátky s PVC izolací 0,3mm naprosto nedostačují - jedná se s největší pravděpodobností o vodiče LiY, které mají sice výrobcem deklarovaných 900V, jedná se však o maximální přípustné špičkové napětí..otázka času. Jak známo polymerní izolace degraduje s časem a teplem.

Z hlediska legislativy pak stačí prohlášení o shodě (známý symbol CE, ze kterého si každý druhý číňan dělá srandu). I toto se do budoucna budu snažit nějak ošetřit..
Ano a právě o to jde. Nejde o atesty, jde o CE (prohlášení o shodě). To můžete bezproblémů udělat Vy sám, nebo jsou na to společnosti, které Vám toto CE vystaví.
(pro info pro ostatní - prohlášení o shodě má asi takovouto formu: Já výrobce XY prohlašuji, že můj výrobek je v souladu s následujícími normami - obvykle následují výčty evropských popř. českých elektro norem - správnost zapojení, elektromagnetické rušení jiných spotřebičů apod., datum, podpis). Jde jen o to, že v případě nějaké nehody je toto prohlášení bráno jako právní dokument - ručení za výrobek. Číňan to má u prdele, páč je nedohledatelný a v podstatě nepostižitelný (nebo jste někdo zaznamenal soudní procesy s čínskými výrobci šmejdů :-))
Nemyslím si tedy, že vystavení tohoto prohlášení by měl být nějaký problém. Na atesty s**e pes.
Berserker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berserker »

----------------------------------------
Naposledy upravil(a) Berserker dne 7.05.2018 12:30, celkem upraveno 1 x.
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Hej mě se ten web, co tam teďka máš, líbí. Je to stylový a hlavně miluju fotky, na kterých jsou s aparátama kočky :) (bez ironie)
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

Tady se hlásí další kočičák! Je to pěkná fotka!
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Troufám si oponovat.
Kvalitní aparát a nástroj musí jít dobře nahrát! Když dám před repro Fendera Bassmana, Twina, Buginu MK1, Bluesbreakera.... Shure SM 57, tak to prostě hraje a předchozích 40 let všem hrálo. Tón je tlustý, barevný, ohraničený, dynamický. Procházkovy kytary mají právě tu dobrou vlastnost, že se prosadí v mixu a mají dobrý zvuk ve všech nástrojových kombinacích. Vyrobit kytaru, která hraje hezky bez kapely a v mixu je nudná nebo zanikne už umí kdejaký Korejec. Předpokládám, že s aparáty je to úplně stejně.
Naposledy upravil(a) Jazzman dne 22.12.2009 17:12, celkem upraveno 1 x.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nasnimat sebelepsi apec neni sranda, kazdy mm polohy mikrofonu vyrazne meni zvuk. Nemluve o poloze aparatu v mistnosti, akustiky mistnosti, nahravacim retezci atd.
Snimani kytar je mozna trochu paradoxne asi nejnarocnejsi z celeho nahravaciho procesu, casto jen hledani polohy mikrofonu ci polohy v mistnosti zabere hodiny ( :!: ), a to bezne i v profi studiich (v zavislosti na tom, jak moc zvukari zalezi na tom, aby to znelo opravdu dobre). Rozhodne to neni tak, ze by se shurka strcila pred reprak a najednou to hralo jak na albu.
Somnus Aeternus
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

O tom,že nahrát el.kytaru je to nejtěžší už jsem četl mockrát, většinou od lidí, kteří nikdy nenatáčeli třeba smyčcové kvarteto, klavírní trio, nemluvě o velkém orchestru,opeře............, co si pamatuji, tak zlomové kytarové nahrávky v jazzu a blues vznikaly v podstatě na koleně, v rockové hudbě je to zjevně jinak, ale proč ne? Hudba je hra, tak když to někoho baví, ať si hraje :) Mě více baví starat se o skladbou, interpretaci, aranže, souhru a tak.

Když dám SM 57 šikmo před repro, naberu několik nastavení ampu a několik poloh mikrofonu, vždy si vyberu a pokud to dám na CD, tak je to zvuk jako z CD :idea:
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

wohma spise myslel z nahravaciho procesu co se tyce kytary, ne nastroju vubec
Berserker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berserker »

Naposledy upravil(a) Berserker dne 7.05.2018 12:31, celkem upraveno 1 x.
Berserker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berserker »

Naposledy upravil(a) Berserker dne 7.05.2018 12:31, celkem upraveno 2 x.
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

Berserker píše:Jinak, kočka je kamarádova, jmenuje se Julča. Žádná montáž nebo tak..je to momentka, a ani jsem ji k tomu nemusel nutit, prostě přišla a začala se k tomu kombu lísat, tak jak to kočky umí. Asi se z toho stane ústřední motiv :mrgreen: ..Hers Master's Choice :D
Kočky vůbec nemusíš nutit k tomu, aby ti zapózovaly s aparátem :-D Mě jenou dokonce vlezl kocour do reproboxu :-D
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

mel si mu neco pekneho zahrat
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Njn kočky totiž tím otíráním hlavy značkují svoje věci :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jo. Občas taky zadkem. :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Já ale nepsal nic o nekvalitní zvukovce ani o brnkání, aby sousedi nanadávali. Pak také nevím, o jakém věrném záznamu je řeč? Záznam přece NIKDY není věrný. Jde o to, aby byl dobrý, protože na co je někomu aparát, který nejde natočit?? A pak si říkám, že těžko bude někdo vybírat aparát od malého výrobce jinak než tím, že jej přijede vyzkoušet. A o dymanickém mikrofonu jsem psal proto, že se nahrávkou blízko u repra eliminuje nevhodný akustický prostor.

Mimochodem SM 58 je vokální mikrofon :roll:
Berserker píše:
Jazzman píše: ..no, a co kdybys třeba dojel a na koleně mi to nahrál, co? Já na to totiž teď vůbec nemám čas. Mám tolik zakázek, že už nejsem schopný se od rána do večera zabývat ničím jiným, než řezáním, broušením, navíjením.. A zrovna by sis mohl vzít svůj oblíbený mikrofon, který postavíš šikmo před kombo a pak to hodíme na CD :mrgreen: to bude šupec jak cyp :twisted: .
Prostě na to nemám techniku..mám tam sice jakýsi mikrofon Shure SM 58, stavěl jsem ho před bednu různě, rovně i nakřivo ale nepodařilo se mi dosáhnout věrného výsledku. Nějaké nahrávky se sice docela povedly, ale zase je to spíš takové brnkání, aby sousedi nenadávali (jak trefně poznamenal jeden z recenzentů), takže o dynamice aparátu to moc nevypovídá. Konzultoval jsem to s pár lidmi a shodli jsem se na tom, že bude potřeba zvolit jinou cestu..já si do hnízda kálet nebudu. Bude potřeba sehnat dobrý mix a kvalitní zvukovku. Koleno nekoleno.
No, a ti co měli dost kuráže, přijeli, hráli a mohli posoudit, ví o čem je řeč. Navíc je minimálně 50% takových, kteří na to stejně nedají a nějaké nahrávky je nikdy nepřesvědčí..dávám jim za pravdu. Někteří by rádi viděli dokonce videa. Jasně, mohl bych si i půjčit kameru a natočit videa na YouTube, ale takový přístup bude mít jedinou výpovědní hodnotu :roll: - že aparáty které stavím hrají, ale jak, to věru nikdo nepozná..teda dokud je nezkusí naživo.
Do léta budou nahrávky na novém webu. Teď se tím ale zabývat nemůžu..nemám kdy.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

bez nahravek ma ten web vypovedni hodnotu nula. apec muze byt sebelepsi ale precijen zvuk rozhoduje :)

souhlasim s Jazzmanem v tom ze el. kytara je jeden z jednodussich nastroju na zvuceni. co treba nazvucit dobre takovou bici soupravu nebo treba sbor? dneska jsou nahravaci technologie dostupny pro kazdyho a doma se daji na kolene delat fakt kvalitni nahravky, takze dost vymluv a vic ukazek :))
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jazzman píše:Záznam přece NIKDY není věrný.
To neni pravda, spousta lidi (hlavne vintazistu) si potrpi na vernem zvuku, proto taky nesnimaji aparaty zblizka, ale z mistnosti.
Jazzman píše:Mimochodem SM 58 je vokální mikrofon :roll:
Ano, a od legendarni nastrojove SM57ky se lisi pouze grillem a zvukove je temer totozny :roll:

Coz nic nemeni na tom, ze poridit nahravku dnes neni vubec problem. V nejhorsim zaplatit nejakeho toho mobilniho studiomana, ti nahravaji za babku a dojedou az domu.
Somnus Aeternus
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Wohma píše:
Jazzman píše:Záznam přece NIKDY není věrný.
To neni pravda, spousta lidi (hlavne vintazistu) si potrpi na vernem zvuku, proto taky nesnimaji aparaty zblizka, ale z mistnosti.
Jazzman píše:Mimochodem SM 58 je vokální mikrofon :roll:
Ano, a od legendarni nastrojove SM57ky se lisi pouze grillem a zvukove je temer totozny :roll:
tak 58 ma jinou vlozku ne? je taky pouzitelny ale 57 je lepsi.

jinak ne ze bych chtel vintagistum co snimaji mistnost (a dokonce podle toho posuzuji aparaty) krivdit, ale kolik takovych znas? ja ani jednoho, ani z doslechu. ne ze by se roomove nahravky nedelaly, ale jejich podle me uplny promile celkovy produkce. na pouziti nazivo je takovy pristup uz vubec zcestny.

podle me je proste mikrofon zblizka jednoduchy a ucinny reseni jak udelat ukazky ktery budou pro naprostou vetsinu humanoidu dost vypovidajici.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“