Co vás ovlivnilo abyste hrali na kytaru?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
cihiman1

Re: Co vás ovlivnilo abyste hrali na kytaru?

Příspěvek od cihiman1 »

Tak nevim jestli ještě někoho, ale mě ovlivnila hra Guitar Hero, když sem ji hrával na Xboxu s kámošema. Pak se mi dost líbila skupina Jacka Blacka Tenacious D.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Tenatious D super
cihiman1

Příspěvek od cihiman1 »

Ty jejich písničky na akustiku sou lehoučký a líběj se mi. PRostě paráda.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

cihiman1 píše:Ty jejich písničky na akustiku sou lehoučký a líběj se mi. PRostě paráda.
master exploder :D
cihiman1

Příspěvek od cihiman1 »

McKozias píše:
cihiman1 píše:Ty jejich písničky na akustiku sou lehoučký a líběj se mi. PRostě paráda.
master exploder :D
To sem ještě nezkoušel :lol: , každopádně se shánim po ty jejich pi*okytaře :lol: . na youtube je koncert, kde to jede na playback tahle písnička, ale stejně ji museli zahrát aspoň jednou.
Olihen

Příspěvek od Olihen »

rasomaso píše:Kdyz muj otec umiral na rakovinu oka, bylo mi teprve sest. Z te doby si toho moc nepamatuju, ale co mi utkvelo v hlave byly jeho posledni slova:
"Synku, v rodine mame takovou tradici. Muj dedecek, tvuj pradeda, byl slavny muzikant. Kdyz umiral, potreboval svoje dilo predat dal, a tak kdyz nastala soudna chvile, predal svuj nastroj memu tatinkovi, tvemu dedovi, a rekl: hraj jak nejlip umis. A zemrel. Kdyz byl tvuj deda na smrtelne posteli, rekl mi, ze kdyz budu jeho nastroj ctit a hrat na nej srdcem, dostanu se v zivote daleko. A mel pravdu. Uz je to davno, ale mel jsem svuj kus slavy, stejne jako on.
Nastal cas, predat zezlo synu. Hraj jak nejlip dovedes." a umrel.
Tehdy jsem jeste nevedel co to vsechno znamena, ale dnes uz vim jak to myslel.
Na rumbakoule hraju uz 15 let a troufam si rict, ze vim co to obnasi. Je to tvrda drina, ale vysledek stoji za to. Clovek se furt neco uci a tak jsem stale jeste na zacatku cesty. :)

/nuda v praci :lol:
:cry: :cry: :cry:
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
dfleischer

Příspěvek od dfleischer »

Mě ovlivnilo to, že na kytaru můžu hrát do konce života dokud neohluchnu, což je rozdíl mezi sportem, který můžu dělat do 30... no a ze skupin... Metallica
líp bych to vyjádřit nedokázal :)
NHK

Příspěvek od NHK »

Já to chtěl vždy zkusit, zahrát si muziku na který jsem vyrostl(Nirvana,Ac-Dc, Metallica,GNR....)ale pořád to tak nějak bylo v pozadí všech zájmů, až na podzim jsem se na youtube čirou náhodou dostal na lekci jak zahrát Back i black a najednou to bylo. 100% rozhodnutí že jdu do toho :D
ESP LTD EC-401 BK LANEY TI15-112 MONSTER Rock-12
ObrázekObrázekObrázek
Olihen

Příspěvek od Olihen »

dfleischer píše:
Mě ovlivnilo to, že na kytaru můžu hrát do konce života dokud neohluchnu, což je rozdíl mezi sportem, který můžu dělat do 30... no a ze skupin... Metallica
líp bych to vyjádřit nedokázal :)
no sport mužeš delat taky až do konce života,akorat je jasny že nebudeš vyhravat mistrovstvi sveta(i když jsou i taci kteři v 50ti nandavaj svejm 25 letejm kokurentum)
osobne sem znal nekolik lidi co sportovali až do 80ti nebo 90ti a byli o 100% vitalnější a zdravejší než ostatni stařici
u toho sportu je ale podminka že nesmíš vysadit,kdyby si třeba v 60ti 5 let nesportoval tak v tech 65 už ti začit znovu moc nepujde
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
ONeill55

Příspěvek od ONeill55 »

Mě ovlivnil film Perny den od Beatles chtel sem hrát jak George Harrison.....tak my tata koupil kytaru takhle sem začal..... :D
jesse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jesse »

na stredni sem zacal poslochat bloodhound gang, predtem offspring, a pak sem se dostal k nirvane a blink182, a pak este k pagode :) tak sem si rekl, ze chcu taky hrat :D navic dyz sem u kurtaka videl jak de jednodusse vytvorit chytlavy melodie, objednal sem elektriku aniz bych na to nekdy hral :)
come on over - do a twist!

Cort M600LH, Crate V18-212
h4cker1cz

Příspěvek od h4cker1cz »

Jednou sem byl u kamaráda, který hraje na kytaru a já ho ukecal ať mi to pučí (bože jak já škemral xD) tak mi to dal do ruky, zapl do komba a naučil mě Smoke on the Water, sice to bylo samý skříp-tón-skříp ale pocit to byl boží :) Pamatuju si, že hned jak sem došel domů, tak se ze sklepa vydoloval otcovu starou španělu s tuším čtyřma strunama a pokoušel se o toho smoka :D
Kytara: Behringer El Toro - na lepčí se pracuje
Apec: Behringer GM108 15W - na doma stačí
Efekt: Line 6 Floor POD
Struny: DR 0.09 Lite..
NHK

Příspěvek od NHK »

h4cker1cz píše:Jednou sem byl u kamaráda, který hraje na kytaru a já ho ukecal ať mi to pučí (bože jak já škemral xD) tak mi to dal do ruky, zapl do komba a naučil mě Smoke on the Water, sice to bylo samý skříp-tón-skříp ale pocit to byl boží :) Pamatuju si, že hned jak sem došel domů, tak se ze sklepa vydoloval otcovu starou španělu s tuším čtyřma strunama a pokoušel se o toho smoka :D
Riff Smoke byl taky první, kterej jsem zvládnul :twisted: Nic těžkýho, ale efektivní jako prase :twisted:
ESP LTD EC-401 BK LANEY TI15-112 MONSTER Rock-12
ObrázekObrázekObrázek
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

JJ, to byly časy :)
Učil jsem se ho na Jolaně v katastrofickém stavu (teď to stejně není o moc lepší... nechám to komplet překopat asi) ... A ta měla pouze jednu strunu... E tlusté :D A už jsem to valil...

Nicméně pak jsem natáhl struny a začal se učit blues, protože jinou učebnici jsem neměl. A dnes mne to blues proklatě baví :)
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Od tety syn mi zahrál začátek Sluneční hrob-slunečný hrob no a takhle ta celoživotní pouť začala 8)
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
lukas.kytarista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukas.kytarista »

Hodně mě ovlivnil kámoš u kterýho jsem hru na kytaru obkoukal hned za týden jsem kytaru měl doma a začal jsem se u toho kámoše učit.. Také mě ovlivnila skupina Katapult a Deep Purple, také kytarista Steve Vai a pár kytaristů od nás z města prostě se mě to nějak začalo líbít a tak jsem začal hrát taky ted toho vůbec nelituju a nechci s tím nikdy končit... :)
Kytary: Tenson Special (elektrická) | Clifton (akustická)
Kombo: Stagg 10 GA (10W)
Efekt: Line 6 Pocket POD Express (multiefekt)
Trsátka: Jim Dunlop | Brain
Příslušenství: Ladička - Seiko SAT 100 , Kabel - 2x Rockcable by Warwick(3m) , Popruhy - 1x Fender | 1x Stagg

"Peníze nemám, život nedám"
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Obrázek

Pro ty kdo neví tak asi největší průkopník elektrofonické kytary.

Jára Cimrman :twisted:
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

DL píše:Obrázek

Pro ty kdo neví tak asi největší průkopník elektrofonické kytary.

Jára Cimrman :twisted:
Á, další příznivec českého klasika :D Někdy si říkám, že by nebylo od věci používat tu zkušební kabinku pro houslisty, o které se mluví v semináři Za branami hudby :D
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

"Chci navštívit svou vlast, Böhmen"

Klasika
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
PATdevast

Příspěvek od PATdevast »

Matka, ktera mi přes můj odpor koupila pred dávnými časy první akustiku... Nějaká made in China, ale mam ji doteď, srdeční záležitost a navíc, kdo by ji asi koupil :D. Tehdy jsem byl dost nas*anej, protože me nutili chodit do nějakýho kroužku. Az kdyz jsem zjistil, ze si dokážu neco zahrat, třeba i pecky od Ivoše Jahelky, nebo dokonce bratří Nedvědů, me to chytlo. Pak časem prisla druhá akustika a pak elektriky. Myslím, ze vám tady to ani nemá cenu rikat, protože to budete cejtit stejně. Tohle je ta nejlepší věc, na kterou jsem se kdy dal!
Neber život tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“