Co vás ovlivnilo abyste hrali na kytaru?
Pravidla fóra
Re: Co vás ovlivnilo abyste hrali na kytaru?
Tak nevim jestli ještě někoho, ale mě ovlivnila hra Guitar Hero, když sem ji hrával na Xboxu s kámošema. Pak se mi dost líbila skupina Jacka Blacka Tenacious D.
Ty jejich písničky na akustiku sou lehoučký a líběj se mi. PRostě paráda.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
master explodercihiman1 píše:Ty jejich písničky na akustiku sou lehoučký a líběj se mi. PRostě paráda.
To sem ještě nezkoušelMcKozias píše:master explodercihiman1 píše:Ty jejich písničky na akustiku sou lehoučký a líběj se mi. PRostě paráda.
rasomaso píše:Kdyz muj otec umiral na rakovinu oka, bylo mi teprve sest. Z te doby si toho moc nepamatuju, ale co mi utkvelo v hlave byly jeho posledni slova:
"Synku, v rodine mame takovou tradici. Muj dedecek, tvuj pradeda, byl slavny muzikant. Kdyz umiral, potreboval svoje dilo predat dal, a tak kdyz nastala soudna chvile, predal svuj nastroj memu tatinkovi, tvemu dedovi, a rekl: hraj jak nejlip umis. A zemrel. Kdyz byl tvuj deda na smrtelne posteli, rekl mi, ze kdyz budu jeho nastroj ctit a hrat na nej srdcem, dostanu se v zivote daleko. A mel pravdu. Uz je to davno, ale mel jsem svuj kus slavy, stejne jako on.
Nastal cas, predat zezlo synu. Hraj jak nejlip dovedes." a umrel.
Tehdy jsem jeste nevedel co to vsechno znamena, ale dnes uz vim jak to myslel.
Na rumbakoule hraju uz 15 let a troufam si rict, ze vim co to obnasi. Je to tvrda drina, ale vysledek stoji za to. Clovek se furt neco uci a tak jsem stale jeste na zacatku cesty.
/nuda v praci
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Yamaha MOX6
-
dfleischer
líp bych to vyjádřit nedokázalMě ovlivnilo to, že na kytaru můžu hrát do konce života dokud neohluchnu, což je rozdíl mezi sportem, který můžu dělat do 30... no a ze skupin... Metallica
Já to chtěl vždy zkusit, zahrát si muziku na který jsem vyrostl(Nirvana,Ac-Dc, Metallica,GNR....)ale pořád to tak nějak bylo v pozadí všech zájmů, až na podzim jsem se na youtube čirou náhodou dostal na lekci jak zahrát Back i black a najednou to bylo. 100% rozhodnutí že jdu do toho 
no sport mužeš delat taky až do konce života,akorat je jasny že nebudeš vyhravat mistrovstvi sveta(i když jsou i taci kteři v 50ti nandavaj svejm 25 letejm kokurentum)dfleischer píše:líp bych to vyjádřit nedokázalMě ovlivnilo to, že na kytaru můžu hrát do konce života dokud neohluchnu, což je rozdíl mezi sportem, který můžu dělat do 30... no a ze skupin... Metallica
osobne sem znal nekolik lidi co sportovali až do 80ti nebo 90ti a byli o 100% vitalnější a zdravejší než ostatni stařici
u toho sportu je ale podminka že nesmíš vysadit,kdyby si třeba v 60ti 5 let nesportoval tak v tech 65 už ti začit znovu moc nepujde
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Yamaha MOX6
Mě ovlivnil film Perny den od Beatles chtel sem hrát jak George Harrison.....tak my tata koupil kytaru takhle sem začal..... 
na stredni sem zacal poslochat bloodhound gang, predtem offspring, a pak sem se dostal k nirvane a blink182, a pak este k pagode
tak sem si rekl, ze chcu taky hrat
navic dyz sem u kurtaka videl jak de jednodusse vytvorit chytlavy melodie, objednal sem elektriku aniz bych na to nekdy hral 
come on over - do a twist!
Cort M600LH, Crate V18-212
Cort M600LH, Crate V18-212
Jednou sem byl u kamaráda, který hraje na kytaru a já ho ukecal ať mi to pučí (bože jak já škemral xD) tak mi to dal do ruky, zapl do komba a naučil mě Smoke on the Water, sice to bylo samý skříp-tón-skříp ale pocit to byl boží
Pamatuju si, že hned jak sem došel domů, tak se ze sklepa vydoloval otcovu starou španělu s tuším čtyřma strunama a pokoušel se o toho smoka 
Kytara: Behringer El Toro - na lepčí se pracuje
Apec: Behringer GM108 15W - na doma stačí
Efekt: Line 6 Floor POD
Struny: DR 0.09 Lite..
Apec: Behringer GM108 15W - na doma stačí
Efekt: Line 6 Floor POD
Struny: DR 0.09 Lite..
Riff Smoke byl taky první, kterej jsem zvládnulh4cker1cz píše:Jednou sem byl u kamaráda, který hraje na kytaru a já ho ukecal ať mi to pučí (bože jak já škemral xD) tak mi to dal do ruky, zapl do komba a naučil mě Smoke on the Water, sice to bylo samý skříp-tón-skříp ale pocit to byl božíPamatuju si, že hned jak sem došel domů, tak se ze sklepa vydoloval otcovu starou španělu s tuším čtyřma strunama a pokoušel se o toho smoka
JJ, to byly časy 
Učil jsem se ho na Jolaně v katastrofickém stavu (teď to stejně není o moc lepší... nechám to komplet překopat asi) ... A ta měla pouze jednu strunu... E tlusté
A už jsem to valil...
Nicméně pak jsem natáhl struny a začal se učit blues, protože jinou učebnici jsem neměl. A dnes mne to blues proklatě baví
Učil jsem se ho na Jolaně v katastrofickém stavu (teď to stejně není o moc lepší... nechám to komplet překopat asi) ... A ta měla pouze jednu strunu... E tlusté
Nicméně pak jsem natáhl struny a začal se učit blues, protože jinou učebnici jsem neměl. A dnes mne to blues proklatě baví
Od tety syn mi zahrál začátek Sluneční hrob-slunečný hrob no a takhle ta celoživotní pouť začala 
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
- lukas.kytarista
- Kontaktovat uživatele:
Hodně mě ovlivnil kámoš u kterýho jsem hru na kytaru obkoukal hned za týden jsem kytaru měl doma a začal jsem se u toho kámoše učit.. Také mě ovlivnila skupina Katapult a Deep Purple, také kytarista Steve Vai a pár kytaristů od nás z města prostě se mě to nějak začalo líbít a tak jsem začal hrát taky ted toho vůbec nelituju a nechci s tím nikdy končit... 
Kytary: Tenson Special (elektrická) | Clifton (akustická)
Kombo: Stagg 10 GA (10W)
Efekt: Line 6 Pocket POD Express (multiefekt)
Trsátka: Jim Dunlop | Brain
Příslušenství: Ladička - Seiko SAT 100 , Kabel - 2x Rockcable by Warwick(3m) , Popruhy - 1x Fender | 1x Stagg
"Peníze nemám, život nedám"
Kombo: Stagg 10 GA (10W)
Efekt: Line 6 Pocket POD Express (multiefekt)
Trsátka: Jim Dunlop | Brain
Příslušenství: Ladička - Seiko SAT 100 , Kabel - 2x Rockcable by Warwick(3m) , Popruhy - 1x Fender | 1x Stagg
"Peníze nemám, život nedám"
- DL
- Kontaktovat uživatele:

Pro ty kdo neví tak asi největší průkopník elektrofonické kytary.
Jára Cimrman
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Á, další příznivec českého klasikaDL píše:
Pro ty kdo neví tak asi největší průkopník elektrofonické kytary.
Jára Cimrman
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- DL
- Kontaktovat uživatele:
"Chci navštívit svou vlast, Böhmen"
Klasika
Klasika
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
Matka, ktera mi přes můj odpor koupila pred dávnými časy první akustiku... Nějaká made in China, ale mam ji doteď, srdeční záležitost a navíc, kdo by ji asi koupil
. Tehdy jsem byl dost nas*anej, protože me nutili chodit do nějakýho kroužku. Az kdyz jsem zjistil, ze si dokážu neco zahrat, třeba i pecky od Ivoše Jahelky, nebo dokonce bratří Nedvědů, me to chytlo. Pak časem prisla druhá akustika a pak elektriky. Myslím, ze vám tady to ani nemá cenu rikat, protože to budete cejtit stejně. Tohle je ta nejlepší věc, na kterou jsem se kdy dal!
Neber život tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí.