Kytara pro léváky

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Gigiii

Kytara pro léváky

Příspěvek od Gigiii »

Vim, že tohle je asi taky dost častý téma, ale potřabovala bych poradit s výběrem kytary. :wink: Rozhodla jsem si koupit pořádnou kytaru a začít hrát. Doteď jsem uměla zahrát asi 2-3 písničky na pravoruký kytaře, ale jsem levák a vždycky jsem cejtila, že bych radši hrála na druhou stranu. Nejvíc mě na tom ale vadí, že výběr levorukých kytar je nic moc. :( Nejdřív jsem si chtěla koupit http://kytary.cz/stagg-western-serie-1310/HN004703/ ale docela mě odradilo to, že hodně lidí řiká, že STAGG není moc dobrá značka. Kterou značku nebo kytaru byste doporučili ? :?:
Rendy
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytara pro léváky

Příspěvek od Rendy »

Asi to bude vypadat, že kopu za "svoji" značku :D , ale podle mě skvělý poměr cena - výkon je u téhle - http://shop.guitarpark.cz/Kytary/Akusti ... LH-NS.html.
Rendy - Cort E100
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

Tak k tomu se jednoznačně připojuju,u 100NS je to tedy skvělá cena :!: Bral bych být tebou hned.
Gigiii

Příspěvek od Gigiii »

Rendy píše:Asi to bude vypadat, že kopu za "svoji" značku :D , ale podle mě skvělý poměr cena - výkon je u téhle - http://shop.guitarpark.cz/Kytary/Akusti ... LH-NS.html.
wow, jo ta cena je vážně skvělá :D . S těch kytar co jsem pro leváky našla je tahle vážně nejlepší. :) Díky moc za radu, myslim, že si jí v nejbližší době objednám ! :wink: :)
Saghi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saghi »

Radši zajeď do obchodu, a vyzkoušej tak 3 kusy. Zkontroluj zpracování atd. Přes net to radši neobjednávej!
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"

Homemade : FootSwitch
Gigiii

Příspěvek od Gigiii »

Saghi píše:Radši zajeď do obchodu, a vyzkoušej tak 3 kusy. Zkontroluj zpracování atd. Přes net to radši neobjednávej!
no právě bych nejradši šla do obchodu, ale jsem z Liberce a v hudebním obchodě tu z kytar pro leváky zrovna neni nejlepší výběr, v celym obchodě maj 1-2 kytary. :( Jela bych někam dál, ale nevim kde je to nej. :?:
Rendy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rendy »

Do Prahy to máš sto kiláků, furt lepší, než pak vracet kytaru a platit několikrát poštovný. Takhle si vybereš přímo na kšeftě a v Praze bude určitě i dobrej výběr obchodů.
Rendy - Cort E100
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Tak tak, a na foru se najde tucet lidi z Prahy co ti radi pomuzou O:)
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

Saghi píše:Radši zajeď do obchodu, a vyzkoušej tak 3 kusy. Zkontroluj zpracování atd. Přes net to radši neobjednávej!
Nevím jestli v obchodě budou mít 3kusy od každé levoruké,ale zkus aspoň jeden.
Uncle

Příspěvek od Uncle »

Pardon, ale nevidím důvod proč by se jednoduše nemohlo obrátit pořadí strun na pravoruké kytaře???
woro90

Příspěvek od woro90 »

Uncle píše:Pardon, ale nevidím důvod proč by se jednoduše nemohlo obrátit pořadí strun na pravoruké kytaře???
Třeba proto, že ta kytara není symetrická? :wink:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Gigiii

Příspěvek od Gigiii »

woro90 píše:
Uncle píše:Pardon, ale nevidím důvod proč by se jednoduše nemohlo obrátit pořadí strun na pravoruké kytaře???
jo vypadalo by to docela zvláštně hrát a mít takovou tu destičku jak je pod ozvučnym otvorem nahoře :wink: (pardon, nevim jak se tomu přesně říká). Jinak mi i v obchodě řikali, že to nedoporučujou (prohodit struny).
woro90

Příspěvek od woro90 »

Gigiii píše:
woro90 píše:
jo vypadalo by to docela zvláštně hrát a mít takovou tu destičku jak je pod ozvučnym otvorem nahoře :wink: (pardon, nevim jak se tomu přesně říká). Jinak mi i v obchodě řikali, že to nedoporučujou (prohodit struny).
Věř tomu že o pickguard (to je ta věc pod ozvučným otvorem co je tam proti poškrábání trsátkem) vůbec nejde. Jde o kobylku a o žebrování. Obrácené žebrování by jen změnilo zvuk, ale obrácená kobylka by způsobila že by to krutě neladilo. Pokud sis toho totiž nevšiml, drážka na kobylkové sedlo je šikmá. A ani to kobylkové sedlo není symetrické.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Tom350

Příspěvek od Tom350 »

woro90 píše: Věř tomu že o pickguard (to je ta věc pod ozvučným otvorem co je tam proti poškrábání trsátkem) vůbec nejde. Jde o kobylku a o žebrování. Obrácené žebrování by jen změnilo zvuk, ale obrácená kobylka by způsobila že by to krutě neladilo. Pokud sis toho totiž nevšiml, drážka na kobylkové sedlo je šikmá. A ani to kobylkové sedlo není symetrické.
Neříkej mu on, když to je holka ;)

Woro má pravdu. Ale zase na druhou stranu asi nejznámější "otáčeč" kytar byl Kurt
Gigiii

Příspěvek od Gigiii »

Tom350 píše:
woro90 píše: Věř tomu že o pickguard (to je ta věc pod ozvučným otvorem co je tam proti poškrábání trsátkem) vůbec nejde. Jde o kobylku a o žebrování. Obrácené žebrování by jen změnilo zvuk, ale obrácená kobylka by způsobila že by to krutě neladilo. Pokud sis toho totiž nevšiml, drážka na kobylkové sedlo je šikmá. A ani to kobylkové sedlo není symetrické.
Neříkej mu on, když to je holka ;)

Woro má pravdu. Ale zase na druhou stranu asi nejznámější "otáčeč" kytar byl Kurt
Jo jo :wink: , no každopádně už vim, že otáčet nebudu. Sice kytar pro leváky neni moc, ale myslim, že sehnat se dá. :wink:
woro90

Příspěvek od woro90 »

Tom350 píše:Neříkej mu on, když to je holka ;)
A jo, ani jsem nějak nezaregistroval kdo odpovídá, myslel jsem že to je zase strejda :lol: Tímto se omlouvám :)
Gigiii

Příspěvek od Gigiii »

woro90 píše:
Tom350 píše:Neříkej mu on, když to je holka ;)
A jo, ani jsem nějak nezaregistroval kdo odpovídá, myslel jsem že to je zase strejda :lol: Tímto se omlouvám :)
:lol: v pohodě :wink:
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Vzhledem k asymetrickýmu kobylkovýmu sedlu je jediná možnost hrát "upside down" , tlustý struny dole..

Obrázek

jako Elisabeth Cotton třeba..

Nebo Albert King .. kterej ovšem musel tahat bendy dolů, což vypadalo docela divně :mrgreen:

Obrázek

Ten samozřejmě nemusel tohle dělat, protože si moh nastavit kameny v kobylce.. prostě se to tak ale naučil, tak tak hrál..
I´m wheels... movin´wheels
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

A Hendrix? Nehral tak taky, aspon obcas?
Tonda

Příspěvek od Tonda »

...EDGE... píše:A Hendrix? Nehral tak taky, aspon obcas?

Ten měl přehozený struny.
I´m wheels... movin´wheels
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“