Kytara pro léváky
Pravidla fóra
Kytara pro léváky
Vim, že tohle je asi taky dost častý téma, ale potřabovala bych poradit s výběrem kytary.
Rozhodla jsem si koupit pořádnou kytaru a začít hrát. Doteď jsem uměla zahrát asi 2-3 písničky na pravoruký kytaře, ale jsem levák a vždycky jsem cejtila, že bych radši hrála na druhou stranu. Nejvíc mě na tom ale vadí, že výběr levorukých kytar je nic moc.
Nejdřív jsem si chtěla koupit http://kytary.cz/stagg-western-serie-1310/HN004703/ ale docela mě odradilo to, že hodně lidí řiká, že STAGG není moc dobrá značka. Kterou značku nebo kytaru byste doporučili ? 
Re: Kytara pro léváky
Asi to bude vypadat, že kopu za "svoji" značku
, ale podle mě skvělý poměr cena - výkon je u téhle - http://shop.guitarpark.cz/Kytary/Akusti ... LH-NS.html.
Rendy - Cort E100
- miraslozil
Tak k tomu se jednoznačně připojuju,u 100NS je to tedy skvělá cena
Bral bych být tebou hned.
wow, jo ta cena je vážně skvěláRendy píše:Asi to bude vypadat, že kopu za "svoji" značku, ale podle mě skvělý poměr cena - výkon je u téhle - http://shop.guitarpark.cz/Kytary/Akusti ... LH-NS.html.
Radši zajeď do obchodu, a vyzkoušej tak 3 kusy. Zkontroluj zpracování atd. Přes net to radši neobjednávej!
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"
Homemade : FootSwitch
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"
Homemade : FootSwitch
no právě bych nejradši šla do obchodu, ale jsem z Liberce a v hudebním obchodě tu z kytar pro leváky zrovna neni nejlepší výběr, v celym obchodě maj 1-2 kytary.Saghi píše:Radši zajeď do obchodu, a vyzkoušej tak 3 kusy. Zkontroluj zpracování atd. Přes net to radši neobjednávej!
Do Prahy to máš sto kiláků, furt lepší, než pak vracet kytaru a platit několikrát poštovný. Takhle si vybereš přímo na kšeftě a v Praze bude určitě i dobrej výběr obchodů.
Rendy - Cort E100
- ...EDGE...
Tak tak, a na foru se najde tucet lidi z Prahy co ti radi pomuzou O:)
- miraslozil
Nevím jestli v obchodě budou mít 3kusy od každé levoruké,ale zkus aspoň jeden.Saghi píše:Radši zajeď do obchodu, a vyzkoušej tak 3 kusy. Zkontroluj zpracování atd. Přes net to radši neobjednávej!
Pardon, ale nevidím důvod proč by se jednoduše nemohlo obrátit pořadí strun na pravoruké kytaře???
Třeba proto, že ta kytara není symetrická?Uncle píše:Pardon, ale nevidím důvod proč by se jednoduše nemohlo obrátit pořadí strun na pravoruké kytaře???
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
jo vypadalo by to docela zvláštně hrát a mít takovou tu destičku jak je pod ozvučnym otvorem nahořeworo90 píše:Třeba proto, že ta kytara není symetrická?Uncle píše:Pardon, ale nevidím důvod proč by se jednoduše nemohlo obrátit pořadí strun na pravoruké kytaře???
Věř tomu že o pickguard (to je ta věc pod ozvučným otvorem co je tam proti poškrábání trsátkem) vůbec nejde. Jde o kobylku a o žebrování. Obrácené žebrování by jen změnilo zvuk, ale obrácená kobylka by způsobila že by to krutě neladilo. Pokud sis toho totiž nevšiml, drážka na kobylkové sedlo je šikmá. A ani to kobylkové sedlo není symetrické.Gigiii píše:jo vypadalo by to docela zvláštně hrát a mít takovou tu destičku jak je pod ozvučnym otvorem nahořeworo90 píše:Třeba proto, že ta kytara není symetrická?Uncle píše:Pardon, ale nevidím důvod proč by se jednoduše nemohlo obrátit pořadí strun na pravoruké kytaře???(pardon, nevim jak se tomu přesně říká). Jinak mi i v obchodě řikali, že to nedoporučujou (prohodit struny).
Neříkej mu on, když to je holkaworo90 píše: Věř tomu že o pickguard (to je ta věc pod ozvučným otvorem co je tam proti poškrábání trsátkem) vůbec nejde. Jde o kobylku a o žebrování. Obrácené žebrování by jen změnilo zvuk, ale obrácená kobylka by způsobila že by to krutě neladilo. Pokud sis toho totiž nevšiml, drážka na kobylkové sedlo je šikmá. A ani to kobylkové sedlo není symetrické.
Woro má pravdu. Ale zase na druhou stranu asi nejznámější "otáčeč" kytar byl Kurt
Jo joTom350 píše:Neříkej mu on, když to je holkaworo90 píše: Věř tomu že o pickguard (to je ta věc pod ozvučným otvorem co je tam proti poškrábání trsátkem) vůbec nejde. Jde o kobylku a o žebrování. Obrácené žebrování by jen změnilo zvuk, ale obrácená kobylka by způsobila že by to krutě neladilo. Pokud sis toho totiž nevšiml, drážka na kobylkové sedlo je šikmá. A ani to kobylkové sedlo není symetrické.
Woro má pravdu. Ale zase na druhou stranu asi nejznámější "otáčeč" kytar byl Kurt
A jo, ani jsem nějak nezaregistroval kdo odpovídá, myslel jsem že to je zase strejdaTom350 píše:Neříkej mu on, když to je holka
woro90 píše:A jo, ani jsem nějak nezaregistroval kdo odpovídá, myslel jsem že to je zase strejdaTom350 píše:Neříkej mu on, když to je holkaTímto se omlouvám
Vzhledem k asymetrickýmu kobylkovýmu sedlu je jediná možnost hrát "upside down" , tlustý struny dole..

jako Elisabeth Cotton třeba..
Nebo Albert King .. kterej ovšem musel tahat bendy dolů, což vypadalo docela divně

Ten samozřejmě nemusel tohle dělat, protože si moh nastavit kameny v kobylce.. prostě se to tak ale naučil, tak tak hrál..

jako Elisabeth Cotton třeba..
Nebo Albert King .. kterej ovšem musel tahat bendy dolů, což vypadalo docela divně

Ten samozřejmě nemusel tohle dělat, protože si moh nastavit kameny v kobylce.. prostě se to tak ale naučil, tak tak hrál..
I´m wheels... movin´wheels
- ...EDGE...
A Hendrix? Nehral tak taky, aspon obcas?
...EDGE... píše:A Hendrix? Nehral tak taky, aspon obcas?
Ten měl přehozený struny.
I´m wheels... movin´wheels