no a teď tak nějak k věci. když jsem byl u té výměny lamp, ze které jsem měl docela radost, protože zvuk s pořádnýma starýma lampama je úplně někde jinde než byl, tak jsem si objednal i jednu docela levnou reedici lampy Mullard pro mého 15w VOX VR, který používá lampu podobným způsobem, jako dnešní řada Valvetronix...
původně jsem ani moc nevěřil v to, že to se zvukem něco udělá, tak nějak jsem si myslel, že zvuk je už v aparátech tohohle typu daný a ta lampa to tam jen trochu ošumí, přidá tomu něco na gainu a dynamiku a tím to končí... Bohužel jsem se sakra spletl... výměna čínského shitu za mullard, který s dopravou vyšel cca na 400 Kč, udělala se zvukem opravdu hodně - kombo teď hraje jako z praku, dřív z toho lezly jen výšky, teď se krásně probudily i basy a středy, celá charakteristika zvuku se naprosto změnila, zhraje to prostě o moc líp
docela by mě zajímalo, jeslti se vyplatí i výměna lampy v řadě Valvetronix - je to už předci jen digitál, takže nevím. každopádně to stojí za to vyzkoušet!
tohle téma jsem tady otevřel kvůli tomu, že by mě zajímalo, kdo si tady lampy mění, kdo si je nechá měnit (samozřejmě je něco jiného měnit lampy v aparátu s fixním biasem než v aparátu bez fixního), s jakýma lampama mají lidi dobré zkušenosti atd.
pokud tady už něco takového existuje, tak to prosím přesuňte. Já nic nenašel, ale asi jsem blbě bledal, protože něco takového tady už myslím kdysi bylo.