Dream Theater
Re: Dream Theater
Jéééé omlouvám se, že jsem omylem řekl to, co je totalní bullshit...
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Dream Theater
Proti gustu...
Jen mám jeden dotaz, který lze směřovat nejen na kinxe nebo Jestera - proč vidíte BC+SL od DT jako takový průšvih?
Jen mám jeden dotaz, který lze směřovat nejen na kinxe nebo Jestera - proč vidíte BC+SL od DT jako takový průšvih?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hudební nahrávky L.P. 2009
taky by mě to zajímalo... a ještě - takový Systematic Chaos se vám líbí jako album více?
to jen ze zvědavosti
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Nero
- Rádce
Hele, vsadím se, že ne, protože se jim líbí jen alba pre-ToT
To bývá nejčastější u lidí, co nemají rádi novější kusy od DT.
(Nemyslím to nikterak zle!)
(Nemyslím to nikterak zle!)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
nevim proc ale u vseho co nasledovalo ToT se fakt nudim. Takovy OCtavarium me v dobe vydani fakt zklamalo, pak uz jsem tak nejak ocekaval ze se budou ubirat timhle smerem. jakozto soubor etud super, ale jako celek me to fakt nebavi. + nejokatejsi vykradacky vubec
)
je mozny ze to je i posunem vkusu, v dobe vydani ToT jsem je docela hodne adoroval a pak uz jsem je tolik neposlouchal.
je mozny ze to je i posunem vkusu, v dobe vydani ToT jsem je docela hodne adoroval a pak uz jsem je tolik neposlouchal.
Já bohužel taky končím u ToT (a to ještě pár věcí před tím taky zrovna moc neposlouchám). Octavarium ještě místy poslechnu a zbytek mě už strašně nudí. Je to pořád stejný, neslyším tam žádný vývoj, žádné silné melodie ani zajímavé postupy. Důvodem tedy asi je, že všechno tady už předtím bylo a mnohem lépe, tak proč si neposlechnout ty staré fláky?
Trošku mimo téma - fakt nesnáším jejich coververze, ale u té nové desky (ne že by byly moc povedené) jsem si říkal, že jestli je to ukázat DT fanouškům i jiný typ hudby (King Crimson), tak u mě mají malé plus.
Trošku mimo téma - fakt nesnáším jejich coververze, ale u té nové desky (ne že by byly moc povedené) jsem si říkal, že jestli je to ukázat DT fanouškům i jiný typ hudby (King Crimson), tak u mě mají malé plus.
ja mam od nich treba nejradsi change of seasons, kde me hodne bavej i ty covery
spis me nebavej ty vykradacky 
- Nero
- Rádce
Tak jste mě, pánové, nepřekvapili
Holt za tu dobu, co prolézám nějaké ty diskuze o DT, tak jsem si všiml, že existují asi 3 skupiny jejich fanoušků - prvně ti, co je hudba DT baví pořád stejně, pak ti, kteří jsou fanoušci pre-ToT a pak už je to pro ně zklamání, na nakonec třetí skupina, co žere jen SC a vůbec nechápe, o čem DT vlastně jsou
Nicméně Vám ten přístup neberu...
Je zajímavý, že (Jestere) tam není dle tvého názoru cítit vývoj, protože ToT, 8varium i SC jsou desky dost odlišné od těch předchozích. Takže to je spíše tím, že ten vývoj je špatným směrem (dle tebe). A pak když přijdou s BC+SL, kdy se (svým způsobem) vrací ke kořenům, tak to taky není po chuti.
Možná je to o tom, o čem jsme se, Jestere, bavili nedávno v souvislosti s Shadow Gallery - když někdo přivede nějaký styl k dokonalosti, těžko potom objevovat něco nového. Po deskách jako IaW, Awake, ACOS nebo FII je prostě těžké se někam vyvíjet a přitom dělat vlastně pořád to samé na stejně vysoké úrovni...
Jinak s váma souhlasím, že covery fakt dělat neumí, ale ty na bonus discu k BC+SL jsou docela zajímavé. Ale i tak mě nějak extra nezaujaly.
Ad vykradačky - evidentně co je pro jednoho inspirace někým jiným nebo "tribute" danému umělci, to je pro jiného vykradačkou. On se taky Portnoy nikdy netajil tím, že u Walk Beside You je poznat inspirace U2 nebo že u Never Enough chtěl složit jakouci poctu svým oblíbeným Muse...
Je zajímavý, že (Jestere) tam není dle tvého názoru cítit vývoj, protože ToT, 8varium i SC jsou desky dost odlišné od těch předchozích. Takže to je spíše tím, že ten vývoj je špatným směrem (dle tebe). A pak když přijdou s BC+SL, kdy se (svým způsobem) vrací ke kořenům, tak to taky není po chuti.
Možná je to o tom, o čem jsme se, Jestere, bavili nedávno v souvislosti s Shadow Gallery - když někdo přivede nějaký styl k dokonalosti, těžko potom objevovat něco nového. Po deskách jako IaW, Awake, ACOS nebo FII je prostě těžké se někam vyvíjet a přitom dělat vlastně pořád to samé na stejně vysoké úrovni...
Jinak s váma souhlasím, že covery fakt dělat neumí, ale ty na bonus discu k BC+SL jsou docela zajímavé. Ale i tak mě nějak extra nezaujaly.
Ad vykradačky - evidentně co je pro jednoho inspirace někým jiným nebo "tribute" danému umělci, to je pro jiného vykradačkou. On se taky Portnoy nikdy netajil tím, že u Walk Beside You je poznat inspirace U2 nebo že u Never Enough chtěl složit jakouci poctu svým oblíbeným Muse...
PetrPeter 1975 - 2008
Je to jak píšeš Nero. Sto lidí, sto chutí ... Byla by to děsná nuda, kdyby se všem líbily stejné věci
.
- Nero
- Rádce
Tak tak, Jestere - a díky bohu za to... 
PetrPeter 1975 - 2008
pro me by bylo zajimave kdyby vydali nejaky unplugged, ale ted mi to uz proste prijde takovy bezinvencni a kostrbaty. at klidne hrajou covery (DT povazuju za asi nejlepsi zabavovku na svete:)) ale at to tak podaji, ne ze je budou maskovat za vlastni pisnicky nebo za nejaky skryty tribute 
- Nero
- Rádce
Kinxi, oni Unplugged mají - sice to vyšlo jen jako bootleg pod Ytse Jam, ale vyšlo - jmenuje se to Accoustic Dreams, je to z roku 1999 a najdeš tam Another Day, Lofting Shadow Of a Dream, Wait for Sleep, Silent Man, Long Island Expressway, Tears, O Holy Night, Perfect Strangers, 6:00, Cought in a Web, Voices a Bad. Kvalita je nižší, ale pořád poslouchatelné.
PetrPeter 1975 - 2008
dik za tip, to si sezenu. doufal jsem ze unplugged bude treba mirror, glass prison nebo overture 1928Nero píše:Kinxi, oni Unplugged mají - sice to vyšlo jen jako bootleg pod Ytse Jam, ale vyšlo - jmenuje se to Accoustic Dreams, je to z roku 1999 a najdeš tam Another Day, Lofting Shadow Of a Dream, Wait for Sleep, Silent Man, Long Island Expressway, Tears, O Holy Night, Perfect Strangers, 6:00, Cought in a Web, Voices a Bad. Kvalita je nižší, ale pořád poslouchatelné.
tak na to si pust Rodrigo y Daniela ne?:-)
ToT je pruse* ostatni mi nevadi, ale neposloucham... pro me DT skoncili rokem 2001 se 6DoIT...od ty doby to jde prudce z kopce (rymovacka:-)....holt jsou uz dinosauri.....pro me meli dve vrcholny alba (IaW a Scenes), nasleduje takova grupa desek, kde se mi libi dost veci ale trochu min nez vyse zmineny: Awake, FII a ACOS, 6DoIT (2. CD) a libi se mi i velka cast prvniho alba....ale o tom jsem uz napsal tuny "papiru" na instrumentu...Nero píše:Tak jste mě, pánové, nepřekvapiliHolt za tu dobu, co prolézám nějaké ty diskuze o DT, tak jsem si všiml, že existují asi 3 skupiny jejich fanoušků - prvně ti, co je hudba DT baví pořád stejně, pak ti, kteří jsou fanoušci pre-ToT a pak už je to pro ně zklamání, na nakonec třetí skupina, co žere jen SC a vůbec nechápe, o čem DT vlastně jsou
Nicméně Vám ten přístup neberu...
Od roku 2001 me ale uz nudej (mluvim o studiovejch deskach, ne o live)
Nemyslel jsi Rodrigo y Gabriela?holkoun píše:tak na to si pust Rodrigo y Daniela ne?:-)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Wohma píše:Nemyslel jsi Rodrigo y Gabriela?holkoun píše:tak na to si pust Rodrigo y Daniela ne?:-)Nebo to je dalsi nadsazka?
))
ne tohle byl error:-) stane se:-) holt uz jsem je dlouho neslysel, Me se ty zensky vzdycky pletly:-)
Naposledy upravil(a) holkoun dne 4.01.2010 21:20, celkem upraveno 1 x.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
já jsem asi kategorie sama o sobě
za vrchol DT považuju asi IaW a Octavarium, mám moc rád taky 6DOIT první CD.
Druhé CD 6DOIT, Awake a FII mě nikdy moc nechytily - neříkám ež jsou špatné, nebo že by tam byly špatné písničky, ale nějak mě to zas tak nebere. Stejně tak Systematic Chaos - super songy (rozhodně alespoň některé), ale jako celek mě to tak nebaví jako 8varium, nebo IaW
poslední CD mi připadá teda dost dobré
snad jednu písničku fakt moc rád neposlouchám (Shattered fortress)
Druhé CD 6DOIT, Awake a FII mě nikdy moc nechytily - neříkám ež jsou špatné, nebo že by tam byly špatné písničky, ale nějak mě to zas tak nebere. Stejně tak Systematic Chaos - super songy (rozhodně alespoň některé), ale jako celek mě to tak nebaví jako 8varium, nebo IaW
poslední CD mi připadá teda dost dobré
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
I&W chapu...to je vrchol obecne prijimanej (plus SoM)....ale ze to mas stejne jako Octavarium, to ne....
ale taky je pravda, ze ja z DT tak nejak plynule zil (poprve jsem je slysel nekdy kolem 90. roku a pak od 93. jsem je uz sledoval hodne intenzivne). Tehdy me to posadilo totalne na p*del...
ale taky je pravda, ze ja z DT tak nejak plynule zil (poprve jsem je slysel nekdy kolem 90. roku a pak od 93. jsem je uz sledoval hodne intenzivne). Tehdy me to posadilo totalne na p*del...
- Nero
- Rádce
No jo, moje "smůla" je to, že jsem k DT došel až v době 8varia - první jsem slyšel (teda viděl) Score... Mezi mé neoblíbenější desky učitě patří krom 8varia SFAM, IaW, Awake a FII. ToT jsem dřív žral fakt hodně, ale teď mě jako celá deska trochu přešel, i když některé songy mám fakt rád. Nikdy jsem moc nemusel When Dream and Day Unite a nějak jsem se nedoposlouchal do 6DOIT. SC mi taky zrovna moc nesedl, za to BC+SL jsem si zamiloval skoro hned (až na Shattered Fortress, ta mi fakt přijde slabší) - a obzvlášt Count of Tuscany beru jako skvělou skladbu. ACOS beru trochu jako EP, ale ACOS jako skladbu opravdu můžu.
PetrPeter 1975 - 2008