Dream Theater

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
Joey01

Re: Dream Theater

Příspěvek od Joey01 »

Jéééé omlouvám se, že jsem omylem řekl to, co je totalní bullshit...
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Dream Theater

Příspěvek od Nero »

Proti gustu...

Jen mám jeden dotaz, který lze směřovat nejen na kinxe nebo Jestera - proč vidíte BC+SL od DT jako takový průšvih? :mrgreen:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Re: Hudební nahrávky L.P. 2009

Příspěvek od Dark Axel »

taky by mě to zajímalo... a ještě - takový Systematic Chaos se vám líbí jako album více? :-D to jen ze zvědavosti
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Hele, vsadím se, že ne, protože se jim líbí jen alba pre-ToT :wink: To bývá nejčastější u lidí, co nemají rádi novější kusy od DT.

(Nemyslím to nikterak zle!)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

nevim proc ale u vseho co nasledovalo ToT se fakt nudim. Takovy OCtavarium me v dobe vydani fakt zklamalo, pak uz jsem tak nejak ocekaval ze se budou ubirat timhle smerem. jakozto soubor etud super, ale jako celek me to fakt nebavi. + nejokatejsi vykradacky vubec :))

je mozny ze to je i posunem vkusu, v dobe vydani ToT jsem je docela hodne adoroval a pak uz jsem je tolik neposlouchal.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Já bohužel taky končím u ToT (a to ještě pár věcí před tím taky zrovna moc neposlouchám). Octavarium ještě místy poslechnu a zbytek mě už strašně nudí. Je to pořád stejný, neslyším tam žádný vývoj, žádné silné melodie ani zajímavé postupy. Důvodem tedy asi je, že všechno tady už předtím bylo a mnohem lépe, tak proč si neposlechnout ty staré fláky?
Trošku mimo téma - fakt nesnáším jejich coververze, ale u té nové desky (ne že by byly moc povedené) jsem si říkal, že jestli je to ukázat DT fanouškům i jiný typ hudby (King Crimson), tak u mě mají malé plus.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja mam od nich treba nejradsi change of seasons, kde me hodne bavej i ty covery :) spis me nebavej ty vykradacky :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak jste mě, pánové, nepřekvapili :D Holt za tu dobu, co prolézám nějaké ty diskuze o DT, tak jsem si všiml, že existují asi 3 skupiny jejich fanoušků - prvně ti, co je hudba DT baví pořád stejně, pak ti, kteří jsou fanoušci pre-ToT a pak už je to pro ně zklamání, na nakonec třetí skupina, co žere jen SC a vůbec nechápe, o čem DT vlastně jsou :wink: Nicméně Vám ten přístup neberu...

Je zajímavý, že (Jestere) tam není dle tvého názoru cítit vývoj, protože ToT, 8varium i SC jsou desky dost odlišné od těch předchozích. Takže to je spíše tím, že ten vývoj je špatným směrem (dle tebe). A pak když přijdou s BC+SL, kdy se (svým způsobem) vrací ke kořenům, tak to taky není po chuti.

Možná je to o tom, o čem jsme se, Jestere, bavili nedávno v souvislosti s Shadow Gallery - když někdo přivede nějaký styl k dokonalosti, těžko potom objevovat něco nového. Po deskách jako IaW, Awake, ACOS nebo FII je prostě těžké se někam vyvíjet a přitom dělat vlastně pořád to samé na stejně vysoké úrovni...

Jinak s váma souhlasím, že covery fakt dělat neumí, ale ty na bonus discu k BC+SL jsou docela zajímavé. Ale i tak mě nějak extra nezaujaly.

Ad vykradačky - evidentně co je pro jednoho inspirace někým jiným nebo "tribute" danému umělci, to je pro jiného vykradačkou. On se taky Portnoy nikdy netajil tím, že u Walk Beside You je poznat inspirace U2 nebo že u Never Enough chtěl složit jakouci poctu svým oblíbeným Muse...

PetrPeter 1975 - 2008
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Je to jak píšeš Nero. Sto lidí, sto chutí ... Byla by to děsná nuda, kdyby se všem líbily stejné věci :wink: .
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak tak, Jestere - a díky bohu za to... :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

pro me by bylo zajimave kdyby vydali nejaky unplugged, ale ted mi to uz proste prijde takovy bezinvencni a kostrbaty. at klidne hrajou covery (DT povazuju za asi nejlepsi zabavovku na svete:)) ale at to tak podaji, ne ze je budou maskovat za vlastni pisnicky nebo za nejaky skryty tribute :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Kinxi, oni Unplugged mají - sice to vyšlo jen jako bootleg pod Ytse Jam, ale vyšlo - jmenuje se to Accoustic Dreams, je to z roku 1999 a najdeš tam Another Day, Lofting Shadow Of a Dream, Wait for Sleep, Silent Man, Long Island Expressway, Tears, O Holy Night, Perfect Strangers, 6:00, Cought in a Web, Voices a Bad. Kvalita je nižší, ale pořád poslouchatelné.

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Nero píše:Kinxi, oni Unplugged mají - sice to vyšlo jen jako bootleg pod Ytse Jam, ale vyšlo - jmenuje se to Accoustic Dreams, je to z roku 1999 a najdeš tam Another Day, Lofting Shadow Of a Dream, Wait for Sleep, Silent Man, Long Island Expressway, Tears, O Holy Night, Perfect Strangers, 6:00, Cought in a Web, Voices a Bad. Kvalita je nižší, ale pořád poslouchatelné.
dik za tip, to si sezenu. doufal jsem ze unplugged bude treba mirror, glass prison nebo overture 1928 :))
holkoun

Příspěvek od holkoun »

tak na to si pust Rodrigo y Daniela ne?:-)
holkoun

Příspěvek od holkoun »

Nero píše:Tak jste mě, pánové, nepřekvapili :D Holt za tu dobu, co prolézám nějaké ty diskuze o DT, tak jsem si všiml, že existují asi 3 skupiny jejich fanoušků - prvně ti, co je hudba DT baví pořád stejně, pak ti, kteří jsou fanoušci pre-ToT a pak už je to pro ně zklamání, na nakonec třetí skupina, co žere jen SC a vůbec nechápe, o čem DT vlastně jsou :wink: Nicméně Vám ten přístup neberu...

Je zajímavý, že (Jestere) tam není dle tvého názoru cítit vývoj, protože ToT, 8varium i SC jsou desky dost odlišné od těch předchozích. Takže to je spíše tím, že ten vývoj je špatným směrem (dle tebe). A pak když přijdou s BC+SL, kdy se (svým způsobem) vrací ke kořenům, tak to taky není po chuti.

Možná je to o tom, o čem jsme se, Jestere, bavili nedávno v souvislosti s Shadow Gallery - když někdo přivede nějaký styl k dokonalosti, těžko potom objevovat něco nového. Po deskách jako IaW, Awake, ACOS nebo FII je prostě těžké se někam vyvíjet a přitom dělat vlastně pořád to samé na stejně vysoké úrovni...

Jinak s váma souhlasím, že covery fakt dělat neumí, ale ty na bonus discu k BC+SL jsou docela zajímavé. Ale i tak mě nějak extra nezaujaly.

Ad vykradačky - evidentně co je pro jednoho inspirace někým jiným nebo "tribute" danému umělci, to je pro jiného vykradačkou. On se taky Portnoy nikdy netajil tím, že u Walk Beside You je poznat inspirace U2 nebo že u Never Enough chtěl složit jakouci poctu svým oblíbeným Muse...
ToT je pruse* ostatni mi nevadi, ale neposloucham... pro me DT skoncili rokem 2001 se 6DoIT...od ty doby to jde prudce z kopce (rymovacka:-)....holt jsou uz dinosauri.....pro me meli dve vrcholny alba (IaW a Scenes), nasleduje takova grupa desek, kde se mi libi dost veci ale trochu min nez vyse zmineny: Awake, FII a ACOS, 6DoIT (2. CD) a libi se mi i velka cast prvniho alba....ale o tom jsem uz napsal tuny "papiru" na instrumentu...:-)

Od roku 2001 me ale uz nudej (mluvim o studiovejch deskach, ne o live)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

holkoun píše:tak na to si pust Rodrigo y Daniela ne?:-)
Nemyslel jsi Rodrigo y Gabriela? :D Nebo to je dalsi nadsazka? :)))
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
holkoun

Příspěvek od holkoun »

Wohma píše:
holkoun píše:tak na to si pust Rodrigo y Daniela ne?:-)
Nemyslel jsi Rodrigo y Gabriela? :D Nebo to je dalsi nadsazka? :)))

ne tohle byl error:-) stane se:-) holt uz jsem je dlouho neslysel, Me se ty zensky vzdycky pletly:-)
Naposledy upravil(a) holkoun dne 4.01.2010 21:20, celkem upraveno 1 x.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

já jsem asi kategorie sama o sobě :-D za vrchol DT považuju asi IaW a Octavarium, mám moc rád taky 6DOIT první CD.

Druhé CD 6DOIT, Awake a FII mě nikdy moc nechytily - neříkám ež jsou špatné, nebo že by tam byly špatné písničky, ale nějak mě to zas tak nebere. Stejně tak Systematic Chaos - super songy (rozhodně alespoň některé), ale jako celek mě to tak nebaví jako 8varium, nebo IaW

poslední CD mi připadá teda dost dobré :-) snad jednu písničku fakt moc rád neposlouchám (Shattered fortress)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
holkoun

Příspěvek od holkoun »

I&W chapu...to je vrchol obecne prijimanej (plus SoM)....ale ze to mas stejne jako Octavarium, to ne....

ale taky je pravda, ze ja z DT tak nejak plynule zil (poprve jsem je slysel nekdy kolem 90. roku a pak od 93. jsem je uz sledoval hodne intenzivne). Tehdy me to posadilo totalne na p*del...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No jo, moje "smůla" je to, že jsem k DT došel až v době 8varia - první jsem slyšel (teda viděl) Score... Mezi mé neoblíbenější desky učitě patří krom 8varia SFAM, IaW, Awake a FII. ToT jsem dřív žral fakt hodně, ale teď mě jako celá deska trochu přešel, i když některé songy mám fakt rád. Nikdy jsem moc nemusel When Dream and Day Unite a nějak jsem se nedoposlouchal do 6DOIT. SC mi taky zrovna moc nesedl, za to BC+SL jsem si zamiloval skoro hned (až na Shattered Fortress, ta mi fakt přijde slabší) - a obzvlášt Count of Tuscany beru jako skvělou skladbu. ACOS beru trochu jako EP, ale ACOS jako skladbu opravdu můžu.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“