ahoj Pani Kluci,
predne hlasim, ze klavesy jsou doma. Co se tyce ozvuceni, dovolim si trvat ignorantsky na svem, mj. uz i ozvuceni je doma, jak jsem rikal Genius 6000 5.1 - nicmecne je na to rovnez pripojeno domaci PC, pri pareni COD4 parada. Do mini kapely co jen trenuje a nikde nehraje mam Laney LH200 nebo jake je oznaceni, ale je to 150W klavesove kombo.
Ke klavesum: Tak abych byl zcela uprimny i k sobe, urcite rozcarovani se dostavuje, ale velmipravdepodobne je to tim, ze jsem jeste nenastudoval manual. Nicmene vychazim z Yamahy PSR 320 a proste mi tento novy stroj nepripadne moc USER Friendly. Prijde mi, ze je tam prehrsel tlacitek a moznosti jak poustet ruzne databaze, ucit se, trenovat - ale pro samotne hrani jsem parkrat ziskal pocit, ze se drbu pravou rukou za levym uchem.
Konkretneji, ale nechci zdrzovat: "Cokoliv" nastavit je mackani na dlouhe lokte, menit transpozici, rychlost, octavu u splitu apod. me nuti jit hluboko do menu a pokud se chci vratit k zakladnimu displayi nesmim zapomenout na "EXIT"
Zatim jsem neprisel na to, jak zahrat pri bicich feeling z A->A a z B->B, vzdy se mi to prepina pouze z "A->B a opacne".
Hlasitost Live! Grand Piana i pri ruznem nastavovani v pomeru k doprovodu apod. mi proste prijde opravdu spatna a zacinam se domnivat, ze jde o vyrobni vadu, na nejakem nemeckem foru to taky resi jak o zivot a furt si dopisuji s chlapkem z Yamahy a ten jim tvrdi, ze je to tak v poradku, pocitove jsem presvedcen, ze bud mi unika nejake nastaveni anebo ze to v poradku neni.
Celkove, po tydnu hrani si doma s tim, jen o par volnych chvilich ale konstatuji, ze jsem nadseny z vyvazene kladivkove mechaniky, 88 klapek, zejmena ruznych Organ zvuku, Sweet! Saxafonu apod. Urcite se mi chce verit, ze jakmile prostuduji navod, bude se mi stroj ovladavat lepe a radostneji. Zaverem jsem presvedcen, ze do 20.000,- s DPH je to velmi sympaticka volba, zvlaste, zacinal li nekdo na podobne samohrajce jako ja. Pohodovy rok 2010 vsem klavesakum a nejen jim.
martin@cepl.info