Klávesy/piano do 20000, dgx630?

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
hrach.cz

Klávesy/piano do 20000, dgx630?

Příspěvek od hrach.cz »

Ahoj, velmi moc uvažuji o koupi nových kláves, ty staré již dávno odešli...
Mám vyhlídnutou Yamahu DGX630, ale po jejím osahání v obchodě jsem trochu znervozněl, přijde mi, že ten zvuk je takový tlumený.

Jsem klavírista, bohužel doma nemůžu mít normální pianino. potřeboval bych tedy něco s velmi slušnou reprodukcí klavíru. Ale vůbec se nebráním možnostem kláves (doprovody, zvuky), takže proto sem se třeba díval na to dgx, pač je to taková kombinace mezi klávesami a el. piánem.
Mj. hraji i na varhany, takže zvuky varhan taky uvítám :D

No, prosím, myslíte si, že dgx630 je správná volba? Či jestli je obecně správná volba Yamaha...?
Více jak 20000 bych moc dávat nechtěl. Díky za Vaše rady a názory.
ratafacek

Re: Klávesy/piano do 20000, dgx630?

Příspěvek od ratafacek »

Ahoj,
jsme na tom naprosto stejne. Sice PSR-320 neodesly, ale jsou za zenitem, takze jsem byl taky kouknout na dgx630. Rovnez jsem neprijemne prekvapen z "hlasitosti" ale asi je to dano velikosti a moznosti vnitrnich repro. Kazdopadne jsem k tomu priobjednal domaci kino genius 5.1 6000 a myslim, ze z toho rozumnej zvuk dostanu (do 20k se to vejde s prehledem). Ocekavam, ze je dostanu do konce roku, tak pripadne poslu info. btw - ty promo videa na youtube na 100% taky nejsou hrany jen z lokalnich repraku. Nicmene v podobne cene do 20k s DPH na kytary.cz nic zajivejsiho taky nevidim. good luck, martin
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Nevím, školy nemám ale jseš si úplně jistý, že zrovna genius 5.1, je úplně správné ozvučovací zařízení ke klávesám? :D
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
ratafacek

Příspěvek od ratafacek »

mas pravdu,predsedo,do kapely mam krasny Laney,tohle je reseni na zadani: maly pokoj&utratit body u distribuce&lepe ozvucit herni pc a neposledni rade zesilit tu yamahu 630...muze byt?:-)
hrach.cz

Příspěvek od hrach.cz »

Ve chvíli, kdybych si měl pořizovat ke klávesům nějaký kombo nebo repro, tak bych možná volil něco jiného. Otázka je ale co...
ratafacek

Příspěvek od ratafacek »

ahoj Pani Kluci,
predne hlasim, ze klavesy jsou doma. Co se tyce ozvuceni, dovolim si trvat ignorantsky na svem, mj. uz i ozvuceni je doma, jak jsem rikal Genius 6000 5.1 - nicmecne je na to rovnez pripojeno domaci PC, pri pareni COD4 parada. Do mini kapely co jen trenuje a nikde nehraje mam Laney LH200 nebo jake je oznaceni, ale je to 150W klavesove kombo.

Ke klavesum: Tak abych byl zcela uprimny i k sobe, urcite rozcarovani se dostavuje, ale velmipravdepodobne je to tim, ze jsem jeste nenastudoval manual. Nicmene vychazim z Yamahy PSR 320 a proste mi tento novy stroj nepripadne moc USER Friendly. Prijde mi, ze je tam prehrsel tlacitek a moznosti jak poustet ruzne databaze, ucit se, trenovat - ale pro samotne hrani jsem parkrat ziskal pocit, ze se drbu pravou rukou za levym uchem.

Konkretneji, ale nechci zdrzovat: "Cokoliv" nastavit je mackani na dlouhe lokte, menit transpozici, rychlost, octavu u splitu apod. me nuti jit hluboko do menu a pokud se chci vratit k zakladnimu displayi nesmim zapomenout na "EXIT"

Zatim jsem neprisel na to, jak zahrat pri bicich feeling z A->A a z B->B, vzdy se mi to prepina pouze z "A->B a opacne".

Hlasitost Live! Grand Piana i pri ruznem nastavovani v pomeru k doprovodu apod. mi proste prijde opravdu spatna a zacinam se domnivat, ze jde o vyrobni vadu, na nejakem nemeckem foru to taky resi jak o zivot a furt si dopisuji s chlapkem z Yamahy a ten jim tvrdi, ze je to tak v poradku, pocitove jsem presvedcen, ze bud mi unika nejake nastaveni anebo ze to v poradku neni.

Celkove, po tydnu hrani si doma s tim, jen o par volnych chvilich ale konstatuji, ze jsem nadseny z vyvazene kladivkove mechaniky, 88 klapek, zejmena ruznych Organ zvuku, Sweet! Saxafonu apod. Urcite se mi chce verit, ze jakmile prostuduji navod, bude se mi stroj ovladavat lepe a radostneji. Zaverem jsem presvedcen, ze do 20.000,- s DPH je to velmi sympaticka volba, zvlaste, zacinal li nekdo na podobne samohrajce jako ja. Pohodovy rok 2010 vsem klavesakum a nejen jim. martin@cepl.info
hrach.cz

Příspěvek od hrach.cz »

Strašně moc díky za info. Budu ještě chvíli čmuchat a uvidím. Kdybys měl další poznatky, určitě se prosím poděl :)
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“