Epiphone Les Paul 100

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Darth Maul

Re: Epiphone Les Paul 100

Příspěvek od Darth Maul »

soldi3r píše:jj rozhodl jsem ze misto te epiny pujdu do Vintage v100, zatim jsem cetl na ni jenom chvalu a ze za tu cenu je to asi jedna z nej. moznosti
Tak jak jsi spokojený s tou Vintage? Já si včera domů přinesl provedení AW a tak mám teď přímé srovnání se svým BaCHem a snímači Gibson... 8)
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
Kidder

Příspěvek od Kidder »

Darth Maul píše:
soldi3r píše:jj rozhodl jsem ze misto te epiny pujdu do Vintage v100, zatim jsem cetl na ni jenom chvalu a ze za tu cenu je to asi jedna z nej. moznosti
Tak jak jsi spokojený s tou Vintage? Já si včera domů přinesl provedení AW a tak mám teď přímé srovnání se svým BaCHem a snímači Gibson... 8)
a jak to srovnání dopadlo? taky totiž uvažuju o V100
soldi3r

Příspěvek od soldi3r »

Vintage V100 mam uz doma, kupoval jsem pres internet takze risk trochu ale po otevreni baliku jsem byl nadsen :D poradne jsem prihlidl kytaru a vse v poradku, a hrala jeste lepe :D proste nemam co vytknout...vsude na V100 ctu chvalu a ani ja nebudu vyjimkou, takovou kytaru za ty prachy to je krasa, fakt doporucuju
(pozdeji prihodim nejaky fotky)
Darth Maul

Příspěvek od Darth Maul »

Kidder píše:a jak to srovnání dopadlo? taky totiž uvažuju o V100
Kvalita provedení řekl bych nastejno, Bach má nasucho plnější basy, Vintage zase důraznější středy a výšky.
Přes kombo je Bach s Gibsonama takový "dřevěnější" a typičtější LesPaul, Vintage s Wilkinsonama ostřejší.
Mám ale na každé jiné struny a kombo Roland MicroCube taky není úplně ideální aparatura na srovnávání.

Kdybych ale teď měl jednu z nich prodat, rozhodně bych se neuměl rozhodnout... :wink:
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
al.cap0ne

LP 100 epiphone

Příspěvek od al.cap0ne »

ahoj,nedavno jsem si koupil od kamarada za par supu celkem novou lp epiphone 100 ebony black...muj dotaz je ten,zda se vyplati do tehle kytary vubec investovat a prikoupi si par veci do ni...krom snimacu co vse este?
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 6.06.2012 15:32, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím tématem o kytarách Epiphone LP 100!
Bejk
Moderátor

Re: LP 100 epiphone

Příspěvek od Bejk »

Záleží jestli ladí a ladění drží pak možná jo.

Jestli to s ní není moc slavný tak bych jí zkusil prodat a koupit si z bazaru něco trošku jinýho- pak už záleží na financích. Dá se pak koupit něco za "pár korun" co bude pro začátek na doma dostačující i se snímačema- ty se potom můžou řešit až bys chtěl někde hrát a tak.

Nejsem si jistej, jestli tady už vlákno s těmahle epinama nemáme, možná budeš přesunut a nebo budeš muset napsat dotaz tam.
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Spíš bych ti doporučil se jí zbavit a na bazaru se poohlídnout směrem k Vintage, Bach...Rozdíl je tam poměrně markantní.
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

"Stovku" mám celkem dost dlouho. Nejspíš jsem měl setsakramentský štěstí na výborný kus, protože zvukově je na tom dost dobře, kamarád jí taky měl a to byl děs. Tu mojí chválil i můj známý, který za těch padesát let držel ledacos - přes jeho lampu zněla krásně, plně. Po výměně snímače se z ní stala dost slušná bestie, ale znovu bych si jí už nekoupil - tehdy mi bylo 17, na Behringer strat jsem hrál dva roky a chtěl jsem svý elpéčko za pár babek.. kdybych tehdy věděl to, co dnes :roll: :lol: Co mi na ní vadí, je hmatník. Vůbec mi nepříjde příjemný, pohodlný..v porovnání s mým jazzmasterem nechápu, jak jsem s tím mohl vydržet šest let.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Ošetřuješ ten hmatník olejem třeba od Dunlopu 65? To, co tam je asi vidělo palisandr jen z vlaku, ale hmatník se při péči vážně zlepší, alespoň já tam poznal velký rozdíl.
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Kdepak, nezkoušel. Je pravda, že hmatník je dost suchý, skoro až nepříjemný na dotek. Pomohl by ten olej v takové situaci? Stejně jí hodlám prodat kolegovi, který už šedivý ze svého Staggu.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Ten olej určitě hodně pomůže. Používá se jen na palisandrové a ebenové hmatníky, na javor ne. Jestli máš v plánu si koupit kytaru zase s palisandrovým hmatníkem, tak ti určitě doporučuju, abys ho vyzkoušel a klidně s tím ošetři i tu "starou" epi co chceš prodat. Když se mu už na ní bude hrát líp, tak tím lépe a koupí ji od tebe. Jinak musím říct, že ten olej ubejvá fakt málo, čekal jsem, že mi taflaštička vydrží chvíli, ale ne :).
Obrázek

Jsme tu ale OT, odkážu tě sem: post223115.html?hilit=o%C5%A1et%C5%99en ... ku#p223115 a pokračuj tam.
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Myslím, že mi jazzmaster nějakou chvilku vydrží, takže další zatím ne ;) Dík za tip, zkusím jí ošetřit, ať se mu na ní hraje lépe.

Jinak, majitelé "stovky" - nevypadával vám šroub na uchycení popruhu? Na ultimate-guitar to byl celkem častý problém, někdo doporučoval je vyndat, kápnout silné lepidlo a našroubovat zpátky. Mně se jeden ve dřevu doslova vykvrdlal a pomohl až epoxid.. jestli se to vážně děje u většiny kousků, tak bůhví, co tam použili za dřevo :roll:
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Jo, to jsem taky slyšel. Ten šroub se prostě vyžvejká a epoxid je dobrý na opravu, jen tam ten šroub bude na furt :D. O kvalitě dřeva na hmatníku píše o pár postů výš. Na těle to nebude jiné. Píšou že mahagon, ale stejně to bude jen nějaká náhrážka (nato, sapele) a ani ta asi nebude moc kvalitní, když je takhle "měkká" a vyžvejká se.
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Aby to nebyl nějaký "maghagoon, supl kvajita" :lol: Škoda, že jsem tehdá nekoupil BACHa..
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Hele to jsou ty kdyby. Kdyby bába měla koule tak je to dědek. Ale o pár příspěvků výš ji vychvaluješ jak je božská, tak proč ji najednou prodáváš a lituješ, že jsi nekoupil Bacha?
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Vychvaluju, protože zvukově je na tom ten můj kousek hodně dobře, měl jsem štěstí na kus.
Lituju proto, že jsem za stejné peníze mohl koupit mnohem lepší kytaru a jsem si vědom chyb, které série LP-100 obecně má.

That's all ;)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“