Tak jak jsi spokojený s tou Vintage? Já si včera domů přinesl provedení AW a tak mám teď přímé srovnání se svým BaCHem a snímači Gibson...soldi3r píše:jj rozhodl jsem ze misto te epiny pujdu do Vintage v100, zatim jsem cetl na ni jenom chvalu a ze za tu cenu je to asi jedna z nej. moznosti
Epiphone Les Paul 100
Pravidla fóra
- Darth Maul
Re: Epiphone Les Paul 100
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
Washburn D10SB
a jak to srovnání dopadlo? taky totiž uvažuju o V100Darth Maul píše:Tak jak jsi spokojený s tou Vintage? Já si včera domů přinesl provedení AW a tak mám teď přímé srovnání se svým BaCHem a snímači Gibson...soldi3r píše:jj rozhodl jsem ze misto te epiny pujdu do Vintage v100, zatim jsem cetl na ni jenom chvalu a ze za tu cenu je to asi jedna z nej. moznosti
Vintage V100 mam uz doma, kupoval jsem pres internet takze risk trochu ale po otevreni baliku jsem byl nadsen
poradne jsem prihlidl kytaru a vse v poradku, a hrala jeste lepe
proste nemam co vytknout...vsude na V100 ctu chvalu a ani ja nebudu vyjimkou, takovou kytaru za ty prachy to je krasa, fakt doporucuju
(pozdeji prihodim nejaky fotky)
(pozdeji prihodim nejaky fotky)
- Darth Maul
Kvalita provedení řekl bych nastejno, Bach má nasucho plnější basy, Vintage zase důraznější středy a výšky.Kidder píše:a jak to srovnání dopadlo? taky totiž uvažuju o V100
Přes kombo je Bach s Gibsonama takový "dřevěnější" a typičtější LesPaul, Vintage s Wilkinsonama ostřejší.
Mám ale na každé jiné struny a kombo Roland MicroCube taky není úplně ideální aparatura na srovnávání.
Kdybych ale teď měl jednu z nich prodat, rozhodně bych se neuměl rozhodnout...
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Washburn D10SB
Washburn D10SB
LP 100 epiphone
ahoj,nedavno jsem si koupil od kamarada za par supu celkem novou lp epiphone 100 ebony black...muj dotaz je ten,zda se vyplati do tehle kytary vubec investovat a prikoupi si par veci do ni...krom snimacu co vse este?
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 6.06.2012 15:32, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím tématem o kytarách Epiphone LP 100!
Důvod: Sloučeno s existujícím tématem o kytarách Epiphone LP 100!
Re: LP 100 epiphone
Záleží jestli ladí a ladění drží pak možná jo.
Jestli to s ní není moc slavný tak bych jí zkusil prodat a koupit si z bazaru něco trošku jinýho- pak už záleží na financích. Dá se pak koupit něco za "pár korun" co bude pro začátek na doma dostačující i se snímačema- ty se potom můžou řešit až bys chtěl někde hrát a tak.
Nejsem si jistej, jestli tady už vlákno s těmahle epinama nemáme, možná budeš přesunut a nebo budeš muset napsat dotaz tam.
Jestli to s ní není moc slavný tak bych jí zkusil prodat a koupit si z bazaru něco trošku jinýho- pak už záleží na financích. Dá se pak koupit něco za "pár korun" co bude pro začátek na doma dostačující i se snímačema- ty se potom můžou řešit až bys chtěl někde hrát a tak.
Nejsem si jistej, jestli tady už vlákno s těmahle epinama nemáme, možná budeš přesunut a nebo budeš muset napsat dotaz tam.
Spíš bych ti doporučil se jí zbavit a na bazaru se poohlídnout směrem k Vintage, Bach...Rozdíl je tam poměrně markantní.
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
"Stovku" mám celkem dost dlouho. Nejspíš jsem měl setsakramentský štěstí na výborný kus, protože zvukově je na tom dost dobře, kamarád jí taky měl a to byl děs. Tu mojí chválil i můj známý, který za těch padesát let držel ledacos - přes jeho lampu zněla krásně, plně. Po výměně snímače se z ní stala dost slušná bestie, ale znovu bych si jí už nekoupil - tehdy mi bylo 17, na Behringer strat jsem hrál dva roky a chtěl jsem svý elpéčko za pár babek.. kdybych tehdy věděl to, co dnes
Co mi na ní vadí, je hmatník. Vůbec mi nepříjde příjemný, pohodlný..v porovnání s mým jazzmasterem nechápu, jak jsem s tím mohl vydržet šest let.
Ošetřuješ ten hmatník olejem třeba od Dunlopu 65? To, co tam je asi vidělo palisandr jen z vlaku, ale hmatník se při péči vážně zlepší, alespoň já tam poznal velký rozdíl.
Kdepak, nezkoušel. Je pravda, že hmatník je dost suchý, skoro až nepříjemný na dotek. Pomohl by ten olej v takové situaci? Stejně jí hodlám prodat kolegovi, který už šedivý ze svého Staggu.
Ten olej určitě hodně pomůže. Používá se jen na palisandrové a ebenové hmatníky, na javor ne. Jestli máš v plánu si koupit kytaru zase s palisandrovým hmatníkem, tak ti určitě doporučuju, abys ho vyzkoušel a klidně s tím ošetři i tu "starou" epi co chceš prodat. Když se mu už na ní bude hrát líp, tak tím lépe a koupí ji od tebe. Jinak musím říct, že ten olej ubejvá fakt málo, čekal jsem, že mi taflaštička vydrží chvíli, ale ne
.

Jsme tu ale OT, odkážu tě sem: post223115.html?hilit=o%C5%A1et%C5%99en ... ku#p223115 a pokračuj tam.

Jsme tu ale OT, odkážu tě sem: post223115.html?hilit=o%C5%A1et%C5%99en ... ku#p223115 a pokračuj tam.
Myslím, že mi jazzmaster nějakou chvilku vydrží, takže další zatím ne
Dík za tip, zkusím jí ošetřit, ať se mu na ní hraje lépe.
Jinak, majitelé "stovky" - nevypadával vám šroub na uchycení popruhu? Na ultimate-guitar to byl celkem častý problém, někdo doporučoval je vyndat, kápnout silné lepidlo a našroubovat zpátky. Mně se jeden ve dřevu doslova vykvrdlal a pomohl až epoxid.. jestli se to vážně děje u většiny kousků, tak bůhví, co tam použili za dřevo
Jinak, majitelé "stovky" - nevypadával vám šroub na uchycení popruhu? Na ultimate-guitar to byl celkem častý problém, někdo doporučoval je vyndat, kápnout silné lepidlo a našroubovat zpátky. Mně se jeden ve dřevu doslova vykvrdlal a pomohl až epoxid.. jestli se to vážně děje u většiny kousků, tak bůhví, co tam použili za dřevo
Jo, to jsem taky slyšel. Ten šroub se prostě vyžvejká a epoxid je dobrý na opravu, jen tam ten šroub bude na furt
. O kvalitě dřeva na hmatníku píše o pár postů výš. Na těle to nebude jiné. Píšou že mahagon, ale stejně to bude jen nějaká náhrážka (nato, sapele) a ani ta asi nebude moc kvalitní, když je takhle "měkká" a vyžvejká se.
Aby to nebyl nějaký "maghagoon, supl kvajita"
Škoda, že jsem tehdá nekoupil BACHa..
Hele to jsou ty kdyby. Kdyby bába měla koule tak je to dědek. Ale o pár příspěvků výš ji vychvaluješ jak je božská, tak proč ji najednou prodáváš a lituješ, že jsi nekoupil Bacha?
Vychvaluju, protože zvukově je na tom ten můj kousek hodně dobře, měl jsem štěstí na kus.
Lituju proto, že jsem za stejné peníze mohl koupit mnohem lepší kytaru a jsem si vědom chyb, které série LP-100 obecně má.
That's all
Lituju proto, že jsem za stejné peníze mohl koupit mnohem lepší kytaru a jsem si vědom chyb, které série LP-100 obecně má.
That's all