Berserker amps
Pravidla fóra
-
Teorge
Re: Berserker amps
ale zase vytáhnout ten efekt z klobouku, to bys ukázal jaký jsi kouzelník dvěma způsoby 
----------------------------------------
Naposledy upravil(a) Berserker dne 7.05.2018 12:33, celkem upraveno 1 x.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Lidi, stejně to většina posluchačů pustí na PC z obyč bedýnek, do sluchátek, nebo rádoby monitorů. Takže pokud jde o ukázky typu youtube, tak to nemá smysl řešit... Zase to s tou náročností nepřehánět, pokud není v plánu uploadovat nahrávky ve FLAC... Vždyť jde jen o to, aby to člověka zaujalo a on byl dost nalomený na to, aby si to šel vyzkoušet sám osobně...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Mam pocit, ze treba aparaty pana Horkeho (HOT) maji na YouTube nejaka videa, ackoli nevim, nakolik oficialni. Tohle ale je podle me dobrej zpusob, jak to odprezentovat.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
A nebylo by nejjednodušší udělat nějaké video kde by se to porovnalo s něčím známým a snímalo by se to z dálky jedním mikem? 
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
To neni moc koser zpusob, jak prezentovat vlastni produkt. Tohle je bezny u nezavislych recenzi, ale firmy (a ani moc custom vyrobci) to nedelaji.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Není to ideální, ale je to lepší než nic. A dá se švindlovat méně než u nahrávky bez porovnání. Navíc pokud je na té nahrávce kupříkladu JCM osmistovka se vším na dvanácti hodinách a zní z té nahrávky mizerně, je jasné, co ten zvuk kazí, zatímco u nahrávek bez porovnání je možné, že někdo aparát pomluví proto, že si jeho nahrávku poslechl na notebooku a byla to fakt hrůza, chrastilo to pomalu jako stagg.Wohma píše:To neni moc koser zpusob, jak prezentovat vlastni produkt. Tohle je bezny u nezavislych recenzi, ale firmy (a ani moc custom vyrobci) to nedelaji.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
IMHO to moc prožíváte. Když máte na Youtubu jen jednu (byť super) nahrávku, máte malou vypovídací hodnotu. Když ale Berserker tady vybere ve fóru a různě na YouTubu nějaký CZ lidičky, zeptá se jich, jestli by to nezkusili natočit, půjčí jim to na rychlý testík, tak má za chvíli na YouTubu pár nahrávek. Určitě firemní budou třeba lepší, ale i já na YouTubu hledám i ty amatérské - kde jsou přesně slyšet možnosti a reálný zvuk. (Pozn.: Za peníze natočíte zvuk i z mrtvý krávy tak, že bude mít problém poznat, že to není fakt ta jedinečná a živá Britney). Když bude jedna nahrávka blbá a čtyři super - tedy s hezky přeneseným tím "vo co go", tak Berserker může mít radost, protože se to rozkecá. YouTube to shlukne do jednoho blobu a začne nabízet Berserkerovy zesiky, takže si poslechnete jednu a pak druhou nahrávku, z těch pár si uděláte obrázek a pak ještě zaplavíte tohle fórum linkama na ty videa - a jede to samo (když zesilovače budou fakt hrát).
To, jestli má Ceriatone trafa v zesiku dobrý nebo ne, to poznám i z amatérských videí na Youtubu. Když nestačí jedno kvalitou, natáhnu druhý a udělám si obrázek, hotový Michelangelo...
Pokud bude Berserker trvat na video studiu, můžu se zeptat, pokud bude chtít nahrávku se studiovými mikráky, to bych mohl udělat i já, ale jestli je tohle nebo jiný studio pro něj relevatntní? to už je alchymie (aby to pak neskončilo debatama, že v reálu to hraje JEŠTĚ nějak jinak)... Podstatný je začít. Za tu dobu, co se o tom debatuje, už to dávno mohlo být v oběhu, lidi mít super zesiky a Berserker chatu v Karibiku...
To, jestli má Ceriatone trafa v zesiku dobrý nebo ne, to poznám i z amatérských videí na Youtubu. Když nestačí jedno kvalitou, natáhnu druhý a udělám si obrázek, hotový Michelangelo...
Pokud bude Berserker trvat na video studiu, můžu se zeptat, pokud bude chtít nahrávku se studiovými mikráky, to bych mohl udělat i já, ale jestli je tohle nebo jiný studio pro něj relevatntní? to už je alchymie (aby to pak neskončilo debatama, že v reálu to hraje JEŠTĚ nějak jinak)... Podstatný je začít. Za tu dobu, co se o tom debatuje, už to dávno mohlo být v oběhu, lidi mít super zesiky a Berserker chatu v Karibiku...
no myslim, ze se to fakt asi tak nejak zbytecne zacalo resit...
ony sice ty stranky, co jsou udelane ted, nejsou moc vypovidajici, ale podobne nevypovidajici stranky maji i nekteri butique vyrobci ze statu, kteri se zivi vyrobou nekolik let... treba na jejich strankach spis naleznete to, kdo na ty jejich zesilovace hraje a nejake takovy firemni sebeovace, ale chybi podrobna specifikace u aparatu, o zvukovych ukazkach nemluve. zvukove ukazky ma malokdo.
v tomhle se mi treba libi firmicka Blackstar, ktera proste umistila jakesi ty ukazky na youtube, na nektere aparaty tam hraje sam velky sefdesigner a ikdyz ty ukazky vlastne za moc nestoji, tak to lidem alespon trochu pomuze pochopit zvuk nezname znacky (kterou blackstar je, nebo spise byla). a o tom to mozna je - ze staci nejak nastinit zvuk tech zesiku, je mi jasne, ze pokud ta kvalita nebude nejak ohromna, tak je to takove nadelani-si-do-hnizda, na druhou stranu - kazdy stejne hleda ukazky toho, co chce slyset, na youtube, kde je vsechno nahrano bud kamerou, v lepsim pripade nejakym levnem kondikem nebo sm57 a nikdo tam urcite neresi nejake nekolikahodinove rozmistovani mikraku... presto jde proste poznat, ktery zesik vynika a ktery proste nehraje. vetsina lidi si to stejne prehraje na nejakych bednickach za 350 Kč, kde asi nejake mojo nevynikne...
no to vypada, jak kdybych chtel nejak radit.. spis me jen napadlo shrnout tu situaci... na jednu stranu by bylo fajn nejake ukazky mit, ale na druhou stranu - proc? berkenser ma co vyrabet, ukzaky nepotrebuje, je jeho svobodna vule je nemit a co je nam po tom. neni to nas problem.
a taky nevim, jestli se timhle remeslem da vydelat na chatu v karibiku
zvlaste u nas. Kdyz si vemu, ze krachl treba i Matchless v americe, kde je obrovsky trh a spousta lidi, kteri si mohou aparat za 2-4t. usd dovolit, navic v dobe prvniho matchless asi ta konkurence nebyla tak velka jako dnes. U nas nema na tohle moc lidi penize, navic v nasich koncinach, kde se vali spis metal, hc apod. se butique zvuk asi moc nepochopi. dalsi veci je taky to, ze pro spoustu lidi je automaticky vse ceske spatne, popr. nebudou verit te znacce a radsi si pujdou koupit mmarshall, protoze je to proste marshall
Takze to asi na nejake vydelavani milionu neni, ikdyz bych to takovym lidem moc pral. Pokud to taky clovek bude delat vsechno sam, tak je to taky asi hlavne otazka casu travenem na tom vyrobku - coz muze byt, a asi i ve skutecnosti je, daleko vetsi problem, nez zajem zakazniku.
ony sice ty stranky, co jsou udelane ted, nejsou moc vypovidajici, ale podobne nevypovidajici stranky maji i nekteri butique vyrobci ze statu, kteri se zivi vyrobou nekolik let... treba na jejich strankach spis naleznete to, kdo na ty jejich zesilovace hraje a nejake takovy firemni sebeovace, ale chybi podrobna specifikace u aparatu, o zvukovych ukazkach nemluve. zvukove ukazky ma malokdo.
v tomhle se mi treba libi firmicka Blackstar, ktera proste umistila jakesi ty ukazky na youtube, na nektere aparaty tam hraje sam velky sefdesigner a ikdyz ty ukazky vlastne za moc nestoji, tak to lidem alespon trochu pomuze pochopit zvuk nezname znacky (kterou blackstar je, nebo spise byla). a o tom to mozna je - ze staci nejak nastinit zvuk tech zesiku, je mi jasne, ze pokud ta kvalita nebude nejak ohromna, tak je to takove nadelani-si-do-hnizda, na druhou stranu - kazdy stejne hleda ukazky toho, co chce slyset, na youtube, kde je vsechno nahrano bud kamerou, v lepsim pripade nejakym levnem kondikem nebo sm57 a nikdo tam urcite neresi nejake nekolikahodinove rozmistovani mikraku... presto jde proste poznat, ktery zesik vynika a ktery proste nehraje. vetsina lidi si to stejne prehraje na nejakych bednickach za 350 Kč, kde asi nejake mojo nevynikne...
no to vypada, jak kdybych chtel nejak radit.. spis me jen napadlo shrnout tu situaci... na jednu stranu by bylo fajn nejake ukazky mit, ale na druhou stranu - proc? berkenser ma co vyrabet, ukzaky nepotrebuje, je jeho svobodna vule je nemit a co je nam po tom. neni to nas problem.
a taky nevim, jestli se timhle remeslem da vydelat na chatu v karibiku
-
Teorge
Njn ale i profi firmě jako Blackstaru můžu něco vytknout. Na stránkách mají support. Na první otázku o servisních centrech jsem odpověď nedostal. Na druhou otázku, jakou mám mít nastavenou impedanci při použití repra v kombu mi odpověděli sice za 2 dny, ale špatně a o měsíc později mi odpověděli na ten starý dotaz znovu špatně ještě jednou, že se omlouvají, že jim to tak dlouho trvalo 
A ty nahrávky člověka přivedou ke koupi, ale třeba je pak člověk trochu zklamaný, když z toho nemůže dostat stejný zvuk, jako v tom videu ruce, snímače atd.
A ty nahrávky člověka přivedou ke koupi, ale třeba je pak člověk trochu zklamaný, když z toho nemůže dostat stejný zvuk, jako v tom videu ruce, snímače atd.
Přesně. Origoš nahrávky na www sitech jsou jedna věc, ale potom je ještě dobré probrouzdat youtube s amatérskýma nahrávkama, jak to vlastně zní ...Teorge píše: A ty nahrávky člověka přivedou ke koupi, ale třeba je pak člověk trochu zklamaný, když z toho nemůže dostat stejný zvuk, jako v tom videu ruce, snímače atd.
Třeba Blackstar Artisan 15, z website naprosto skvělý overdrive zvuk. Teprve u qwera jsem zjistil, že proto, aby to tak hrálo, je nutné mít to kombo úplně naplno. Což by byl takový randál, že bych u toho dlouho nevydržel já, natož sousedi.
Další jsou videa z PGS, málokdy se mi podařilo se stejnou krabičkou dosáhnout stejného zvuku. Ale nevylučuju, že to bylo mým neuměním ...
-
Teorge
Njn, ale právě je problém, když nejsou žádné videa vytvořená i někým jiným než výrobcem.
----------------------------------------
Naposledy upravil(a) Berserker dne 7.05.2018 12:33, celkem upraveno 1 x.
- citizen.one
hm hm hm, jestli budes takhle dal psat, prodam Dennise a necham si u tebe vyrobit Class A jednokanal ala Marshall 1974X nebo jak se to ted jmenuje, jednou jsem to slysel a od ty doby ve me hryze
akorat tech penez, videt to nekde do 20ti, asi se neudrzim...a tech perfektnich 18W a jednoduchost a to lampovy tremolo....nadherna vec 
-
Teorge
No,že není čiště lampová vím u HT-5. Do svého možná nahlédnu, až bude více času. Psali ti, že odchází poťáky na jakých výrobcích? Pedály? Ampy? Komba? Ty poťáky jsou takové jiné, když čím člověk otáčí, tak se to otáčí skoro samo...,Berserker píše: 5)quere, moc se mi líbí to modré zvíře, jak se jmenuje?
jinak, Blackstar-někteří lidi mi píšou, že u Blackstaru třeba docela rychle odchází potenciometry, jinak to snad hraje dobře, ale čistě lampová cesta tam asi nebude, letos se je chystám úplně převálcovatcenově i kvalitou, tak mi držte palce, ať máte na co hrát
Jinak Blackstar, má teď spíš problémy s výstupní kontrolou, prý hodně kousků přijde nefunkčních nebo odejde během první hodiny. Ale výměna (pro ty v anglii
Budeš taky na ty svoje dávat ISF?
Že by šel můj prcek z domu?Berserker píše:letos se je chystám úplně převálcovatcenově i kvalitou, tak mi držte palce, ať máte na co hrát
Teorge: Od tý doby, co ho tahám i do zkušebny, mi to úplně přestalo vadit. Při vyšších hlasitostech je to prostě lampa se vší tou nekompromisní syrovostí, o jaké si může tranzistor nechat zdát. Neodpustí mi nic. Je to jako bych měl dva rozdílné aparáty - jeden na doma a jeden do zkušebny.
EDIT: Já mám mimochodem poťáky pěkně tuhé...
Naposledy upravil(a) Bummer dne 8.01.2010 14:11, celkem upraveno 2 x.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
-
Teorge
Taky jsem si říkal, že,kdyby převálcoval a podařilo se mi slušně prodat, tak by možná můj prcek taky šel 
Když jsem zakládal firmu ( živnost ) dal jsem si dost záležet na prezentaci a propagaci toho, co dělám a šeredně se to vyplatilo, vlastně ze své snahy z roku 2001 žiji dodnes. Přeji ti, ať se ti daří. Montuj, pájej a nepodceň možnosti propagace, jinak budeš mít doma kupu dobrých věcí a prodávat budou nešikové okolo tebe, protože se prostě vyznají.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Nemluve o tom, ze mit plny ruce prace a odmitat zakazky (resp. rikat zakaznikum, ze by si nejaky nejaky ten patek pockali) je podle me z urcityho pohledu dost dobra vizitka, protoze to jasne rika, ze o toho cloveka je zajem. A zajem zpravidla velmi uzce souvisi s kvalitou, nebo prinejmensim s pomerem vykon(kvalita)/cena
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus