Squier by Fender Stratocaster Standard
Pravidla fóra
Re: Squier by Fender Stratocaster Standard
na blues a rocknroll is umim dobre predstavit jak HSS tak SSS. HSS ti prida trochu univerzalnosti az te blues a rocknroll omezi a budes potrebovat u kobylky trochu vic kouli. jinak krkovym singlem urcite nic nezkazis a ten prostredni je ten pravej rnr 
No, u strata možná spíš kobylková mezipoloha, ale jinak zhruba anoKinx píše:na blues a rocknroll is umim dobre predstavit jak HSS tak SSS. HSS ti prida trochu univerzalnosti az te blues a rocknroll omezi a budes potrebovat u kobylky trochu vic kouli. jinak krkovym singlem urcite nic nezkazis a ten prostredni je ten pravej rnr
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
mno s tou tvrdosti zvuku - da i neda. da ti to obrovske mnozstvi prace a ten vystup neni casto podle ocekavaniworo90 píše:No, u strata možná spíš kobylková mezipoloha, ale jinak zhruba anoKinx píše:na blues a rocknroll is umim dobre predstavit jak HSS tak SSS. HSS ti prida trochu univerzalnosti az te blues a rocknroll omezi a budes potrebovat u kobylky trochu vic kouli. jinak krkovym singlem urcite nic nezkazis a ten prostredni je ten pravej rnrKrkový SC je určitě výborná věc, jen jsem se nahlas zamyslel nad tím, jestli by se na blues k jasnému cinkavému střednímu singlu a kvákavé mezipoloze nehodil pro kontrast krkový HB nebo soapbar se zvukem velikým a horkým jak Afrika. HB u kobylky kvůli tvrdšímu zkreslení mi ale přijde zbytečný, i se SC se dá nakroutit hodně tvrdý zvuk.
kobylkova mezipoloha je muj oblibeny zvuk ale neni to zadny samospaseni, ma to proste svoje limitace a humbucker nejde dost dobre substitutovat singlem. na tvrdsi zkresleni bych tedy orzhodne volil HB, ano se singlem to jde ale je to opravdu trnita cesta a myslim ze skoro nikdo ji nechce absolvovat. ja bych uz tou cestou dneska asi nesel, nastesti jsem uz dnes v pozici kdy si na tohle muzu vzit strata se singlama a na tohle zas neco s HB.
jinak nemuzu si pomoci ale krkovy hb na fender kytare mi vzdycky prisel trochu impotentni
Na čistý nebo na zkreslený? Já jsem měl na mysli čistý, myslíš že to není dobrý nápad? Nezkoušel jsem to, takže nemohu posoudit, jen mě tak napadlo že by to byl dobrý kontrast.Kinx píše:jinak nemuzu si pomoci ale krkovy hb na fender kytare mi vzdycky prisel trochu impotentnitreba proto s e mi nelibej telata od jurkovice ktere dela k obrazu svemu, na vsecko cpe krk - Tcko od gibsonu a kobylka nejaky hubeny singl. ja bych to videl presne obracene.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
na oboje - cisty nezvonil a zkresleny byl moc hodny, proste celkove nuda. prijde mi to naprosto nemastna neslana kombinace. zadna kytara co to tak mela me nezaujala. treba tele deluxe nebo thinline s 2xHB je uz lepsi napad (na jedno 1973 thinline co jsem mel v rukach v londyne doted vzpominam se slzou v oku, jedna z nejlepsich kytar co jsem kdy mel v ruce na vsechno), ale jinak me to nikdy nebavilo. jinak proti krkovym hb na jinych kytarach nic nemamworo90 píše:Na čistý nebo na zkreslený? Já jsem měl na mysli čistý, myslíš že to není dobrý nápad? Nezkoušel jsem to, takže nemohu posoudit, jen mě tak napadlo že by to byl dobrý kontrast.Kinx píše:jinak nemuzu si pomoci ale krkovy hb na fender kytare mi vzdycky prisel trochu impotentnitreba proto s e mi nelibej telata od jurkovice ktere dela k obrazu svemu, na vsecko cpe krk - Tcko od gibsonu a kobylka nejaky hubeny singl. ja bych to videl presne obracene.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Jen přispěju svoji zkušenost.
Mám Squier by Fender stratocaster Standard zhruba 2 roky. Po zvukové stránce naprostá spokojenost se vším všudy. Hlavní rozdíl oproti originál Fenderu, který jsem si pořídil nedávno, je v tom, že Fender drží ladění a celkově má lepší zpracování po technické stránce. Ale jak říkám, když je oba zapojím pár minut po sobě, defacto nepoznám rozdíl ve kvalitě zvuku - teda samozřejmě krom toho, že mají rozdílné krky, Squier mám s ebenovým hmatníkem a Fender javor, čili temnější vs. cinkavější zvuk. Když se hoooodně zaměřím, tak má možná Fender krapet lepší sustain. Ale je třeba brát v úvahu cenu cca 7000 vůči 16 000 Kč
Mám Squier by Fender stratocaster Standard zhruba 2 roky. Po zvukové stránce naprostá spokojenost se vším všudy. Hlavní rozdíl oproti originál Fenderu, který jsem si pořídil nedávno, je v tom, že Fender drží ladění a celkově má lepší zpracování po technické stránce. Ale jak říkám, když je oba zapojím pár minut po sobě, defacto nepoznám rozdíl ve kvalitě zvuku - teda samozřejmě krom toho, že mají rozdílné krky, Squier mám s ebenovým hmatníkem a Fender javor, čili temnější vs. cinkavější zvuk. Když se hoooodně zaměřím, tak má možná Fender krapet lepší sustain. Ale je třeba brát v úvahu cenu cca 7000 vůči 16 000 Kč
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- lukas.kytarista
- Kontaktovat uživatele:
http://kytary.cz/ibanez-grx-40/HN106224/
Chtěl bych se ještě zeptat co říkate na něco takového.. Když bych hrál Rock ´n´roll, blues a občas bych tam střihnul i nějaký to el. country... má to snímače HB-SC-SC takže jak jsem pochopil z předchozích příspěvků tak univerzál, kytara se mi líbí i vzhledově nemáte někdo zkušenosti ?? díkes..

Chtěl bych se ještě zeptat co říkate na něco takového.. Když bych hrál Rock ´n´roll, blues a občas bych tam střihnul i nějaký to el. country... má to snímače HB-SC-SC takže jak jsem pochopil z předchozích příspěvků tak univerzál, kytara se mi líbí i vzhledově nemáte někdo zkušenosti ?? díkes..
Kytary: Tenson Special (elektrická) | Clifton (akustická)
Kombo: Stagg 10 GA (10W)
Efekt: Line 6 Pocket POD Express (multiefekt)
Trsátka: Jim Dunlop | Brain
Příslušenství: Ladička - Seiko SAT 100 , Kabel - 2x Rockcable by Warwick(3m) , Popruhy - 1x Fender | 1x Stagg
"Peníze nemám, život nedám"
Kombo: Stagg 10 GA (10W)
Efekt: Line 6 Pocket POD Express (multiefekt)
Trsátka: Jim Dunlop | Brain
Příslušenství: Ladička - Seiko SAT 100 , Kabel - 2x Rockcable by Warwick(3m) , Popruhy - 1x Fender | 1x Stagg
"Peníze nemám, život nedám"
Ahoj lidi. Ty Squiery mají takovou podivnou historii. Takže, první kopie fenderů se údajně začaly vyrábět na konci sedmdesátejch MADE IN JAPAN. To trvalo zhruba do začátku devadesátejch. Pak se výroba údajně přestěhovala kamsi do MALAYSIA. Squier MADE IN CHINA je údajně věcí až po roce 2000.
Já mám Squiera made in Malaysia, tak patnáct let starýho, ale když sem se to snažil nějak vysledovat, nic jsem nenašel.
Co je to vůbec ten Squier? Koupili práva na výrobu, nebo se fender potřeboval distancovat vod levnějších kousků a založil novou značku? Kdo to ví?
Já mám Squiera made in Malaysia, tak patnáct let starýho, ale když sem se to snažil nějak vysledovat, nic jsem nenašel.
Co je to vůbec ten Squier? Koupili práva na výrobu, nebo se fender potřeboval distancovat vod levnějších kousků a založil novou značku? Kdo to ví?
Schneider classic nylon (siroteček)
Ovation applause
Seagull 12str (táborákové provedení)
Squier strat + Ashton Tele
Solton 50 + DOD Tec4 (nová výbavička)
CASIO CTK 3000 (kafemlejnek na oslavy)
Heligonka Josef Hlaváček (úžasná když chcete zpívat celej večer v C, po dědovi)
Ovation applause
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Squier je vpodstatě divize fenderu, máš to jako je třeba vzájemný vztah Epiphone ke Gibsonu
jelikož patří těmhle velkým korporacím, mají práva na přesné použití tvarů atd, jde vpodstatě o licencované kopie.
jednoduše tím otvírají trh pro začátečníky
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Hm, to dává alespoň malou záruku kvality. Jestli jedou podle nějakejch postupů z fenderu. Voni šikmoočky jsou docela šikovný ale individuální přístup je jim taknějak cizí,takže věřím, že tupě následují pracovní postup a nic víc. To je v jejich případě jen dobře. Kopírování jim prostě jde. Horší je, když do toho zapojí svoji invenci, to pak vznikají designové skvosty. Věřím že za stratem v barvách Hello Kitty nebo ve tvaru motýla jsou číňani
.
Schneider classic nylon (siroteček)
Ovation applause
Ovation applause
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
K tomu srovnání Squier - Fender a Epi - Gibson. V současosti je to v podstatě totéž, Squier a Epi vyrábí v podstatě licencované a přesné kopie svých mateřských firem, nicméně historicky v tom je trochu rozdíl.Dark Axel píše:Squier je vpodstatě divize fenderu, máš to jako je třeba vzájemný vztah Epiphone ke Gibsonujelikož patří těmhle velkým korporacím, mají práva na přesné použití tvarů atd, jde vpodstatě o licencované kopie.
Fender koupil jméno Squier někdy v 60. letech při akvizici nějaké americké firmy vyrábějící struny a pak sám v 80. letech rozjel produkci "Fender Squier" kytar v Japonsku, aby tam konkuroval firmám jako Greco nebo Tokai. Přemístění do jiných asijských států přišlo později, zároveň se značka změnila na "Squier by Fender".
Narozdíl od toho Epiphone existovala jako samostatná firma již od roku 1873, kdy ji v Turecku založil jakýsi řek, jehož jméno jdem teď líný hledat. To myslím znamená, že je dokonce o pár let starší než Gibson, který ji roku 1957 (myslím) koupil. Před tím dokonce více méně ty firmy soupeřily a Epiny byly na stejné úrovni jako Gibson. Pak se změnily poměry co do vlastnictví, Epi šla do kytek, Gibson toho využil a koupil ji. Nakonec z ní udělal svojí dceřinku, kde vyrábí hlavně kopie svých nástrojů.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Měl sem ju jako první kytaru, nehrála podle mě nějak zle, ale šla pryč asi po půl roce, přišlo mě že měla strašně slabý snímače...ale jestli nepotřebuješ hi-gain tak si myslím že ok, ale je to prostě kytara za pár peněz...http://kytary.cz/ibanez-grx-40/HN106224/
Chtěl bych se ještě zeptat co říkate na něco takového.. Když bych hrál Rock ´n´roll, blues a občas bych tam střihnul i nějaký to el. country... má to snímače HB-SC-SC takže jak jsem pochopil z předchozích příspěvků tak univerzál, kytara se mi líbí i vzhledově nemáte někdo zkušenosti ?? díkes..![]()
Baskytara:
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner
http://www.bandzone.cz/melodymayhem
Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer
http://www.bandzone.cz/wotf
Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner
http://www.bandzone.cz/melodymayhem
Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer
http://www.bandzone.cz/wotf
Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...
cau mam squier fat standart telecaster, s hb u krku, kytaru sem vybiral ciste podle zvuku a ceny (tehdy do 7000) a nic lepsiho jsem v Brne aspon pro moje ucho nenasel... je to dobry nastroj, ale zpetne bych sel spis do kombinace dvou singlu, ktery imho k temhle kytaram patri... takhle je to skutecne spis jen na skladby typu hutne zkreslene riffy a najednou skok do ciste vybrnkavacky... na to, cos napsal bych fakt bral spis ciste singlovyho strata, rozsah zvuku je ohromnej, s tonovou clonou a krkovym singlem na tom vykouzlis i pekny tlusty bluesovy zvuk, na kobylovej snimac nejaky country apod.
Je tu někdo kdo posoudí rozdíl mezi těmito modely ???
SQUIER BY FENDER Fender Squier Classic Vibe Strat 60s 3TS, RW Three-colour Sunburst
http://kytary.cz/squier-by-fender-fende ... /HN101235/
SQUIER BY FENDER Vintage Modified Strat® sunburst
http://kytary.cz/squier-by-fender-vinta ... /HN096517/
SQUIER BY FENDER Fender Squier Classic Vibe Strat 60s 3TS, RW Three-colour Sunburst
Epiphone LP Jr Special TV Yellow limited edition, P90-neck, Gretsch Filtertrone-bridge, Piezzo in bridge,
VHT Special6 Head + box 112eminence, Line6 POD 3XLive
- Nero
- Rádce
Každá uplně jinádrobekivo píše:Je tu někdo kdo posoudí rozdíl mezi těmito modely ???
Model Name Vintage Modified Strat®
Model Number 030-1200-(Color#)
Series Vintage Modified Series
Colors (500) 3-Color Sunburst,
(505) Olympic White,
(525) Metallic Red,
(530) Cherry Sunburst FMT,
(Polyurethane Finish)
Body Indian Red Cedar (Cedro)
Neck Maple, C-Shape,
(Polyurethane Finish)
Fingerboard Rosewood, 9.5” Radius (241 mm)
No. of Frets 21 Medium Jumbo
Pickups 3 Duncan Designed™ SC-101 Single-Coil Pickups
Controls Master Volume,
Tone 1. (Neck Pickup),
Tone 2. (Middle Pickup)
Pickup Switching 5-Position Blade:
Position 1. Bridge Pickup
Position 2. Bridge and Middle Pickup
Position 3. Middle Pickup
Position 4. Middle and Neck Pickup
Position 5. Neck Pickup
Bridge Vintage Style Synchronous Tremolo
Machine Heads Standard Die-Cast Tuners
Hardware Chrome
Pickguard 3-Ply Parchment on: 30,
4-Ply Red Shell on: 25,
4-Ply Tortoise Shell on: 05,
3-Ply Black on: 00
Scale Length 25.5” (648 mm)
Width at Nut 1.650” (42 mm)
Unique Features Vintage Style Tremolo,
Custom Pickguards by Color,
Gold and Black Squier Logo,
Engraved Neckplate,
White Plastic Parts,
Dot Position Inlays
Strings Fender Super 250L, (.009 to .042) Nickel Plated Steel, P/N 073-0250-003
Accessories None
Introduced 1/2007
Kvalitativně asi ta samá úroveň, zvukově dost jinde - stačí se podívat na dřeva a snímače. Bohužel slovy dost nepopsatelné, kdo nevyzkouší na vlastní uši, nepozná.Model Name Classic Vibe Stratocaster® ‘60s
Model Number 030-3010-(500)
Series Classic Vibe Series
Colors (500) 3-Color Sunburst,
(509) Candy Apple Red,
(Gloss Polyester Finish)
Body Alder
Neck 1-Piece Maple, Modern “C” Shape,
(Gloss Polyester Finish)
Fingerboard Rosewood, 9.5" Radius (241 mm)
No. of Frets 21 Medium Jumbo Frets
Pickups 3 Custom Vintage Style Single-Coil Strat® Pickups with Staggered, AlNiCo 5 Magnet Pole Pieces and Aged White Covers
Controls Master Volume,
Tone 1. (Neck Pickup),
Tone 2. (Middle Pickup)
Pickup Switching 5-Position Blade:
Position 1. Bridge Pickup
Position 2. Bridge and Middle Pickup
Position 3. Middle Pickup
Position 4. Middle and Neck Pickup
Position 5. Neck Pickup
Bridge Vintage Style Synchronized Tremolo
Machine Heads Vintage Style Tuning Machines
Hardware Chrome
Pickguard 3-Ply Tortoise Shell on (500) 3-Color Sunburst,
3-Ply Mint Green on (509) Candy Apple Red
Scale Length 25.5” (648 mm)
Width at Nut 1.650” (42 mm)
Unique Features Aged White Knobs, Pickup Covers and Switch Tip,
Vintage Tinted Neck,
White Dot Position Inlays,
Vintage Styling,
Synthetic Bone Nut
Strings Fender Super 250L, (.009 to .042) Nickel Plated Steel p/n 073-0250-003
Accessories None
Introduced 6/2008
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
díky za uvedení srovnávacích informací...
Uvádíš že kvalitativně stejně, ale zvukově jinde...
(vyplývá to z použitých materiálů a snímačů)
A jak bys vedle těchto dvou Squierů kvalitativně posoudil
straty této série ??? Vintage®V6 ICON Series
http://elektricke-kytary.ekytary.cz/hud ... -black/22/
Uvádíš že kvalitativně stejně, ale zvukově jinde...
(vyplývá to z použitých materiálů a snímačů)
A jak bys vedle těchto dvou Squierů kvalitativně posoudil
straty této série ??? Vintage®V6 ICON Series
http://elektricke-kytary.ekytary.cz/hud ... -black/22/
Epiphone LP Jr Special TV Yellow limited edition, P90-neck, Gretsch Filtertrone-bridge, Piezzo in bridge,
- Nero
- Rádce
Osobně bohužel s Vintage zkušenosti nemám. Nicméně co jsem slyšel od lidí kolem sebe, tak pokud se vyhneš vyloženě zmršenýmu kusu (špatné zpracování), tak to jsou nástroje slušné. Jsem ale poněkud konzervativní a spíš bych věřil Squieru, nicméně je to jen subjektivní dojem.
PetrPeter 1975 - 2008
to Nero
já pár kousků kytar Vintage držel v rukou
Straty a LP a matně vspomínám že i Tele,
zdály se mi příjemné do ruky, na pohled tak až ze 3m
Srandovní je, že imitace opotřebení je dělaná asi podle nějáké šablony,
takže když stoji 5 těhhle kytar v regálu za sebou,
působí to jako silná opice nebo porucha zraku
Straty a LP a matně vspomínám že i Tele,
zdály se mi příjemné do ruky, na pohled tak až ze 3m
Srandovní je, že imitace opotřebení je dělaná asi podle nějáké šablony,
takže když stoji 5 těhhle kytar v regálu za sebou,
působí to jako silná opice nebo porucha zraku
No rozhodně nebrat kombinaci h-s-h... Ja mel strata od fokusu s touhle kombinací a ty mezipolohy staly za ho*no. Do roka a do dne šel z domu. Mozna by tomu tehdy pomohly lepší snímace, ale novy do beckovy kytary za 2,5 moc cenu nemělo, by vyšly dráž než celá
kytara
kytara
Neber život tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí.
to PATdevast
u Strata mi kombinace H-S-H přijde dosti proti srsti,
Straty o kterých tu píši jsou všechny S-S-S
a to právě kvůli cinkavosti, pleskavosti a twangu
prostě to co dělá charakteristiku mezipoloh stratů
Já měl prvního strata Jolana Strat1 H-H.
hned po měsíci jsem ji předělal na S-S-S
a osadil Volume, Tone, Tone, pětipolohovým switchem
i stratovskou jack-zdířkou
Po roce jsem ho dal z domu
Pak jsem měl strata Squier Korea z ročník1989
měl výborný krk a skvělé kameny v kobylce
Krk i kameny jsem si nechal a strata prodal s jiným krkem.
pár Fokusek jsem zkoušel v obchodech. ale zdaleka mne neoslovily...
firma Vintage je trochu jinde
ale krom US originálů se mi občas zamlouvá i nějáký ten kousek od Squiera
Straty o kterých tu píši jsou všechny S-S-S
a to právě kvůli cinkavosti, pleskavosti a twangu
prostě to co dělá charakteristiku mezipoloh stratů
Já měl prvního strata Jolana Strat1 H-H.
hned po měsíci jsem ji předělal na S-S-S
a osadil Volume, Tone, Tone, pětipolohovým switchem
i stratovskou jack-zdířkou
Po roce jsem ho dal z domu
Pak jsem měl strata Squier Korea z ročník1989
měl výborný krk a skvělé kameny v kobylce
Krk i kameny jsem si nechal a strata prodal s jiným krkem.
pár Fokusek jsem zkoušel v obchodech. ale zdaleka mne neoslovily...
firma Vintage je trochu jinde
ale krom US originálů se mi občas zamlouvá i nějáký ten kousek od Squiera