Rozlaďování LP

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Querian
Bandzone: bandzone.cz/froginfog
Kontaktovat uživatele:

Rozlaďování LP

Příspěvek od Querian »

Ču kluci. Možná už to tady je, ale stejně se zeptám... Mám Gibson LP studio, moc fajn kytara má krásnej zvuk, ale ladění nedrží... Naladím si na zkoušce a po songu dvou musím znovu. Někdy povolí jen G, někdy všechny struny. Za namotání se dušuju že je dobře provedeno, takže jaké jsou možnosti? Moc do toho řežu? Špatný nulťák?
60'Rock_N'_Roll

Re: Rozlaďování LP

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

málo otáček pri vinutí strun, nekvalitní struny, staré struny...a jedna z posledních..moc do toho rezeš :)
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Málo otáček na kolíku není špatně, naopak dobře.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Já na koncertě obvykle přelaďuju po písničce, je to lepší, ve zkušebně mě vydrží, u těch levnějších Gibsonu je to podle mě stejný jako s Epiphone, je to dost kus od kusu, necháváš nové struny si zvyknout?
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Smrťokvítek píše:Málo otáček na kolíku není špatně, naopak dobře.
Mně se lehce rozlaďuje, když hraju věci, kde se hodně benduje, třeba o 2 tóny a tak, tomu se nevyhneš.
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Ja mam recept, s novyma strunama se s prominutim nesrat, trosku prohybat u kobylky a u ladicich koliku nez je tam das, po natazeni naladit na chvili o necely ton vys, pak dat na standard a uz se ani nehnou, pak uz to vsechno zavisi na kytare.
Querian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Querian »

Skipper píše:Já na koncertě obvykle přelaďuju po písničce, je to lepší, ve zkušebně mě vydrží, u těch levnějších Gibsonu je to podle mě stejný jako s Epiphone, je to dost kus od kusu, necháváš nové struny si zvyknout?
Spíš ne. Naladím, chvilku hraju.... Doladím 2x/3x pak mi příjde, že už pěkně držej a valím...
Querian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Querian »

...EDGE... píše:Ja mam recept, s novyma strunama se s prominutim nesrat, trosku prohybat u kobylky a u ladicich koliku nez je tam das, po natazeni naladit na chvili o necely ton vys, pak dat na standard a uz se ani nehnou, pak uz to vsechno zavisi na kytare.
jak dlouho je "na chvíli"? :-D
...EDGE...

Querian píše:
...EDGE... píše:Ja mam recept, s novyma strunama se s prominutim nesrat, trosku prohybat u kobylky a u ladicich koliku nez je tam das, po natazeni naladit na chvili o necely ton vys, pak dat na standard a uz se ani nehnou, pak uz to vsechno zavisi na kytare.
Dokud te to nesere a nemas strasnou chut tak to tak nech, je to ruzne....minuta, hodina, ctyricet let ;)
Querian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Querian »

...EDGE... píše:
Querian píše:
Dokud te to nesere a nemas strasnou chut tak to tak nech, je to ruzne....minuta, hodina, ctyricet let ;)
Diplomatické :-D. Jinak k tomu prohýbání... nebudou se ti popřehýbaný struny blbě natahovat? :-D
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

tak jak tak by u takovyhle kytary meli byt struny naladene raz dva, i nove. Ja snad na vsech kytarach struny natahnu,naladim, hraju tak 5-10 minut intenzivne, v prubehu doladuju a pak uz to drepi. Chce to asi taky spravne serizenou kytaru, tah krku a struny tak max na 3 otacky, resp tak,aby se neprekryvaly, ale byly pod sebou v miste, kde je vyfrezovanej kolik...
...EDGE...

Querian: No prohybej je tak aby se blbe nenandavaly, jezis koupil sis Gibsona tak to nejak vykoumej :D
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“