Rozlaďování LP
Pravidla fóra
- Querian
- Bandzone: bandzone.cz/froginfog
- Kontaktovat uživatele:
Rozlaďování LP
Ču kluci. Možná už to tady je, ale stejně se zeptám... Mám Gibson LP studio, moc fajn kytara má krásnej zvuk, ale ladění nedrží... Naladím si na zkoušce a po songu dvou musím znovu. Někdy povolí jen G, někdy všechny struny. Za namotání se dušuju že je dobře provedeno, takže jaké jsou možnosti? Moc do toho řežu? Špatný nulťák?
- 60'Rock_N'_Roll
Re: Rozlaďování LP
málo otáček pri vinutí strun, nekvalitní struny, staré struny...a jedna z posledních..moc do toho rezeš 
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Málo otáček na kolíku není špatně, naopak dobře.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
Já na koncertě obvykle přelaďuju po písničce, je to lepší, ve zkušebně mě vydrží, u těch levnějších Gibsonu je to podle mě stejný jako s Epiphone, je to dost kus od kusu, necháváš nové struny si zvyknout?
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mně se lehce rozlaďuje, když hraju věci, kde se hodně benduje, třeba o 2 tóny a tak, tomu se nevyhneš.Smrťokvítek píše:Málo otáček na kolíku není špatně, naopak dobře.
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- ...EDGE...
Ja mam recept, s novyma strunama se s prominutim nesrat, trosku prohybat u kobylky a u ladicich koliku nez je tam das, po natazeni naladit na chvili o necely ton vys, pak dat na standard a uz se ani nehnou, pak uz to vsechno zavisi na kytare.
- Querian
- Kontaktovat uživatele:
Spíš ne. Naladím, chvilku hraju.... Doladím 2x/3x pak mi příjde, že už pěkně držej a valím...Skipper píše:Já na koncertě obvykle přelaďuju po písničce, je to lepší, ve zkušebně mě vydrží, u těch levnějších Gibsonu je to podle mě stejný jako s Epiphone, je to dost kus od kusu, necháváš nové struny si zvyknout?
- Querian
- Kontaktovat uživatele:
jak dlouho je "na chvíli"?...EDGE... píše:Ja mam recept, s novyma strunama se s prominutim nesrat, trosku prohybat u kobylky a u ladicich koliku nez je tam das, po natazeni naladit na chvili o necely ton vys, pak dat na standard a uz se ani nehnou, pak uz to vsechno zavisi na kytare.
- ...EDGE...
Dokud te to nesere a nemas strasnou chut tak to tak nech, je to ruzne....minuta, hodina, ctyricet letQuerian píše:jak dlouho je "na chvíli"?...EDGE... píše:Ja mam recept, s novyma strunama se s prominutim nesrat, trosku prohybat u kobylky a u ladicich koliku nez je tam das, po natazeni naladit na chvili o necely ton vys, pak dat na standard a uz se ani nehnou, pak uz to vsechno zavisi na kytare.
- Querian
- Kontaktovat uživatele:
Diplomatické...EDGE... píše:Dokud te to nesere a nemas strasnou chut tak to tak nech, je to ruzne....minuta, hodina, ctyricet letQuerian píše:jak dlouho je "na chvíli"?...EDGE... píše:Ja mam recept, s novyma strunama se s prominutim nesrat, trosku prohybat u kobylky a u ladicich koliku nez je tam das, po natazeni naladit na chvili o necely ton vys, pak dat na standard a uz se ani nehnou, pak uz to vsechno zavisi na kytare.
- citizen.one
tak jak tak by u takovyhle kytary meli byt struny naladene raz dva, i nove. Ja snad na vsech kytarach struny natahnu,naladim, hraju tak 5-10 minut intenzivne, v prubehu doladuju a pak uz to drepi. Chce to asi taky spravne serizenou kytaru, tah krku a struny tak max na 3 otacky, resp tak,aby se neprekryvaly, ale byly pod sebou v miste, kde je vyfrezovanej kolik...
- ...EDGE...
Querian: No prohybej je tak aby se blbe nenandavaly, jezis koupil sis Gibsona tak to nejak vykoumej