OT z gold les paul - Gibson vs levné kytary
Pravidla fóra
- citizen.one
Re: OT z gold les paul - Gibson vs levné kytary
jako jo, je fakt, ze tohle bejva cejtit i v dilnach nastrojaru, clovek se tam pak vetsinou cejti dobre
a kytara zacas vycichne, to je fakt...
když jsme u té vůně - mě zase voní kombo... masivní mahagon ošetřený nějakým olejem nebo voskem... Když se apec zapne a lampy začnou hřát, tak to provoní celou místnost
prostě dokonalý výrobek z číny... ale dost OT 
- citizen.one
ja myslel ze mas tu specialni edici, ta je prej fakt hodne vychytana zvukem...
Tezko se to srovnava s necim jinym konkretnim, ale kdyz uz bych musel, je to neco mezi kokosem a vanilkou... Proste je to vune sama o sobe...EDGE... píše:To neni poprve co to ctu ze Gibsonka krasne voni, k cemu bys to prirovnal?
V tomhle ohledu to asi prece jen bude dost kus od kusu, moje ma 3,1 kg (tzn. 6,9 liber), to mi prijde jako dost dobra vaha, kdyz uvazis ze prumer je tak pod deviti libramaTonda píše:je to těžká kytara (když jsem jí minulej tejden sundaval v krámě ze zdi tak jsem se lek holt by to chtělo lepší, lehký dřevo)
Tyjo, tak to bych nečekal, že může být taky takhle lehkej
.. ty, co jsem zkoušel (3), musely všechny mít k těm 10 kg.. aspoň mi to tak přišlo.
I´m wheels... movin´wheels
Je fakt, ze dalsi dva co jsem v tom obchode zkousel taky byly tezsi, ale ne zas o moc... Jinak, ten preklep je dobrejTonda píše:Tyjo, tak to bych nečekal, že může být taky takhle lehkej.. ty, co jsem zkoušel (3), musely všechny mít k těm 10 kg.. aspoň mi to tak přišlo.
Nojo, to je z toho jak to furt čtu v těch librách 
hmatníky se napuštějí kokosovím olejem tak proto krásně voní nebo že by černošky?
- Radek Kysely
- Kontaktovat uživatele:
Trochu ke staršímu postu...

Pro ujasnění, Gibson LP Custom není "vykotlanej"i custom (teda aspon epiphone, gibson nevim jak na tom je) je vykotlanej ...
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
Když už jsme u toho... Proč se vlastně ty Gibsony takhle odlehčují? Jaký to má - kromě váhy samozřejmě - význam? Vždyť na dřevě se tak stejně neušetří, leda, že by bylo potřeba trochu dřeva na nějakou luxusní mahagonovou dřevotřísku...
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Já to vidím tak,že chodilo po světě čím dál víc ohnutých muzikantů,proto je museli odlehčovat.Mám oba Gibsony,zvukově se mi líbí víc 98',ale je to jako když mám na krku pověšenou kovadlinu.2008 je prostě pohodlnější na hraní hlavně k ránu.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
jde hlavně o to že ten kvalitní lehký mahagon je už hodně těžko dostupný a tak to dlabou aby zachovali váhuBummer píše:Když už jsme u toho... Proč se vlastně ty Gibsony takhle odlehčují? Jaký to má - kromě váhy samozřejmě - význam? Vždyť na dřevě se tak stejně neušetří, leda, že by bylo potřeba trochu dřeva na nějakou luxusní mahagonovou dřevotřísku...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
No, to se sice tvrdí a s nedostatkem kvalitního mahagonu je to bezpochyby pravda, ale nedlabaný LP z dřívějších let jsou snad o 2kg těžší, než můj vydlabanej standard. Tzn, že kdyby dlabali jen kvůli hmotnosti, mohli by klidně o dost míň, takže jenom v tom to nebude...MrB14ck píše:jde hlavně o to že ten kvalitní lehký mahagon je už hodně těžko dostupný a tak to dlabou aby zachovali váhuBummer píše:Když už jsme u toho... Proč se vlastně ty Gibsony takhle odlehčují? Jaký to má - kromě váhy samozřejmě - význam? Vždyť na dřevě se tak stejně neušetří, leda, že by bylo potřeba trochu dřeva na nějakou luxusní mahagonovou dřevotřísku...
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ono ani Epi LP Custom není děrovanej...Radek Kysely píše:Trochu ke staršímu postu...Pro ujasnění, Gibson LP Custom není "vykotlanej"i custom (teda aspon epiphone, gibson nevim jak na tom je) je vykotlanej ...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
v dřívějších letech (od cca 1982) už byly LP děrovaný, a jsou to pěkný díry - 2,5 cm, a je jich 9... takže bys musel před 1982, a to zas byly těla sendvičovaný.biker_xx píše: ..ale nedlabaný LP z dřívějších let jsou snad o 2kg těžší, než můj vydlabanej standard. Tzn, že kdyby dlabali jen kvůli hmotnosti, mohli by klidně o dost míň, takže jenom v tom to nebude...
Prostě pro přímý srovnání s opravdu neodlehčeným tělem bys musel hodně do minulosti.. Proto to taky vypadá že to snížení váhy není tak dramatický..
Gibson LP Custom je děrovanej. Jedině 1968 RI a 1954 + 57 RI nejsou.Nero píše:Ono ani Epi LP Custom není děrovanej...Radek Kysely píše:Trochu ke staršímu postu...Pro ujasnění, Gibson LP Custom není "vykotlanej"i custom (teda aspon epiphone, gibson nevim jak na tom je) je vykotlanej ...
/edit: děrovanej neznamená "chambered"-vykotlanej, pro upřesnění
Mně právě to snížení váhy dramatický připadá, ten rozdíl je právě obrovskej.Tonda píše:Prostě pro přímý srovnání s opravdu neodlehčeným tělem bys musel hodně do minulosti.. Proto to taky vypadá že to snížení váhy není tak dramatický..
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
biker_xx píše:Mně právě to snížení váhy dramatický připadá, ten rozdíl je právě obrovskej.Tonda píše:Prostě pro přímý srovnání s opravdu neodlehčeným tělem bys musel hodně do minulosti.. Proto to taky vypadá že to snížení váhy není tak dramatický..
Tady http://www.lespaulforum.com/forum/showt ... p?t=141064 to třeba někdo vážil (swiss cheese/chambered, oboje Studio, i když to druhý bylo VM, tzn mahag.top) - a vyšlo mu jen 200 g..
Přesnější odhad asi dává post č.13 - tam vychází rozdíl asi 1 kg..
Proto jsem tě nepochopil, myslel jsem že se ti v tom zdá malý rozdíl..
Tak mi to nedalo a šel jsem ty nádhery zvážit.Fošna z r. 1998 váží 4,65 kg.Nový model 2008 váží 3,55 kg.Jak píše Tonda rozdíl přes 1 kg.Na hře je to celkem znát.Zvuk je rozdílný,musím to dokroutit knoflíkama.S tím těžkým jsem byl na hře naposledy asi před rokem , s tím lehčím to jde ,váží jako Strat s kterým hraji každý týden.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,