OT z gold les paul - Gibson vs levné kytary

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
citizen.one

Re: OT z gold les paul - Gibson vs levné kytary

Příspěvek od citizen.one »

jako jo, je fakt, ze tohle bejva cejtit i v dilnach nastrojaru, clovek se tam pak vetsinou cejti dobre :) a kytara zacas vycichne, to je fakt...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

když jsme u té vůně - mě zase voní kombo... masivní mahagon ošetřený nějakým olejem nebo voskem... Když se apec zapne a lampy začnou hřát, tak to provoní celou místnost :D prostě dokonalý výrobek z číny... ale dost OT :D
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

:D :D
ja myslel ze mas tu specialni edici, ta je prej fakt hodne vychytana zvukem...
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

...EDGE... píše:To neni poprve co to ctu ze Gibsonka krasne voni, k cemu bys to prirovnal?
Tezko se to srovnava s necim jinym konkretnim, ale kdyz uz bych musel, je to neco mezi kokosem a vanilkou... Proste je to vune sama o sobe :D :lol:
Tonda píše:je to těžká kytara (když jsem jí minulej tejden sundaval v krámě ze zdi tak jsem se lek holt by to chtělo lepší, lehký dřevo)
V tomhle ohledu to asi prece jen bude dost kus od kusu, moje ma 3,1 kg (tzn. 6,9 liber), to mi prijde jako dost dobra vaha, kdyz uvazis ze prumer je tak pod deviti librama :) A u tech R je to taky dost promenlivy, najdes takovy co vazej treba 6,5, a na druhou stranu i kusy kterejm tahne na 10...
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Tyjo, tak to bych nečekal, že může být taky takhle lehkej :shock: .. ty, co jsem zkoušel (3), musely všechny mít k těm 10 kg.. aspoň mi to tak přišlo.
I´m wheels... movin´wheels
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Tonda píše:Tyjo, tak to bych nečekal, že může být taky takhle lehkej :shock: .. ty, co jsem zkoušel (3), musely všechny mít k těm 10 kg.. aspoň mi to tak přišlo.
Je fakt, ze dalsi dva co jsem v tom obchode zkousel taky byly tezsi, ale ne zas o moc... Jinak, ten preklep je dobrej :lol: To by byl teprv paterodrtic :lol:
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Nojo, to je z toho jak to furt čtu v těch librách :lol:
Petr7118

Příspěvek od Petr7118 »

hmatníky se napuštějí kokosovím olejem tak proto krásně voní nebo že by černošky?
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek Kysely »

Trochu ke staršímu postu...
i custom (teda aspon epiphone, gibson nevim jak na tom je) je vykotlanej ...
Pro ujasnění, Gibson LP Custom není "vykotlanej" :D
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Když už jsme u toho... Proč se vlastně ty Gibsony takhle odlehčují? Jaký to má - kromě váhy samozřejmě - význam? Vždyť na dřevě se tak stejně neušetří, leda, že by bylo potřeba trochu dřeva na nějakou luxusní mahagonovou dřevotřísku...
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
911

Příspěvek od 911 »

Já to vidím tak,že chodilo po světě čím dál víc ohnutých muzikantů,proto je museli odlehčovat.Mám oba Gibsony,zvukově se mi líbí víc 98',ale je to jako když mám na krku pověšenou kovadlinu.2008 je prostě pohodlnější na hraní hlavně k ránu.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Bummer píše:Když už jsme u toho... Proč se vlastně ty Gibsony takhle odlehčují? Jaký to má - kromě váhy samozřejmě - význam? Vždyť na dřevě se tak stejně neušetří, leda, že by bylo potřeba trochu dřeva na nějakou luxusní mahagonovou dřevotřísku...
jde hlavně o to že ten kvalitní lehký mahagon je už hodně těžko dostupný a tak to dlabou aby zachovali váhu
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

MrB14ck píše:
Bummer píše:Když už jsme u toho... Proč se vlastně ty Gibsony takhle odlehčují? Jaký to má - kromě váhy samozřejmě - význam? Vždyť na dřevě se tak stejně neušetří, leda, že by bylo potřeba trochu dřeva na nějakou luxusní mahagonovou dřevotřísku...
jde hlavně o to že ten kvalitní lehký mahagon je už hodně těžko dostupný a tak to dlabou aby zachovali váhu
No, to se sice tvrdí a s nedostatkem kvalitního mahagonu je to bezpochyby pravda, ale nedlabaný LP z dřívějších let jsou snad o 2kg těžší, než můj vydlabanej standard. Tzn, že kdyby dlabali jen kvůli hmotnosti, mohli by klidně o dost míň, takže jenom v tom to nebude...
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Radek Kysely píše:Trochu ke staršímu postu...
Ono ani Epi LP Custom není děrovanej...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Tonda

Příspěvek od Tonda »

biker_xx píše: ..ale nedlabaný LP z dřívějších let jsou snad o 2kg těžší, než můj vydlabanej standard. Tzn, že kdyby dlabali jen kvůli hmotnosti, mohli by klidně o dost míň, takže jenom v tom to nebude...
v dřívějších letech (od cca 1982) už byly LP děrovaný, a jsou to pěkný díry - 2,5 cm, a je jich 9... takže bys musel před 1982, a to zas byly těla sendvičovaný.

Prostě pro přímý srovnání s opravdu neodlehčeným tělem bys musel hodně do minulosti.. Proto to taky vypadá že to snížení váhy není tak dramatický..
Nero píše:
Radek Kysely píše:Trochu ke staršímu postu...
Ono ani Epi LP Custom není děrovanej...
Gibson LP Custom je děrovanej. Jedině 1968 RI a 1954 + 57 RI nejsou.

/edit: děrovanej neznamená "chambered"-vykotlanej, pro upřesnění :wink: /
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Tonda píše:Prostě pro přímý srovnání s opravdu neodlehčeným tělem bys musel hodně do minulosti.. Proto to taky vypadá že to snížení váhy není tak dramatický..
Mně právě to snížení váhy dramatický připadá, ten rozdíl je právě obrovskej.
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
Tonda

Příspěvek od Tonda »

biker_xx píše:
Tonda píše:Prostě pro přímý srovnání s opravdu neodlehčeným tělem bys musel hodně do minulosti.. Proto to taky vypadá že to snížení váhy není tak dramatický..
Mně právě to snížení váhy dramatický připadá, ten rozdíl je právě obrovskej.

Tady http://www.lespaulforum.com/forum/showt ... p?t=141064 to třeba někdo vážil (swiss cheese/chambered, oboje Studio, i když to druhý bylo VM, tzn mahag.top) - a vyšlo mu jen 200 g..

Přesnější odhad asi dává post č.13 - tam vychází rozdíl asi 1 kg..

Proto jsem tě nepochopil, myslel jsem že se ti v tom zdá malý rozdíl.. :wink:
911

Příspěvek od 911 »

Tak mi to nedalo a šel jsem ty nádhery zvážit.Fošna z r. 1998 váží 4,65 kg.Nový model 2008 váží 3,55 kg.Jak píše Tonda rozdíl přes 1 kg.Na hře je to celkem znát.Zvuk je rozdílný,musím to dokroutit knoflíkama.S tím těžkým jsem byl na hře naposledy asi před rokem , s tím lehčím to jde ,váží jako Strat s kterým hraji každý týden.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“